USTDA’dan 2 Milyon Dolarlık Hibe
HABER / AHMET KARAYÜN - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yenilikçi “Dijital İkiz Projesi” ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı’ndan 2 milyon dolarlık hibe desteği aldı. Proje, afet yönetiminde yapay zekâ ve gerçek zamanlı veri analizine dayalı çözümler sunacak.
DİJİTAL İKİZ PROJESİNE 2 MİLYON DOLARLIK DESTEK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) akıllı şehir uygulamalarından biri olan “Dijital İkiz Projesi”, ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı’ndan (USTDA) 2 milyon dolar hibe almaya hak kazandı. Proje, doğal afet yönetiminde gerçek zamanlı veri analizi ve yapay zeka destekli süreç yönetimiyle fark yaratmayı hedefliyor.
Hibe desteği için düzenlenen protokol imza törenine, Türkiye Belediyeler Birliği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABD Başkonsolos Yardımcısı Fleur Cowan, İBB Teknoloji Grup Başkanı Dr. Naim Erol Özgüner ve çeşitli kurum bürokratları katıldı.
EKREM İMAMOĞLU: “YENİLİKÇİ BİR YAKLAŞIM SUNUYORUZ”
İmza töreninde konuşan Ekrem İmamoğlu, “Dijital İkiz Projesi, sadece İstanbul’un değil, tüm dünya şehirlerinin afet yönetimindeki zorluklarına yenilikçi bir çözüm sunuyor. Gerçek zamanlı veri analizi, simülasyon ve yapay zeka destekli süreç yönetimiyle hem afet anında hızlı müdahale imkanı sağlayacak hem de afet sonrası iyileşme sürecini hızlandıracak,” dedi.
Projenin temel hedefinin, insan odaklı bir yaklaşım ile afetlere hazırlık ve müdahale süreçlerini geliştirmek olduğu ifade edildi.
DİJİTAL İKİZ PROJESİ DÜNYA ÇAPINDA TANINIYOR
Dijital İkiz Projesi, daha önce uluslararası alanda iki kez birincilikle ödüllendirilmiş bir girişim olarak dikkat çekiyor. Proje, İBB’nin akıllı şehir teknolojilerinde liderlik konumunu pekiştirirken, yenilikçi ve kapsayıcı çözümlerle diğer şehirler için de ilham kaynağı olmayı sürdürüyor.
USTDA HİBESİNİN ÖNEMİ
ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan hibe desteği, İBB’nin ileri teknolojilere dayalı çözümler geliştirme hedeflerini hızlandıracak. Projenin, afet yönetiminde sürdürülebilir ve etkili çözümler üreterek toplumsal dayanıklılığı artırması bekleniyor.
Hakimler ve Savcılar Kurulu yetkilileri, adalet teşkilatının beklediği müjdeli haberi paylaştı.
NK Projeler ve projenin mimarı Nurcan Karaca, binbir emekle ilmek ilmek işledikleri Hande Bizi Sezen’e Götür! Senfonik projesinin kendilerinden habersiz şekilde kopyalanmasına isyan ederek hukuk mücadelesi başlattıklarını duyurdu.
Bornova Belediyesi, ilçenin parklarını, refüjlerini ve yeşil alanlarını daha canlı ve daha estetik hale getirmek için önemli bir çalışmayı kendi imkanlarıyla sürdürüyor.
Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Ertekin, şehrin geleceği olan çocuklarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek evlatlarımızın doğayı koruma bilinciyle büyümesi için canla başla çalıştıklarını dile getirdi.
Beylikdüzü Belediyesi olarak toplum sağlığını her şeyin üzerinde görüyoruz.
Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, DEM’li kadınların ve milletvekillerinin örgülü saç üzerinden yaptığı eyleme çok net sözlerle tepki gösterdi.
10 Ocak çalışan gazeteciler günü, münasebetiyle, Yeşilay Büyükçekmece ilçe başkan organize ettiği, Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna Ve ilçe kurum müdürler ’ininde katıldığı kahvaltılı basın toplantısı.
10 Ocak çalışan gazeteciler günü, münasebetiyle, Yeşilay Büyükçekmece ilçe başkan organize ettiği, Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna Ve ilçe kurum müdürler ’ininde katıldığı kahvaltılı basın toplantısı.
Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Maarif Modeli Destekleme Projesi” kapsamında Çocuk Edebiyatı Fuarı’nda güçlerini birleştiriyor.
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci dönemine güven ve huzur içinde başlanması için önemli bir toplantı gerçekleştirildi.
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, ateşkes söylemlerine rağmen Gazze’de hayatın en ağır şartlarda devam ettiğini söyledi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.