TEKNOFEST’e Hazırlanan Gençlere Destek
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri, Dorukmak firmasının destekleriyle bilimsel projelerine güç katacak. Dorukmak, otomotiv sektöründeki geniş bilgi birikimiyle gençlerin TEKNOFEST hazırlıklarında sponsorluk desteği sağlamayı taahhüt etti. Bu işbirliği, bilimsel araştırmalara meraklı gençleri teşvik etmeyi amaçlıyor. Ayrıca, Mühendislik Fakültesi’ne yeni başlayan üç başarılı öğrenciye Dorukmak tarafından burs verilecek.
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VERİLİYOR
BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversite-sanayi işbirliğine verdikleri önemi vurgulayarak, “Türkiye’nin 23 araştırma üniversitesinden biri olarak, bu işbirliklerini geliştirmeyi ve sıralamalarda daha üst sıralarda yer almayı hedefliyoruz. Sanayi ile işbirliği sayesinde öğrencilerimize uygulamalı deneyim sunarak vizyonlarını genişletiyoruz. Dorukmak firması ile yapılan bu protokol, bilimsel projeler ve öğrencilerimize sağlanacak destekler açısından oldukça değerli” dedi.
DORUKMAK: GELECEK NESİLLERE DESTEK
Dorukmak Genel Müdür Yardımcısı Berke Kurtuluş ise 26 ülkeye otomotiv parçası ihraç eden firmalarının geldiği noktaya dikkat çekerek, “15 yıl içerisinde önemli bir konuma ulaştık. Ar-Ge çalışmalarımıza üniversite işbirliğini dahil ederek çok daha büyük başarılar elde edebileceğimize inanıyoruz. Genç mühendis adaylarına destek vermek bizim için büyük bir gurur kaynağı” şeklinde konuştu.
AKADEMİK KADRO DA TÖRENDE YER ALDI
İmza töreninde BUÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Kara, işbirliğinin taraflara hayırlı olmasını dilerken, BUÜ Genel Sekreteri Mehmet Aydemir ve akademik personel de törene katıldı.
Haber: Fehmi Serdar Gürler
Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Maarif Modeli Destekleme Projesi” kapsamında Çocuk Edebiyatı Fuarı’nda güçlerini birleştiriyor.
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci dönemine güven ve huzur içinde başlanması için önemli bir toplantı gerçekleştirildi.
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, ateşkes söylemlerine rağmen Gazze’de hayatın en ağır şartlarda devam ettiğini söyledi.
Çocuklarımızın sporla büyümesini, özgüven kazanmasını ve hayata daha güçlü hazırlanmasını istiyoruz.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanlığı olarak icra ve iflas işlemlerinde şeffaflığı ve erişilebilirliği artırmak için satış ilanlarına ilişkin parasal limitleri güncelledik.
HABER MERAL ÇETİN/ ANTALYA - Alanya’da tapu işlemleriyle ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS- Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararla Aydın Başoğlu, Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde İdari ve Mali İşler Müdürü olarak görevlendirildi.
Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı, siyasetçi ve iş insanı Mustafa Erken, gazetemize yaptığı kapsamlı açıklamada İstanbul’un çeper mahallelerinde büyüyen krizin artık görmezden gelinemeyecek bir noktaya geldiğini söyledi.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilçedeki tüm çocukları ve aileleri kucaklayan büyük bir sevgiyle seslenerek yarıyıl tatilini adeta bir bayram havasına çevirdiklerini dile getirdi.
Sömestir tatiline giren çocuklarımız için adeta bir bayram havası estiriyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Sivaslılar Derneği’nin olağan genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Yarıyıl Çocuk Spor Şenliği, tatildeki çocuklara hem eğlenceyi hem de sporu bir arada sundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, sağlıklı yaşamı ve sporu teşvik etmek amacıyla Vadi Esenyurt Parkı'nda düzenlediği oryantiring turnuvası ile büyük bir heyecan yaşattı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.