Galata Eğitim Kurumları Bahçeşehir Şubesi Kurum Müdürü Harun Karaşahin .''YÖS ve SAT sınavlarına Son kez girecek 11. sınıf öğrencileri dikkat etmeli" diyerek sınavlara son kez girecek talebelere hatırlatmalarda bulundu.
Galata Eğitim Kurumları Bahçeşehir Şubesi Kurum Müdürü Harun Karaşahin YÖK'ün Yabancı Uyruklu öğrenciler ile ilgili duyurusunu hatırlattı. Duyuruda
“2022-2023 eğitim ve öğrenim yılından önce ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran veya mezun olan TC vatandaşlığından çıkanların/mavi kartlı öğrencilerin ve yabancı uyrukluların (elçilik okulları ve MOBİS sisteminde yer alan Milletlerarası özel öğretim kurumlarında eğitim alanlar hariç) 2025 YÖS dahil hem YÖS hem de YKS ile gerekli şartları sağlamaları durumunda yükseköğretim kurumlarına girebilmelerine, 2026 yılından itibaren sadece YKS ile girebilmelerine” diyerek duyuru yayınladığını dile getirdi.
Harun Karaşahin yukarıdaki maddede neleri söylemek istediklerini ise şöyle açıkladı:
YÖK'ün 2547 sayılı kanunun 45'inci maddesi uyarınca 2026 dahil olmak üzere artık liseyi Türkiye'de bitiren öğrenciler YKS sınavına gireceklerdir.
YÖS ve SAT sınavlarına giremeyeceklerdir.
Bu maddeye göre 2024-2025 yılında mezun olanlar yapılan yös sınavlarına girebilecek olup bundan sonraki yıllardada girebileceklerdir. Fakat 2026(dahil) dan sonra yapılacak yös sınavına Türkiye'deki Türk liselerinden mezun olan öğrenciler giremeyeceklerdir.
2026 (dahil) yılından sonra liseden mezun olanlar YÖS vea SAT sınavlarına giremeyeceklerdir. YSK'ye gireceklerdir.
Türkiye'de bulunan uluslararası liselerden mezun olan yabancı uyruklu öğrenciler YÖS ve SAT sınavlarına girebileceklerdir" diyerek önemli bir hatırlatmada bulundu.
Doruk Nilüfer Hastanesi Tıbbi Onkoloğu Doçent Doktor Selin Aktürk Esen, Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada erken tanının önemine dikkat çekti.
İstanbul Emniyet Müdürü Sayın Selami Yıldız ile gerçekleştirdiğimiz görüşme, klasik bir röportajın ötesinde, devletin suçla mücadeledeki kararlılığını ve milletine verdiği değeri hissettiren güçlü bir tablo ortaya koydu.
Kış kapıda olsa da Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gönülleri ısıtan bir sanat şöleni başlıyor.
İstanbul genelinde vatandaşın kapısını en çok çaldığı ve derdine en hızlı derman bulduğu belediyeler belli oldu.
Vatandaşın günlük hayatını zorlaştıran trafik ve park sorunu için kapsamlı bir adım atıldı.
Beylikdüzü Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı birinci birleşimi, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Avukat Önder Serkan Çebi başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, yeni eğitim öğretim döneminin ilk günü
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü’nde yarıyıl tatili sonrası okullarda anlamlı bir başlangıç yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece İlçe Kaymakamı Ali İkram Tuna, yarıyıl tatilinin ardından okullarda anlamlı ve güçlü bir başlangıç yapıldı.
Milletimizin dayanışma ruhunu temsil eden STK’larımızla birlikte, mağfiret müjdecisi Berat Gecesi’ne kavuşmanın huzurunu yaşıyoruz.
Türkiye’de bir ilk Esenyurt’ta hayata geçiyor. İlçe bazında kurulacak olan ilk yüz on iki Komuta Merkezi, Esenyurt’un Battalgazi Mahallesi’nde hizmete hazırlanıyor.
AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Esenyurt Bölge Sorumlusu İlker Gürbüz, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.