Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

GÜNCEL 27.03.2024 09:32:39 105 0
Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

 

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi 

 

Beylikdüzü Belediyesi, engelli bireylerin sanattan spora, eğitimden eğlenceye kadar her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağı Beylikdüzü Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ilçeye kazandırdı. Açılış töreninde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü’ne birbirinden güzel değerler kazandırdık, tam 252 proje yaptık ama açılışını gerçekleştirdiğimiz Beylikdüzü Engelsiz Yaşam Merkezi benim için, Beylikdüzü için çok özel ve çok kıymetli. Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.  

Dezavantajlı bireylerin sosyal hayata katılımlarını artırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ilçeye kazandırdı. Gürpınar Mahallesi’nde bulunan ve tamamen erişilebilir olması yönüyle engelli bireylerin kullanımına uygun olarak tasarlanan merkezin açılışına; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Parti Meclisi Üyesi Berker Esen, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, Eski İstanbul milletvekilleri Rıdvan Budak ve Süleyman Çelebi ile Saadet Partisi Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Reşat Yılmaz’ın yanı sıra ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Engelli bireylerin sanattan spora, eğitimden eğlenceye kadar her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağı merkezin içerisinde; mutfak atölyesi, bilişim atölyesi, spor salonu, bilgisayar salonu, tematik bahçe ve etkinlik alanı yer alıyor. Bin 800 metrekare büyüklüğe sahip merkezde ayrıca; mutfak, spor, takı tasarım, ahşap, geri dönüşüm, dekoratif el sanatları, bahçecilik ve meyve yetiştiriciliği, ritim, resim, drama ve halk oyunları atölyelerinde öğrenciler kendilerini farklı alanlarda geliştirme imkânı buluyor. Ayrıca merkezde, özel eğitim gerektiren bireylere konuşma terapisi hizmeti, psikolog hizmeti ve sosyolog hizmeti de sağlanıyor.

 

Çalık: Eşitlikten bahsediyorsak sosyal belediyecilik yapmak zorundayız

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık açılışta yaptığı konuşmada, çok kıymetli bir merkezi daha Beylikdüzü’ne kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Beylikdüzü’ne birbirinden güzel değerler kazandırdık, tam 252 proje yaptık ama bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz merkez benim için, Beylikdüzü için çok özel ve çok kıymetli. Eşitlikten bahsediyorsak sosyal belediyecilik yapmak zorundayız. Bunu görev olarak görmek zorundayız. Ben 5 yıldır bu kentte yaşamı, yaşamın güzelliklerini savundum. Beylikdüzü Engelsiz Yaşam Merkezi işte bu savunma hattının merkezinde yer alacak ve kalelerimizden biri olacak. Bu kentin özel çocuklarını ve onların çok kıymetli ailelerini savunduğumuz aşılmaz bir kale olacak. Yani burası merkez diye yazılır, kale diye okunur. Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut, sevgi dolu bir ortam olacak. Emin olun bu merkez, bu kentte değiştireceğimiz iklimin önemli bir parçası olacak” şeklinde konuştu.

 

Esen: Beylikdüzü şanslı bir ilçe

 

CHP Parti Meclisi Üyesi Berker Esen ise Beylikdüzü Engelsiz Yaşam Merkezi’nin İstanbul ve Beylikdüzü’ne hayırlı olmasını dileyerek, “Beylikdüzü şanslı bir ilçe ve gerçekten böyle bir vizyona sahip bir belediye başkanıyla yönetiliyor. Beş yılda iki yüzü aşkın projeyi hayata geçirmek herkesin harcı değil. Bu anlamda kendisini kutluyoruz ve bundan sonraki süreçte de kendisine başarılar diliyoruz. Beylikdüzü kararını vermiş ve tam yol ileri diyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise gönderdiği mesajda Beylikdüzü Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışı dolaylısıyla bir araya gelen tüm yurttaşlara selam ve saygılarını ilettiler. 

 

Haber: Zeynep ÇAĞLAR


Haber Kaynak : YerelHaberim.Net

Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk oldu. Stüdyosundaki iki büyük profesyonel kayıt aletini Cem Yılmaz’ın hediye ettiğini söyleyen Bayar, tanesi 15-16 bin dolar olan cihazlar için Yılmaz’a teşekkür etti

TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.