Sitelerin Bahçesinde Anaokulu Eğitimi
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Esenyurt Belediye Başkanı Can Aksoy, İstanbul Valisi Davut Gül’ün öncülüğünde başlatılan “Anaokulum Bahçemde” projesini ilçedeki sitelerde uygulamaya koyuyor. Bu projeyle, sitelerde yaşayan anaokulu çağındaki çocukların eğitim hayatına daha kolay erişmesi amaçlanıyor.
Başkan Aksoy, proje kapsamında Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Ünal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu ile birlikte HEP İstanbul sitesini ziyaret etti. Ziyarette, büyük sitelerde yaşayan vatandaşların belediyeden beklentileri yerinde incelenerek, kamu hizmetlerinin vatandaşlara daha doğrudan ulaştırılabileceği çözümler değerlendirildi.
SİTELERDE EĞİTİME DESTEK ÇALIŞMALARI
Esenyurt Belediyesi, yalnızca anaokulu projeleriyle sınırlı kalmayarak, sitelerde yaşayan vatandaşlara yönelik çeşitli eğitim ve kültürel etkinlikler düzenlemeyi de planlıyor. Başkan Aksoy, Halk Eğitim Merkezi ve belediyeye bağlı Kültür Müdürlüğü ekipleriyle iş birliği içinde, vatandaşların taleplerine göre farklı kurslar açılabileceğini belirtti.
Özellikle büyük sitelerde yaşayan ebeveynlerin çocuklarının okul öncesi eğitimine daha rahat ulaşabilmesi için yapılan bu çalışma, Esenyurt’un eğitimdeki gelişimine katkı sunmayı hedefliyor.
ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK PROJE
Esenyurt Belediyesi, İstanbul Valiliği'nin başlattığı bu projeyi yerel düzeyde güçlendirerek, büyük nüfuslu sitelerde yaşayan aileler için önemli bir adım atıyor. Projenin ilerleyen süreçte daha fazla siteye yayılması ve ilçedeki eğitim seviyesinin yükseltilmesine katkı sağlaması bekleniyor.
Başkan Can Aksoy, Esenyurt’un hızla büyüyen nüfus yapısını dikkate alarak, vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik projeler üretmeye devam edeceklerini belirtti. Eğitim ve sosyal hizmetleri vatandaşların ayağına götürmeyi hedefleyen bu yaklaşım, Esenyurt’ta yaşayan çocuklar ve aileler için yeni fırsatlar sunacak.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Esenyurt Şerife Bacı Halk Eğitim Merkezi'nde öğretmenlerin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla özel bir kahvaltı programı düzenlendi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne’de klima çalıştırılmayan otobüslerde açık kapıyla seyahat, yolcuların can güvenliğini tehlikeye atıyor.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Uzunköprü'deki askeri birlikte araç bakım faaliyeti sırasında meydana gelen kazada, Uzman Çavuş Servet Ökkeş Çakır şehit oldu.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, Yeşilay Beylikdüzü İlçe Başkanlığına atanan Mustafa Sarıtoprak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette yerel basının desteği vurgulandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi’yi makamında ziyaret etti.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - son günlerde e-posta üzerinden yeni bir dolandırıcılık yöntemi türedi.
HABER / DOĞAN VOLKAN MAZMAN / MUĞLA - Muğla’nın tatil cenneti Bodrum’da, ünlü şarkıcı Dilan Çıtak’ın karıştığı trafik olayı hem polis ekiplerini hem de çevredekileri alarma geçirdi.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya Belediyesi tarafından yapılan basın açıklamasının, gerçeği tam olarak yansıtmadığı iddia ediliyor.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - 2025 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisinin ikinci taksit ödeme dönemi 1 Temmuz 2025 tarihinde başladı.
HABER / NERMİN AYDIN / İSTANBUL - Türkiye’nin farklı bölgelerinde meydana gelen orman yangınları hepimizi derinden etkiledi. Ağaçlarımız, ormanlarımız, yaban hayatımız büyük zarar gördü.
Adom Ajans Medya Grup Köşe Yazarı Şirvan Yücel sordu, Nobel Barış Ödülü adayı, dünyaca ünlü yazar Akif Manaf yanıtladı.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanlığı’nda Eylül ve Ekim ayları arasında yapılması planlanan kongre süreci yaklaşırken, siyasi kulisler hareketlenmeye başladı.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN – ADOM AJANS - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’nin denizlerdeki enerji arama çalışmalarını daha da güçlendirmek için filosuna iki yeni sondaj gemisi daha ekledi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.