Şehitlik Yönetmeliği'nde değişiklik!

Şehitlik Yönetmeliği'nde değişiklik!

GÜNCEL 9.07.2024 11:28:59 148 0
Şehitlik Yönetmeliği

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Şehitlik Yönetmeliği'nde önemli değişiklikleri içeren bir düzenleme yayımlandı.

ANKARA (İGFA) - Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, Şehitlik Yönetmeliği'nde önemli değişiklikler yapıldı.

Bu düzenlemeyle, 3 Ocak 2016 tarih ve 2016/9430 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'na dayanarak yürürlüğe giren mevcut yönetmeliğin üçüncü maddesinin birinci fıkrasına 'yedek subay' ifadesinin ardından 'yedek astsubay' terimi eklendi.  Ayrıca, aynı fıkrada yer alan ve daha önce 've (d)' olarak belirtilen ifade, 'd) ve (e)' olarak değiştirilerek yeniden düzenlendi. 11 Ocak 1983 tarihli ve 2780 sayılı Kanun'un ikinci maddesinde belirtilen durumlar neticesinde hayatını kaybeden askeri öğrenciler ve aday öğrenciler için de yeni bir bent eklendi. Yönetmeliğin dördüncü maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine de 'yedek subay' ifadesinin hemen ardından 'yedek astsubay' terimi dahil edildi. Son olarak, on altıncı maddenin birinci fıkrasında 'Bakanlar Kurulu' ifadesi 'Cumhurbaşkanı' olarak değiştirilerek güncellendi.

Bu değişikliklerle, şehitlik mertebesine ilişkin düzenlemelerdeki detaylar ve tanımlamalar daha da netleştirildi.


Haber Kaynak : YerelHaberim.Net

KAVAKLI ORTAOKULU ŞAMPİYON OLDU...

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS- Beylikdüzü Kavaklı Ortaokulu şampiyon oldu.

Gazetecilere Arama Kurtarma Eğitimi

HABER / GÜLSEVİN KUZU- Edirne'de AFAD tarafından gazetecilere yönelik kapsamlı arama kurtarma eğitimi düzenlendi.

Büyükşehir Alanya Yollarında Çalışıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Alanya ekipleri, ilçedeki kırsal mahalle yollarında çalışmalarını sürdürüyor.

Bera VIP Eğitim Kurumlarında Kalite Odaklı Yeni Dönem…

HABER / H. ALİ YILMAZ - Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Nezir Karayün, Bera VIP Eğitim Kurumları Genel Müdürü olarak göreve başlayan eğitimci-yazar Ulaş Salih Özdemir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Muhtar Yeşilırmak’tan Nezir Karayün’e Ziyaret

HABER / DUYGU CANKO - Büyükçekmece Yeni Mahalle Muhtarı Şenol Yeşilırmak, Adom Medya Yönetim Kurulu Başkanı ve İktidar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’ü ziyaret etti.

Bahçeli’den Tarihin En Büyük Felaketine Mesaj

HABER / MEHMET ÜNAL - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 6 Şubat depremlerinin ikinci yıl dönümünde önemli açıklamalarda bulundu.

Çocuklar Terk Edildi

HABER / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE-Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde, boşanma sürecindeki E.Ç., eşi Y.Ç.’nin, velayetinde bulunan çocuklarını evde yalnız bırakarak evi terk ettiğini beyan ederek, şikayette bulundu.

Kaçak alkolle mücadelede yeni dönem

Kaçak alkolle mücadelede yeni dönem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaralar tam iyileşene kadar ödün vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaralar tam iyileşene kadar ödün vermeyeceğiz

DASK: 630 bin hasar ihbarına 40 milyar TL ödendi

DASK: 630 bin hasar ihbarına 40 milyar TL ödendi

Karadağ heyetinden Kayseri çıkarması

Karadağ heyetinden Kayseri çıkarması

TOFAŞ çeyrek finale adını yazdırdı

TOFAŞ çeyrek finale adını yazdırdı

Kar yurda geldi... Meteoroloji 'kuvvetli' uyarılarını yaptı!

Kar yurda geldi... Meteoroloji 'kuvvetli' uyarılarını yaptı!

Adıyaman'da sessiz yürüyüş

Adıyaman'da sessiz yürüyüş

'Bahçeli hastaneye kaldırıldı' iddialarına Özel Kalem açıklaması

'Bahçeli hastaneye kaldırıldı' iddialarına Özel Kalem açıklaması

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.