14.10.2023 09:10:00

Öğrencilik günlerimi çok özlüyorum ! O günleri düşündükçe burnumun kemikleri sızlıyor …. Ne yapmalıyım ? Ne yapmamalıyım? 

 Öğrencilik günlerini özlemek oldukça doğal bir duygudur. Bu dönemde insanlar genellikle daha az sorumluluk sahibi olurlar ve daha fazla özgürlük hissederler. Ancak, geçmişi özlemek yerine, şu anki yaşamınızı değerlendirmek ve gelecekteki fırsatları görmek önemlidir. İşte öğrencilik günlerini özlediğinizde yapmanız ve yapmamanız gereken bazı şeyler: 

 Yapmanız gerekenler: 

1. Anıları hatırlayın: Öğrencilik günlerinde yaşadığınız keyifli anıları hatırlayın ve bu anıları paylaşabileceğiniz arkadaşlarınızla iletişim kurun. Bu şekilde nostalji yaparken sosyal bağlarınızı da sürdürebilirsiniz.

 2. Yeni deneyimler yaşayın: Şu anki yaşamınızda da yeni deneyimler yaşamak önemlidir. Hobiler edinin, seyahatlere çıkın, yeni insanlarla tanışın veya yeni bir beceri geliştirin. Böylece hayatınıza heyecan katabilirsiniz. 

 3. Geçmişten ders alın: Öğrencilik günlerinizdeki deneyimlerinizi değerlendirin ve geçmişte yaptığınız hatalardan ve başarılardan öğrenin. Bu şekilde gelecekte daha iyi kararlar verebilir ve kişisel gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz. 

Yapmamanız gerekenler: 

1. Geçmişe takılı kalmayın: Geçmişi sürekli düşünerek yaşamınızı engellemeyin. Geleceğe odaklanmak ve şu anda yaşadığınız anı değerlendirmek önemlidir.

 2. Kendinizi karşılaştırmayın: Öğrencilik günlerinde geçmişteki başarılarınız veya deneyimlerinizle şu anki yaşamınızı karşılaştırmaktan kaçının. Her dönem kendi benzersiz zorluklarına ve fırsatlarına sahiptir.

 3. Geleceği görememekten endişe etmeyin: Öğrencilik günlerindeki özgürlüğü düşünmek, geleceğe dair belirsizliklerle birlikte gelebilir. Endişelenmek yerine, gelecekteki hedeflerinizi belirleyin ve adım adım ilerlemek için planlar yapın. 

 Öğrencilik günlerini özlemek normaldir, ancak şu anki yaşamınızı da değerlendirmek ve geleceğe odaklanmak önemlidir. Unutmayın ki her dönem kendi özel anıları ve fırsatlarıyla doludur.


 


Prof. Dr. Ekrem ÇULFA

23 ilde dolandırıcılık operasyonu! 64 şüpheli yakalandı
Büyükkılıç'tan kahraman askerler için taziye mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li belediyelere vergi tepkisi...
EFE BATUR VE “LA NUIT ROUGE”…
Ağıralioğlu; Yapılanı Yok Saymayız, Yapılmayanı Tamamlamaya Geliyoruz ( GÜRÜNTÜLÜ HABER )
Marmaris, 'Maviden Yeşile' binin üzerinde koşucuyu ağırlayacak
TOFAŞ, BCL’de Tenerife deplasmanında
Kooperatiflere 34,8 milyon TL'lik yeni destek
TFF’den tarihi karar!1024 futbolcu bahis soruşturması kapsamında PFDK’ya sevk edildi
2. Ürgüp At Festivali coşkuyla tamamlandı
Gülben Ergen’den bomba gibi dönüş!
Siber suç operasyonunda 403 şüpheli yakalandı
Çayırova yoluna namağlup devam ediyor
ASELSAN’dan 1,1 milyar Avroluk yeni hava savunma anlaşması
Şehit Bilal Özcan İlkokulu Başarıları İle Göz Dolduruyor
Tuncer Dağ’dan 10 Kasım Mesajı
Atatürk’ün Selanik’teki Evi yenilenen yüzüyle ziyarete açıldı
Serdal Güzel’den 10 Kasım Mesajı
Aslan’ın 19 Günlük Yoğun Bakım Bitti
İsmail Faruk Aksu’dan 10 Kasım Mesajı
Togay Çoban’dan 10 Kasım Mesajı

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.