Yerlikaya, Uyarıyor..!
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2025’in ilk yarısında trafikte yapılan denetimlere dair dikkat çeken rakamlar paylaştı. Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, yılın ilk altı ayında helikopter ve drone destekli denetimlerde on binlerce araca işlem yapıldı.
Trafik kurallarına uymayan sürücülere yönelik havadan denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirten Bakan Yerlikaya, şehir içi ve şehirlerarası yollarda kural ihlallerini önlemekte bu teknolojik sistemlerin oldukça etkili olduğunu vurguladı.
"HAVADAN YAPILAN DENETİMLERDE ON BİNLERCE İŞLEM"
1 Ocak ile 19 Haziran 2025 tarihleri arasında havadan yapılan trafik denetimlerinde toplamda seksen beş binin üzerinde araç ve sürücüye işlem uygulandı. Bu süreçte özellikle kurallara uymayan, hız sınırını aşan, sinyal ya da emniyet kemeri gibi temel kurallara riayet etmeyen sürücüler hedef alındı.
"BİR HAFTADA ÜÇ BUÇUK MİLYON ARAÇ DENETLENDİ"
12 ile 19 Haziran tarihleri arasında ise polis ve jandarma ekipleri tarafından toplamda üç buçuk milyona yakın araç kontrol edildi. Bu denetimlerde çeşitli ihlaller tespit edilerek cezai işlemler uygulandı.
Çakar lamba kullanan yirmi üç sürücüye, hız sınırını aşan yaklaşık yüz bine yakın kişiye, muayenesi eksik otuz binden fazla araca, kemer takmayan yirmi beş binin üzerindeki sürücüye, ehliyetsiz araç kullanan on altı binin üzerinde kişiye ve sigortasız yedi bin dokuz yüz araç sahibine cezai işlem uygulandı.
Toplamda ise dört yüz altmış sekiz bin araca ve sürücüye ceza yazıldı.
"KURALLARA UYUN ÇÜNKÜ YOLLAR KAVUŞMAK İÇİNDİR"
Bakan Yerlikaya, trafikte can güvenliği için sadece yer ekiplerinin değil havadan denetim yapan sistemlerin de devrede olduğunu belirtti. Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Yolculuklar sevdiklerinize kavuşmak içindir, ayırmak için değil. Kurallara uyalım, canlarımızı yolda bırakmayalım.”
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de masaj salonlarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, fuhuş yapıldığı ve aracılık edildiği iddiasıyla 5 işletmeye baskın yapıldı, 15 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de Meriç Nehri’nden Çakmak Barajı’na su verilmeye başlandı; 164 bin 530 dekar tarım arazisi modern sulama ile buluşacak.
Mardin’in 100’ü” Kitabı Küçükçekmece’de Tanıtıldı Tanış: “Bu eser, Mardin’in barışsever ruhuna armağanımdır”
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'nin Keşan İlçesi'nde üç ev arkadaşı, marketten aldıkları kıymayı tükettikten sonra karın ağrısı yaşadı. Olay polise intikal etti.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de hakkında 41 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polisten kaçamayacağını anlayınca intihara kalkıştı; ekipler firariyi ve onu saklayan şahsı gözaltına aldı.
HABER - ERCAN KUTLU / Niğtaş A.Ş.’ye yöneltilen çevre iddiaları, devlet kurumlarının mühürlü analiz raporlarıyla geçersiz kaldı. Üretim süreçleri çevre dostu olduğunu yeniden kanıtladı.
Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı ve Alanya Medya Televizyon A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Meral Çetiner, Mega TV ekibiyle birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Cem Özcan’ı ziyaret
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler arasında saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir “Akran Nezaketi” çalışması uygulandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de genç avukat, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında mesai saatleri içinde 2. kattan düşerek yaşamını yitirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Son günlerde sosyal medyada yayılan kimlik kartı, ehliyet ve pasaport ücretlerine yüzde yüz zam yapılacağı,
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, özel çocukları ağırladı.
Alanya Servis Esnafları Kooperatifi Başkanı Hasan Lök, Mega TV aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olma kararı aldı. Lök, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde iki öğrenciye servis bursu sağlanacağını duyurdu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - CHP 39. Büyük Kurultayı sonrası ortaya çıkan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya için hazırladığı anahtar listede dikkat çeken üç isim öne çıktı:
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.