Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Bursa'da Tanıtıldı
Meb temel eğitim genel müdürü'nden yeni eğitim anlayışı vurgusu…
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin tanıtıldığı "Bursa Eğitim Yöneticileri" buluşması, MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı’nın katılımıyla Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftci, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni ve diğer eğitim yöneticileri de katıldı.
“YENİ EĞİTİM PROGRAMI VE BEKLENTİLER”
Konuşmasında, eğitimde süreç odaklı bir yaklaşımı vurgulayan Savaşçı, "Okullar, çocuklarımızın özgür düşünme ve kendilerini ifade etme alanları olmalıdır. Yeni programımızı sadeleştirdik ve beceri temelli bir anlayış geliştirdik. Eğitim anlayışının felsefesi değişti ve bunu net bir şekilde görebilirsiniz" dedi. Ayrıca, yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni etti.
"BURSALI EĞİTİM CAMİASI VE YENİ MÜFREDAT"
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrenci odaklı bir yaklaşım benimsenerek müfredatın sadeleştirildiğini belirtti. Yeni müfredatın çocukların sosyal gelişimini destekleyecek şekilde güncellendiğini ifade etti. Alireisoğlu, Bursa’nın bu modelin başarılı bir örneği olacağını vurguladı ve katkıda bulunanlara teşekkürlerini iletti.
“EĞİTİM PROGRAMI UZMANINDAN KONFERANS”
Program, Eğitim Programı Uzmanı Prof. Dr. İlker Cırık’ın "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtımı" konulu konferansıyla devam etti.
Haber: Ahmet KARAYÜN
İngiltere’nin önde gelen finans kuruluşlarından Standard Chartered, altın fiyatlarının önümüzdeki aylarda yükseliş trendini sürdüreceğini açıkladı.
Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Nebahat Çehre, 81 yaşında olmasına rağmen yıllara meydan okuyan zarafeti ve duruşuyla bir kez daha dikkat çekti.
"ESKİ TİP EHLİYETLERİN YENİLEME SÜRESİ 31 TEMMUZ’DA SONA ERİYOR"
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ünlü model ve sunucu Çağla Şıkel, katıldığı bir televizyon programında geçmişte maruz kaldığı şiddetle ilgili samimi açıklamalarda bulundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - ŞİMAL'İN VEFAT HABERİ KAMUOYUNA DUYURULDU
"YUSUF TEKİN: ERKEN TATİL HUKUKEN VE PEDAGOJİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeleri değerlendirdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.