ULUTEK ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen Girişimci Destek Programı Bilgilendirme Toplantısına katılan KOSGEB Bursa Batı Müdürü Erkan Güngör, nitelikli projeleri seçerek işletmelere proje bazlı destek vereceklerini söyledi.
BURSA (İGFA) - ULUTEK Teknopark'ta, girişimcilerin desteklenmesine yönelik olarak Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ‘Girişimci Destek Programı’ hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz’ün açılış konuşmalarıyla gerçekleşen etkinlikte, KOSGEB Bursa Batı Müdürü Erkan Güngör ve KOSGEB KOBİ Uzmanı Yakup Piri katılımcılara destek paketleri hakkında kapsamlı bilgilendirmelerde bulundu.
‘DESTEKLER REKABET GÜCÜNÜ ARTIRACAK’
Açılış konuşmasında KOSGEB tarafından açılan çağrıların girişimciler için önemli olduğunu ve bu desteklerden yararlanmalarının büyük önem taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. İrfan Karagöz, "Bu süreçte, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmana erişim konusunda yaşadığı zorluklar, büyüme ve inovasyon kapasitelerini sınırlayabiliyor. KOSGEB'in sunduğu destekler, bu noktada firmalarımız için hayati bir rol oynuyor. Destek programı, girişimcilerimiz ve Ar-Ge projelerini daha da ileriye taşımak isteyen firmalar için büyük bir fırsat. Bu desteklerin, firmalarımızın uluslararası rekabet gücünü artıracağına inanıyorum. Bu bağlamda KOSGEB Bursa Batı Müdürü Sayın Erkan Bey’e ve ekibine bilgilendirmeleri için teşekkür eder, girişimcilerimize yeni kapılar açmasını dilerim." dedi.
‘KOSGEB GİRİŞİMCİLERİN YANINDA’
KOSGEB Bursa Batı Müdürü Erkan Güngör ise, ‘KOSGEB Girişimcilerin Yanında’ sloganıyla başlayan destek programlarının 2024 itibarıyla yalınlaştırıldığını belirtti. Güngör, "2024-2028 stratejik planına göre destek modellerini değiştirmemiz gerektiğini düşünerek yalınlaşmaya gittik ve girişimcilik, ölçek büyütme, sürdürülebilirlik ve küresel işletmeler olmak üzere tüm destek modellerini dört ana başlığa indirdik. Nitelikli projeleri seçerek destekleme kararımızla işletmelere proje bazlı destek vereceğiz. Tüm destek modellerimizde proje bazlı finansmana erişim modeline geçiyoruz." diye konuştu.
KOSGEB KOBİ Uzmanı Yakup Piri ise girişimcilik eğitimleri ve paketlerden bahsederek “Şu anda 2 milyon TL'ye kadar çıkan desteklerimizle daha nitelikli projeleri desteklemeyi amaçlıyoruz" dedi.
Büyükçekmece’de düzenlenen geniş katılımlı programla “İyilik Kanımızda Var” sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı seferberliği başlatıldı.
Şehit Eren Bülbül Anaokulu Müdürü Fatih Mehmet Bardakçı, okulda uygulanan eğitim yaklaşımıyla ilgili Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e kapsamlı bilgiler verdi.
İstanbul genelindeki okullarda Nezaket Haftası etkinlikleri başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin zirvesindeki önemli değişikliği kamuoyuna duyurdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen 'Gençliğin Ruhu' bilgi yarışması sonuçlandı.
İBB Mimar Turgut Cansever İlk ve Ortaokulu Müdürü Hakan Kavuzkoz, okulda yürütülen eğitim faaliyetlerini ve vizyonlarını Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e anlattı.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir ilkokulda çıkan yangın, öğrenci ve velilere korku dolu anlar yaşattı.
Cumhurbaşkanlığı olarak devlet üniversitelerimizin kadro ihdas ve izin süreçlerinde önemli bir değişikliğe gittik.
Esenler’de düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali, soğuk havaya aldırmayan binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Karadeniz kültürünün simgesi hamsi ve horon, Esenler Dörtyol Meydanı’nda kardeşlik ve dayanışma havasında buluştu.
Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde başlatılan çevre hareketi ilçenin dört bir yanına dalga dalga yayılıyor.
Beylikdüzü Belediyesi’nin kültür ve düşünceyi halkla buluşturduğu Sanat Buluşmaları Satır Arası Sohbetleri, bu kez toplumun ortak yarası olan sosyal çürüme konusunu ele aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Bu yıl 57’ncisi düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Avrupa Bölge Yarışması’nda Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi büyük bir başarı elde etti.
HABER/ MERAL ÇETİNER / EĞİTİMDEN HABERLER / ANTALYA - Alanya’nın Oba Mahallesi’nde bir ortaokulda yaşandığı ileri sürülen öğretmen şiddeti meselesinde işler iyice sarpa sardı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.