Vatandaş Mağdur Oldu
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul’da sabah saatlerinde işe ve okula gitmeye çalışanlar büyük bir ulaşım kriziyle karşılaştı. Özel halk otobüsleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alamadıkları 6 milyar liralık ödemeyi gerekçe göstererek kontak kapattı. Duraklarda uzun kuyruklar oluşurken, vatandaşlar çareyi taksiye binmekte buldu.
"DÖRT AYDIR ÖDEME ALINAMIYOR"
İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, dört aydır belediyeden ödeme alamadıklarını ve bu durumun sürdürülebilir olmadığını söyledi. Ovacık’a göre yaklaşık 3 bin 41 özel halk otobüsü bugünden itibaren sefer yapmıyor.
"DURAKLARDA KUYRUKLAR UZADI"
Özellikle sabah saatlerinde toplu taşıma duraklarında büyük yoğunluk yaşandı. Esenler Kazım Karabekir Durağı’nda Aksaray yönüne gitmeye çalışan vatandaşlar, ne özel halk otobüsü bulabildi ne de İETT otobüslerine binebildi. Otobüslerin dolu olması nedeniyle yolcular uzun süre beklemek zorunda kaldı. Umudunu kaybeden birçok kişi taksilere yöneldi.
"İETT: DESTEK VERDİK AMA SÜREÇ BÖYLE GELDİ"
İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Özel Taşımacılık İşletim Sistemi (ÖTİS) ile özel halk otobüslerinin tüm giderlerinin karşılandığı belirtildi. İETT’ye göre 2020’den bu yana özel otobüslere 35,3 milyar liralık ödeme yapıldı. Yolculuk gelirinin 15,8 milyar lira olduğu belirtilen açıklamada, aradaki farkın belediye tarafından destek olarak verildiği ifade edildi.
İETT ayrıca sadece 2024 yılında araç yenilemeleri için 1 milyar 300 milyon liralık ekstra ödeme yapıldığını duyurdu. Buna rağmen ödeme konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle bazı önlemler alınmaya başlandığı açıklandı.
"YENİ PLANLAMA YOLDA"
İETT, 1 Haziran 2025 tarihinden itibaren ödemelerin yeniden planlanacağını ve bu süreçte sistem değişikliği de dahil olmak üzere birçok alternatifin masada olduğunu belirtti. Kontak kapatma eylemine karşı İstanbulluların minimum düzeyde etkilenmesi için ek seferler ve hat düzenlemeleri gibi çeşitli önlemler alındığı bildirildi.
Vatandaşlara, ulaşım planlarını mevcut duruma göre yapmaları ve gelişmeleri İBB ile İETT’nin resmi kanallarından takip etmeleri çağrısı yapıldı.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Beylikdüzü Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatma Kanmaz’ı makamında ziyaret etti.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Beylikdüzü Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatma Kanmaz’ı makamında ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Dergisi’nin şubat sayısı bağımlılıkla mücadele konusuna ayrıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlediği etkinliklerle vatandaşlara sevgi dolu anlar yaşattı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valisi Yunus Sezer, Selimiye Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı’nın Ramazan boyunca kültürel ve manevi etkinliklere ev sahipliği yapacağını açıkladı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de sağanak ve fırtına etkili oldu. Selimiye Camii yakınlarında devrilen ağaç, park halindeki bir aracın üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken araçta maddi hasar meydana geldi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER- Kartal’da sporun ve aile bağlarının güçlendiği anlamlı bir etkinliğe imza atıldı.
Beylikdüzü Belediyesi, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak için afet farkındalık eğitimlerini ilçe genelinde yaygınlaştırarak sürdürüyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Esenyurt Belediyesi, iş arayan engelli vatandaşları işverenlerle buluşturmak için önemli bir adım attı.
HABER/ M. MUSTAFA KARAYÜN / ESENLER - Esenler Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Sabri Ugan Esenler Sokak Ligi finali büyük bir coşkuya sahne oldu.
HABER / AHMET KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul’da balık tezgahları bu sezon adeta bereketle doldu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya’da turizm tesislerine yönelik yangın güvenliği uygulamaları, sektör temsilcileri ve kamuoyunda geniş tartışmalara yol açtı.
ABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya’nın Oba Mahallesi’nde bulunan bir ortaokulda yaşandığı iddia edilen olay ilçede geniş yankı uyandırdı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.