Silivri’nin Kırmızı Biberleri Şenlikle Taçlandı
ŞENLİKTE BİBERLER VE MÜZİK ŞÖLENİ
Silivri Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Sayalar Kırmızı Biber Şenliği, Sayalar Meydanı'nda coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Etkinlikte, Balkan müziklerinin tanınmış ismi Rumeli Ekrem sahne alarak katılımcılara müzik ziyafeti sundu. DJ Emre'nin enerjik performansıyla başlayan etkinlikte, en iyi pul biber üreticisi yarışmasının sonuçları açıklandı. Yeliz Toyran birinci, Hayriye Altaş ikinci, Merziye Işıklı ise üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri, Sayalar Muhtarı Serkan Toyran, Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri Hatice Gözen ve Mahmut Yıldızaydın tarafından verildi.
BAŞKAN BALCIOĞLU'NDAN AÇIKLAMALAR
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, şenlikte yaptığı konuşmada tarımsal üretimin önemini vurguladı. Kırmızı biber yetiştiriciliğinin Sayalar için önemli bir ekonomik kaynak olduğunu belirten Başkan Balcıoğlu, Silivri’nin tarım alanında öne çıkması için gerekli desteği sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, Silivri'nin üretici kadınlarına teşekkür ederek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun selamlarını iletti. Ekonomik zorluklara da değinen Balcıoğlu, sosyal belediyecilik anlayışıyla halkın yanında olacaklarını söyledi.
ŞENLİĞİN GELECEĞİ VE DESTEKLER
Sulama Kooperatif Başkanı Yücel Çelik, Silivri'nin tarımına katkı sağlayan çiftçilere teşekkür etti ve şenliğin gelecekte de devam etmesini umut ettiklerini belirtti. Sayalar Mahallesi Muhtarı Serkan Toyran, şenlikte dağıtılan fidelerin 250 dönüm araziye ekildiğini ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından hibe edilen biber kıyma makinesi ile çalışmalara başlandığını aktardı. İl Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Turgut Şişman, Türkiye'de gerçekleştirilen bitkisel üretim projelerinden bahsederek, Silivri’de yürütülen kırmızı biber projeleriyle kadın çiftçilerin desteklendiğini söyledi.
Haber : Nezir KARAYUN
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Akçansa, Marmara Adaları Yapay Resif Projesi ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar Ödülleri kapsamında Yeşil Dönüşüm kategorisinde ödül aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, sanat dolu bir konserle izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Merkez’de bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, her geçen gün artan ziyaretçi ilgisiyle özellikle öğrencilerin dikkatini çekmeye devam ediyor.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS-Edirne Meriç ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, cenaze aracıyla taşındığı iddia edilen 10 kilo kokain ve 95 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de masaj salonlarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, fuhuş yapıldığı ve aracılık edildiği iddiasıyla 5 işletmeye baskın yapıldı, 15 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de Meriç Nehri’nden Çakmak Barajı’na su verilmeye başlandı; 164 bin 530 dekar tarım arazisi modern sulama ile buluşacak.
Mardin’in 100’ü” Kitabı Küçükçekmece’de Tanıtıldı Tanış: “Bu eser, Mardin’in barışsever ruhuna armağanımdır”
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'nin Keşan İlçesi'nde üç ev arkadaşı, marketten aldıkları kıymayı tükettikten sonra karın ağrısı yaşadı. Olay polise intikal etti.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de hakkında 41 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polisten kaçamayacağını anlayınca intihara kalkıştı; ekipler firariyi ve onu saklayan şahsı gözaltına aldı.
HABER - ERCAN KUTLU / Niğtaş A.Ş.’ye yöneltilen çevre iddiaları, devlet kurumlarının mühürlü analiz raporlarıyla geçersiz kaldı. Üretim süreçleri çevre dostu olduğunu yeniden kanıtladı.
Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı ve Alanya Medya Televizyon A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Meral Çetiner, Mega TV ekibiyle birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Cem Özcan’ı ziyaret
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler arasında saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir “Akran Nezaketi” çalışması uygulandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de genç avukat, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında mesai saatleri içinde 2. kattan düşerek yaşamını yitirdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.