Uzmanlardan Kritik Uyarılar!
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS Tekirdağ açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Marmara'da korku dolu anlara neden oldu. Uzmanlar, sarsıntının ardından vatandaşları ve yerel yönetimleri artçı sarsıntılara ve yapı güvenliğine karşı uyardı.
“MARMARA’DA 6.2’LİK SALLANTI PANİĞE NEDEN OLDU”
23 Nisan 2025 Çarşamba günü saat 12:49’da Marmara Denizi açıklarında, Tekirdağ merkezli 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer kabuğunun 12 kilometre derinliğinde oluşan sarsıntı İstanbul başta olmak üzere Edirne, Kırklareli, Bursa, Çanakkale ve Balıkesir gibi birçok şehirde de hissedildi. Kısa süreli paniğe yol açan depremde ilk belirlemelere göre ciddi bir can kaybı yaşanmazken, bazı bölgelerde yapısal hasarlar oluştuğu bildirildi.
“MARMARA’DAKİ FAY HATLARI HÂLÂ HAREKETLİ”
Deprem sonrası açıklama yapan jeoloji uzmanları, Marmara Denizi’nde bulunan aktif fay hatlarının hâlâ hareketli olduğuna dikkat çekti. Uzmanlara göre bu tür sarsıntılar, bölgede daha büyük depremlerin habercisi olabilir. Özellikle İstanbul’un batı yakasında bulunan Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece gibi zemin açısından riskli bölgelerde yapı denetimlerinin acilen gözden geçirilmesi gerektiği vurgulandı.
“ARTÇI SARSINTILAR SÜREBİLİR, HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN”
Deprem uzmanları, önümüzdeki günlerde artçı sarsıntıların devam edebileceği uyarısında bulunuyor. Hasarlı yapıların kesinlikle kullanılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, belediye ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını hızlıca yapması gerektiğinin altını çizdi. Vatandaşlara ise bu süreçte yetkililerin yönlendirmelerine uymaları ve gerekirse geçici barınma alanlarına yönelmeleri tavsiye edildi.
“DEPREM BİR KEZ DAHA UYARDI: HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”
Jeofizikçiler ve afet yönetim uzmanları, Marmara’da yaşanan bu sarsıntının, beklenen büyük İstanbul depreminin habercisi olmayabileceğini ancak her depremi ciddiyetle ele almak gerektiğini söylüyor. Uzmanlar, deprem çantalarının hazır tutulması, ailelerin acil durum planlarını belirlemesi ve özellikle çocuklara afet bilinci kazandırılmasının hayati olduğunu vurguladı.
“YAPI STOKU VE AFET YÖNETİM PLANI GÜNCELLENMELİ”
Deprem sonrası yapılan değerlendirmelerde, yapı stoğunun güçlendirilmesi ve eski binaların dönüşüm sürecine hız verilmesi gerektiği bir kez daha ortaya çıktı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bölgede hasar tespit çalışmaları yürütürken, yerel yönetimler de halkı bilgilendirme çalışmalarına başladı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de masaj salonlarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, fuhuş yapıldığı ve aracılık edildiği iddiasıyla 5 işletmeye baskın yapıldı, 15 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de Meriç Nehri’nden Çakmak Barajı’na su verilmeye başlandı; 164 bin 530 dekar tarım arazisi modern sulama ile buluşacak.
Mardin’in 100’ü” Kitabı Küçükçekmece’de Tanıtıldı Tanış: “Bu eser, Mardin’in barışsever ruhuna armağanımdır”
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'nin Keşan İlçesi'nde üç ev arkadaşı, marketten aldıkları kıymayı tükettikten sonra karın ağrısı yaşadı. Olay polise intikal etti.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de hakkında 41 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polisten kaçamayacağını anlayınca intihara kalkıştı; ekipler firariyi ve onu saklayan şahsı gözaltına aldı.
HABER - ERCAN KUTLU / Niğtaş A.Ş.’ye yöneltilen çevre iddiaları, devlet kurumlarının mühürlü analiz raporlarıyla geçersiz kaldı. Üretim süreçleri çevre dostu olduğunu yeniden kanıtladı.
Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı ve Alanya Medya Televizyon A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Meral Çetiner, Mega TV ekibiyle birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Cem Özcan’ı ziyaret
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler arasında saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir “Akran Nezaketi” çalışması uygulandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de genç avukat, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında mesai saatleri içinde 2. kattan düşerek yaşamını yitirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Son günlerde sosyal medyada yayılan kimlik kartı, ehliyet ve pasaport ücretlerine yüzde yüz zam yapılacağı,
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, özel çocukları ağırladı.
Alanya Servis Esnafları Kooperatifi Başkanı Hasan Lök, Mega TV aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olma kararı aldı. Lök, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde iki öğrenciye servis bursu sağlanacağını duyurdu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - CHP 39. Büyük Kurultayı sonrası ortaya çıkan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya için hazırladığı anahtar listede dikkat çeken üç isim öne çıktı:
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.