Trump’tan Orta Doğu Çıkarması
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni kapsayan dört günlük Orta Doğu turuna başladı. İlk durak Riyad oldu, savaş uçakları eşlik etti.
TURUN İLK DURAĞI SUUDİ ARABİSTAN
Donald Trump, 13 Mayıs itibarıyla Orta Doğu turuna resmen başladı. ABD Başkanı’nın uçağı Suudi Arabistan’a iniş yaparken, F-15 savaş uçaklarının eşliği dikkat çekti. Ziyaretin, bölge ülkeleriyle hem askeri hem de ekonomik iş birliklerini güçlendirmeyi hedeflediği bildiriliyor.
GÜNDEMDE GÜVENLİK VE EKONOMİ VAR
Trump’ın temaslarında en öne çıkan başlıklar arasında güvenlik iş birliği, terörle mücadele ve enerji anlaşmaları bulunuyor. ABD’nin, Körfez ülkeleriyle yeni silah ve savunma sistemleri anlaşmaları yapması bekleniyor. Ekonomik alanda ise özellikle enerji sektöründeki iş birlikleri ön planda.
SIRADA KATAR VE BAE VAR
Trump, Suudi Arabistan’daki görüşmelerin ardından Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edecek. Her iki ülkede de devlet başkanlarıyla ayrı ayrı temaslarda bulunacak. Görüşmelerin ardından ortak açıklamaların yapılması öngörülüyor.
TRUMP YENİ DENGELER PEŞİNDE
Uzmanlar, bu turun yalnızca bölge ülkeleriyle değil, küresel güç dengeleriyle de ilgili olduğuna dikkat çekiyor. ABD’nin Orta Doğu’daki etkisini artırma çabası, Çin ve Rusya gibi ülkelerin bölgedeki etkisiyle doğrudan bağlantılı olarak yorumlanıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde öğretmenleri taşıyan iki servis minibüsü çarpıştı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, sezon sonunda şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray’a kaptırmasının ardından transfer çalışmalarına hız verdiği konuşuluyor.
HABER /AHMET KARAYÜN/ ADOM AJANS –Almanya’daki Ford fabrikasında çalışan işçiler, maaş artışı ve daha iyi çalışma koşulları talebiyle iş bıraktı. Şirketten henüz resmi bir açıklama gelmedi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında gece saatlerinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Küçükçekmece Belediyesi, kamu hizmetlerinin daha etkin sunulması amacıyla personeline Devlet Memurları Kanunu kapsamında eğitimler veriyor.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği futbol kursları sayesinde yüzlerce çocuk hem sporla tanışıyor hem de geleceğin yıldızları arasında yer alma fırsatı buluyor.
HABER/ ASLIHAN AKDEMİR / ADOM AJANS - Siyasetçi ve iş insanı Halil İbrahim Türkgenç, Beylikdüzü'nde düzenlediği kahvaltılı toplantıyla siyaset dünyasından birçok ismi bir araya getirdi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Çeltik üretimi yapmak isteyen çiftçiler için 2025 yılı ruhsat başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 25 Haziran!
HABER / ASLIHAN AKDEMİR / ADOM AJANS - İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Nitelikli Eğitimden Nitelikli İş Gücüne: Yeşil Beceriler” konulu toplantıda kamu, üniversite ve özel sektör temsilcileri bir araya geldi.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni kapsayan dört günlük Orta Doğu turuna başladı. İlk durak Riyad oldu, savaş uçakları eşlik etti.
HABER /AHMET KARAYÜN/ ADOM AJANS –Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 14 ya da 15 Mayıs’ta Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kritik bir görüşme yapacak. Masadaki ana gündem: savaş ve barış.
HABER /MUHAMMED MUSTAFA KARAYÜN/ ADOM AJANS –Döviz kurundaki dalgalanma ve petrol fiyatlarının artması, benzin fiyatlarına zam olarak yansıdı. Sektör temsilcileri, motorin için de zam sinyali verdi.
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / ADOM AJANS - Türk sanat müziğinin unutulmaz sesi Bülent Ersoy, İstanbul’da verdiği konserle yine gündem olmayı başardı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.