Sen De Oku Koleksiyonu İle Ne Hedefleniyor?

Tudem Yayın Grubu’nun Türkiye’de bir ilke imza atarak okurlarla buluşturduğu SEN de OKU koleksiyonu, okumaya isteksiz ve okuma güçlüğü çeken çocukları edebiyatın keyifli dünyasına yaklaştırıyor.

EĞİTİM 26.06.2019 17:07:51 3209 0
Sen De Oku Koleksiyonu İle Ne Hedefleniyor?

Doğuştan gelen, okuma ve yazma becerilerini etkileyen, dil temelli bir öğrenme güçlüğü olan disleksi, çok sayıda insanın yaşam kalitesini etkiliyor. Yapılan araştırmalara göre dünya nüfusunun yüzde 15 ila 20’si, yani yaklaşık her 5 kişiden 1’i disleksik. Temel olarak, konuşma dilinin sesleri ile yazı dilinin sembollerini ilişkilendirmede yaşanan bir güçlükten kaynaklanan disleksinin sanıldığının aksine zekâ düzeyiyle bağlantısı bulunmuyor. Hatta disleksik bireylerin, problem çözme, yaratıcı düşünme, büyük resmi görme gibi becerilerinin standartların üzerinde olduğu gözlemleniyor. Ancak bu becerilerin ortaya çıkabilmesi için öğrenme güçlüğü uzmanlarının, okul idarelerinin, öğretmenlerin ve ailelerin ortaklığıyla destek ortamı yaratılması gerekiyor. Bu noktada disleksik bireylere yönelik, eğitim ve okuma materyalleri ihtiyacı doğuyor.

Tudem Yayın Grubu’nun, sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği SEN de OKU koleksiyonu, son dönemde bu alandaki dikkat çeken çalışmalardan biri.

Türkiye’de İlk Kez

Hem okumaya isteksiz çocukların hem de okuma güçlüğü çeken çocukların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan SEN de OKU koleksiyonu bu yönüyle Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

Yeni kitapların eklenmesiyle zenginleşen SEN de OKU koleksiyonu, sade ve anlaşılır dili, renklendirilmiş sayfaları, okur dostu yazı tipi, harfler satırlar ve paragraflar arası bırakılan ferah boşlukları, birbirinden ilgi çekici ve eğlenceli öyküleriyle çocukları edebiyatın keyifli dünyasına yaklaştırıyor.

 

Sen De Oku’nun Fark Yaratan Özellikleri

* Sade, kolay anlaşılır dil

* Okur dostu yazı tipi

* Hafif renklendirilmiş kalın kâğıt

* Harfler, satırlar, paragraflar arası geniş boşluk

* İlgi yaşı ve yıldızlarla belirtilen okuma seviyesi

 

Okuma Seviyesi – İlgi Yaşı

SEN de OKU koleksiyonundaki kitaplar ilk okuma seviyesinden başlayarak kolaydan zora doğru aşama aşama ilerleyen bir okuma yelpazesi sunuyor. 5 seviyeden oluşan ve yıldızlarla belirtilen okuma seviyesi yükseldikçe cümle yapıları ve kelime dağarcığı zenginleşiyor. İlgi yaşı ise öykünün hitap ettiği yaş grubunu tanımlıyor. Örneğin, okur 12 yaşında olup da ilk okuma düzeyinde okuyorsa bile, koleksiyonda kendisine hitap eden öykü bulabiliyor. Okuma seviyesi ve ilgi yaşı kriterleri, çocuklarını bu kitaplarla buluşturmak isteyen tüm öğretmenlere ve ebeveynlere rehberlik ediyor.

 

Koleksiyon Yeni Kitaplarla Zenginleşecek

Koleksiyonu yayına hazırlayan Tudem ekibi, SEN de OKU’yu topluma hizmet ettiği sürece güçlenerek, büyüyerek, zenginleşerek, öğrenmeye çalışıp öğrendiklerini topluma geri vererek ilerleyecek bir koleksiyon olarak tasarladıklarına dikkat çekiyor. Ekip, “Umuyoruz ki, çok çeşitli yazarlarla, çizerlerle, binbir çeşit farklı öyküyle okurlarımızla buluşmaya devam edeceğiz. Şimdiye dek, Yıldız Adam, Mutluluk Şarkısı, Bitmeyen Gün, Havuzda Tek Başına, Telefon Bilmecesi, Büyülü Telgraf, Özgürlük Hayali, Odadaki Hayalet, Bilge Köpek Yeni Evinde ve Bilge Köpek Doğa Gezisinde adlarındaki on kitabımız yayımlandı. Koleksiyona yeni kitaplar eklemeye devam edeceğiz. Bu yeni okuma macerasında çocuklarla birlikte yol alabildiğimiz için çok mutluyuz ve daha iyisini yapabilmek için çalışmaya devam edeceğiz” diyor.


ÇEVİÇELLE'den Sıfır Atık Ödül Töreni

.

Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk oldu. Stüdyosundaki iki büyük profesyonel kayıt aletini Cem Yılmaz’ın hediye ettiğini söyleyen Bayar, tanesi 15-16 bin dolar olan cihazlar için Yılmaz’a teşekkür etti

TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.