Türkiye’nin En Büyük Gıda Toptancı Merkezinde Şok…
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Türkiye’nin en büyük gıda toptancı halinde geniş kapsamlı bir denetime imza attı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerinden 70 kontrol görevlisinin katıldığı çalışmalarda, 58 farklı peynir üretim ve satış noktası incelendi.
35 TON GÜVENSİZ ÜRÜNE EL KONULDU
Denetimlerde, insan sağlığını tehdit edebilecek düzeyde güvensiz ürün tespit edildi. Etiket kurallarına uymayan, olgunlaşma süreci tamamlanmadan piyasaya sürülen, sahte veya taklit ürünler ile hijyen koşullarına uygun olmayan toplam 35 ton peynir ürünü ele geçirildi.
Bu ürünlerin 25 tonu, olgunlaşma süresi dolmadan piyasaya sürüldüğü için muhafaza altına alındı. Geriye kalan 10 ton ürün ise tüketici sağlığını tehdit etmesi sebebiyle imha edilme kararıyla işlem gördü.
GIDA GÜVENLİĞİNDE KARARLILIK MESAJI
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, denetimlere destek veren Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı’na ve güvenlik önlemlerini sağlayan Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
Açıklamada, gece gündüz demeden sürdürülen denetimlerin artarak devam edeceği belirtilirken, “Güvenilir gıdaya erişimde kararlıyız” mesajı vurgulandı.
HALK SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ
Yetkililer, halk sağlığını tehdit eden hiçbir unsura göz yumulmayacağının altını çizerken, tüketicilerin de satın aldıkları ürünlerin etiketlerine, menşeine ve hijyen koşullarına dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne merkezde aşırı yüklü kamyon, trafik güvenliğini tehlikeye atarak risk oluşturdu. Yükler, sürücüler ve yayalar için tehlike arz etti.
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya geldi. “Çalışanlarımızın haklarını korumak hep önceliğimiz oldu” dedi.
HABER / DUYGU CANKO / ADOMAJANS - Edirne’de düzenlenen Balkan Ülkeleri Sağlık-İş Forumu’nun ikinci gününde, sağlık turizminin geleceğine ışık tutan önemli bir panel gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Kahramanmaraş’ta Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Muhammet Paçacı, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’a ver yansın etti.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Millî Eğitim Bakanlığı, çocukların talebiyle hazırlanan Maarif Çocuk Dergisi’nin ilk sayısını 23 Nisan’da yayımladı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Bölgesel Lig’i namağlup tamamlayan Esenler Belediyespor Voleybol A Takımı, muhteşem bir geri dönüşle şampiyon oldu ve 2. Lig biletini kaptı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Muhasebe alanında kariyer hedefleyenler için büyük fırsat: Beylikdüzü Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen eğitim programı sona erdi.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Eğitimde, medyada ve toplumsal bilinçte ortak mücadele çağrısı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, yurdun büyük bölümünde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak etkisini gösterecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda yaptığı konuşmada İslam coğrafyasının iki asırdır böl-parçala-yönet anlayışıyla kuşatıldığını belirterek, birlik ve kardeşlik vurgusu yaptı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde alın teriyle çalışan tüm emekçileri kutladı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –6 yıldır atıl durumdaki tesis, yenilenen yüzüyle Haziran ayında vatandaşla buluşuyor.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS – Öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde düzenlenecek yarışmalarla 15 Temmuz’un anlam ve önemini afişlerle, şiirlerle, filmlerle ve ezgilerle anlatacak.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.