Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını "Aile Yılı" ilan etmesi kapsamında, tren seyahatlerinde ailelere ve yeni evlenen çiftlere özel indirimler sunulacağını açıkladı.
ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını "Aile Yılı" ilan etmesi kapsamında, tren seyahatlerinde ailelere ve yeni evlenen çiftlere özel indirimler sunulacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu ayrıca indirim uygulamasının 8 Mart’ta (yarın) başlayacağını ifade etti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi kapsamında, tren seyahatlerinde ailelere ve yeni evlenen çiftlere özel indirimler sunulacağını belirtti.
Uraloğlu, "Aile Yılı kapsamında hayata geçireceğimiz uygulama 8 Mart tarihinde başlayacak." dedi.
YENİ EVLİ ÇİFTLERE YÜZDE 50 İNDİRİM
Bakan Uraloğlu, 2025 yılı boyunca geçerli olacak indirimler kapsamında, anne, baba, çocukların yanı sıra anneanne, babaanne ve dedelerin de dahil olduğu aile bireylerinin birlikte seyahatlerinde indirimden faydalanabileceğini anlattı. Bakan Uraloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“En az 3, en fazla 11 bilet alınması koşuluyla geçerli olacak bu uygulama ile aileler yüzde 15 indirim ile ekonomik ve konforlu şekilde seyahat edecek. Öte yandan, 2025 yılında evlenen çiftler için ise ‘Yeni Evli Tarifesi’ devreye alınacak. Bu özel tarife ile yeni evli çiftler tren biletlerini yüzde 50 indirimle alabilecek.”
MEVCUT İNDİRİMLER DEVAM EDİYOR
Bakan Uraloğlu, TCDD Taşımacılık AŞ’nin sunduğu mevcut indirimlerin de devam edeceğini belirterek, 0-6 yaş arası çocukların ücretsiz, 7-12 yaş arası çocukların yüzde 50 indirimle, 13-26 yaş arası gençlerin ise yüzde 15 indirimle seyahat ettiğini hatırlattı. Ayrıca, 60-64 yaş arası yolculara yüzde 15, 65 yaş ve üzeri yolculara ise yüzde 50 indirim uygulandığını belirten Uraloğlu, öğretmenler, askeri personel ve yerli-yabancı basın kartı sahibi gazeteciler için de yüzde 15 indirim uygulamasının sürdüğünü söyledi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bilecik Valisi Şefik Aygöl, üniversite sınavı öncesi Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilere hem moral verdi hem de başarı dileklerini iletti.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Esenyurt’ta hayata geçirilen “Nefes Bahçesi” projesi, mahalleliye doğayla iç içe, huzurlu ve ferah bir yaşam alanı sundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bolu’daki Grand Kartal Otel’de yaşanan ve 78 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, çalışmalarını tamamlayamadığı için 1 ay daha görev yapacak.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Küçükçekmece’de düzenlenen afet çalıştayında, olası depremler ve felaket senaryoları masaya yatırıldı. Başkan Kemal Çebi, “Depremle mücadele bilim, ahlak ve planlama gerektirir” dedi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bu yıl gençlerin yetenekleriyle kutlayacak.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek Fabrikası, kadınların hayatına yeni bir yön vermeye devam ediyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 153 Çağrı Merkezi, vatandaşların belediyeye en hızlı ve kolay ulaşım sağladığı nokta haline geldi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Bursa'nın Mudanya ilçesinde Trafik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, Kaymakam Ayhan Terzi Hasköy İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS – Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel yangınını araştıran Meclis Komisyonu, çalışmalarını henüz tamamlayamayınca görev süresi 1 ay daha uzatıldı. Faciada 78 kişi hayatını kaybetmişti.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı el Sudani, tarihi önemde bir görüşmeyle bölgeye umut aşıladı.
HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS –Genç sanatçı Aybüke Albere, müzikteki çıkışıyla adından sıkça söz ettirirken, sahne ve tiyatro deneyimiyle de dikkat çekiyor.
HABER /AHMET KARAYÜN/ ADOM AJANS –CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri Cezaevi’nden yaptığı açıklamada yaşanan süreci bir "dijital darbe" olarak tanımladı. Özel, “Her darbede olduğu gibi bu dijital darbeyi de milletle birlikte pü
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD ile olan dış ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini paylaştı. Türkiye, üretim ve tedarik üssü olarak ABD’li firmaların radarında.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.