MSB'den üst rütbeye terfi edenlere tören

MSB'den üst rütbeye terfi eden personele tören

29.08.2022 17:47:10 0
MSB

Milli Savunma Bakanlığı'nın üst rütbeye terfi eden personel için Millî Savunma Bakanlığı'nda tören düzenlendi.

ANKARA (İGFA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir üst rütbeye terfi eden personelin rütbe işaretleri, Millî Savunma Bakanlığı'nda düzenlenen törenle verildi.

Törene; Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu, Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu ve Muhsin Dere ile katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende terfi eden 29 General/Amiral, 31 Subay ve 12 Astsubay yeni rütbe işaretlerini aldı.

Törende konuşan Bakan Akar, tayin ve terfilerin askerî personel açısından önemli olduğunu belirterek bir üst rütbeye terfi eden personeli tebrik etti. Ağustos ayının "zaferler ayı" olduğunu belirten Bakan Akar, Türk tarihinin istikbalini, geleceğini ve bekasını belirleyen büyük savaşların bu ayda gerçekleştiğini söyledi.

100 yıl önce Türkiye'nin bir "işgal girişimi”ne maruz kaldığını anımsatan Bakan Akar, "Bizim milletimizin ruhunda, DNA'sında esaret olmadığını herkesin bilmesi lazım. 'Ya istiklal ya ölüm!' diyerek her zaman olduğu gibi bu badireyi de çok şükür başarılı bir şekilde atlattık." diye konuştu.

https://youtu.be/k4TRLr4IMOY

Rütbeler yükseldikçe görev ve sorumlulukların da arttığına dikkati çeken Bakan Akar, personelin görevlerini yaparken bir önceki günden daha fazla çalışmaları gerektiğini vurguladı.

Son dönemde dünyada çok ciddi gelişmeler yaşandığının altını çizen Bakan Akar, "Ekonomik kriz tüm dünyayı sarmış vaziyette, şu ya da bu şekilde herkes bu krizle mücadele ediyor. Bir taraftan tahıl, gıda krizi var diğer taraftan buna bağlı olarak güvenlik krizi var. Biz bu tahıl krizini çözmeseydik Afrika'da güvenlik sorunları çok daha büyük boyutlara ulaşacak çok ciddi sorunlara sebebiyet verebilecekti." dedi.

Bakan Akar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda kişilikli ve kimlikli politikasıyla "özne" hâline geldiğini, etki alanının genişlediğini söyledi.

BU KÖTÜ KOMŞU HA BİRE ÇEŞİTLİ ŞEKİLLERDE TACİZ EDİYOR

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın son dönemde yaptığı hava ihlalleri ve tacizlere de değinerek, "Ege'de maalesef bu kötü komşu ha bire, çeşitli şekillerde taciz ediyor. Şunu açıklıkla bir daha belirtelim; Deniz, Kara ve Hava Kuvvetlerimiz herhangi bir taciz olduğunda asla taviz vermiyor, vermeyecek." dedi.

Yunanistan'ın Lozan ve Paris Antlaşmalarına aykırı şekilde Ege'deki adaları silahlandırdığını belirten Hulusi Akar, "23 Ağustos'ta bir hadise oldu. Geçmişte hava sahamızı savunmak için uzun menzilli bölge hava savunma sistemleri için Amerikalılarla görüştük, Patriot Hava Savunma Sistemi’ni vermediler. Fransızlarla görüştük, SAMP-T'yi vermediler. Bunun üzerine gittik biz S-400 aldık. Yer yerinden oynadı, 'nasıl alırsınız' diye. Şimdi 23 Ağustos'ta bunun bir alt modeli S-300'ler, NATO görevi yapan Türk F-16'larını radar kilidine aldılar. Kötü komşumuzun bu yaptığının görülmesi, anlaşılması ve anlatılması lazım. Bu kadar aleni şımarıklık bu kadar pervasızlık kabul edilemez" dedi.

Yunanistan'ın "uçakları tanımıyoruz" açıklaması yaptığını hatırlatan Bakan Akar, "Her tarafa yayımlanmış, planlar programlar yapılmış, 22 Ağustos'ta Türk Hava Kuvvetleri unsurları ABD uçaklarına eskortluk edecek, birkaç gün sonra Yunanlılar eskortluk edecek. Bu kadar belliyken 'bizim haberimiz yok' diye yalan ve inkâra başvurdu bu kötü komşu." diye konuştu.

Haber Kaynak : İGFA

Vergi Beyanında Yeni Dönem Başladı

HABER / NEZİR KARAYÜN / Gelir vergisi beyannamelerinde yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Hangi mükellefler için tasdik zorunlu, kimler kapsam dışında kaldı, detaylar netleşti.

Halil İbrahim Türkgenç’den Ramazan Bayramı Mesajı

Bayramların toplumda birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendiren en kıymetli zamanlar olduğunu belirten Türkgenç, tüm vatandaşların bayramını tebrik etti.

Mehmet Abdioğlu’dan Ramazan Bayramı Mesajı

İYİ Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mehmet Abdioğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Eyyüp Günay’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyyüp Günay, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Alper Bayram’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Alper Bayram, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Zekeriya Postacı’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Emel Turan’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Emel Turan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Mülayim Demirtaş’tan Ramazan Bayramı Mesajı

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Orhan Tıraşoğlu’ndan Kadir Gecesi Mesajı

Beylikdüzü kurucu belediye başkanı, siyasetçi ve iş insanı Orhan Tıraşoğlu, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Minik Adımlardan Bayramın En Güzel Selamı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ana sınıfı öğrencileri, okulların ara tatile girmesi nedeniyle bayramdan önce öğretmenleriyle birlikte okul müdürü Ali Osman Memiş’i ziyaret ederek bayramlaştı.

Minik Kalpler Bayram Sevinciyle Erken Buluştu

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER – Okulların ara tatile girmesi nedeniyle Esenyurt Derviş Solak İmam Hatip Ortaokulu ana sınıfı öğrencileri öğretmenleriyle birlikte okul müdürü Aslı Eren’i ziyaret etti.

Kanlı’dan Güçlü Bir Eğitim Vizyonu

Karayün; Esenyurt Kıraç Ortaokulu Müdürü Nezahat Kanlı’yı makamında ziyaret etti.

Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu

HABER / NEZİR KARAYÜN / Belediye çalışanlarıyla iftar programında bir araya gelen Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, “Bu şehir sizin emeğinizle ayakta duruyor. Hep birlikte daha güzel yarınlar kuracağız” mesajı verdi.

Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek

HABER / NEZİR KARAYÜN / Üniversite hayali kuran gençlere destek sürüyor. YKS’ye girecek öğrencilerin sınav ücretleri bu yıl da karşılanacak.

Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / Afet bilincini artırmak amacıyla başlatılan eğitimlerde lise öğrencileri arama kurtarmanın temel kurallarını uygulamalı olarak öğreniyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.