Tarih: 01.01.0001 00:00 5453

Uyuma Yiğidim, Uyursan Uyanamazsın..!

Beylikdüzü Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sarıkamış Şehitleri Anma programı muhteşem oldu.

Uyuma Yiğidim, Uyursan Uyanamazsın..!

Uyuma Yiğidim, Uyursan Uyanamazsın..!

Beylikdüzü Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sarıkamış Şehitleri Anma programı muhteşem oldu.

Beylikdüzü Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sarıkamış Şehitleri Anma programı, Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi konferans salonunda gerçekleşirken, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Yıldız, İlçe Spor Müdürü Hüseyin Bağcı, İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, Ak Parti İlçe başkanı İsmail Damat, Belediye Başkan Vekili Ömer Şatır, Belediye Meclis üyeleri, STK Başkanları, Okul Müdürleri, Beylikdüzü muhtarları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Düşün Altındaki Binlerce Kefensiz Yatanı

Beylikdüzü Müftüsü, Mehmet Uslu ile başlayan programda dualar eşliğinde Sarıkamış Şehitleri anılırken, Beylikdüzü Kaymakam Mehmet Okur yaptığı konuşmasında; " Sarıkamış geleceğimizin tarihe geçen kahraman şehitlerimiz bizim en büyük acımızdır. Şehitlerimiz daha küçük yaşlarda o soğuk havada verdikleri mücadeleler dahilinde sonuna kadar pes etmediler.

Bastığın yerleri "toprak"! diyerek geçme, tanı!

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:

Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Bu sözleri unutmayalım. Gecemizi gündüzümüze katarak canla başla çalışmalıyız. Ne zaman uyusak gözlerimizin üstüne; "uyuma yiğidim, uyursan uyanamasın" sözleri gelsin aklımıza. Mücadelelerinden vazgeçmeyen Sarıkamış şehitlerimizi saygı ile anıyoruz." dedi.

Programın devamında Sarıkamış destanını anlatan kısa film salonda bulunan herkesi gözyaşına boğdu.  Sarıkamış anlatıldı.

Güzel bir Sarıkamış şiir söyletişinden sonra, Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı koro eşliğinde birbirinden güzel türkülerle programı sonlandırdılar.

Haber: Nilüfer ALBAYRAK


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.