SASKİ, su kaynaklarının korunması ve arıtma verimliliğinin artırılması amacıyla hayata geçirdiği 42 milyon liralık Lamellalı Ön Çökeltim Projesi’ni başarıyla tamamladı. Yeni sistem sayesinde bulanıklık değeri yüksek sular sağlıklı geri dönüşüm ile Sakarya’nın su kaynakları üzerindeki yükü hafifletecek.
SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), içme suyu arıtma süreçlerini daha verimli hale getirmek ve mevcut su kaynaklarını korumak için önemli bir projeyi hayata geçirdi. Lamellalı Ön Çökeltim Sistemi, suyun daha verimli kullanılmasını sağlarken arıtma yükünü de azaltıyor. Projenin son aşamasında, Sapanca Kurtköy İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne entegre edilen çökeltim tankının montajı tamamlanarak sistem devreye alındı.
Son tankın montajı Kurtköy İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde tamamlandı
Proje kapsamında daha önce Karapürçek Merkez ve Kanlıçay İçme Suyu Arıtma Tesisleri’ne entegre edilen çökeltim tanklarının ardından son etap olan Sapanca Kurtköy İçme Suyu Arıtma Tesisi’ndeki kurulum da başarıyla tamamlandı. Çökeltim tankı sayesinde bulanıklık değeri yüksek olan sular içme suyu standartlarına uygun hale getirilirken, ilçelerde yaşanan su kesintilerinin önüne geçilecek.
Sahada anlık takip
Proje kapsamında Sapanca Kurtköy İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne entegre edilen çökeltim sisteminin kurulum çalışmaları, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Şafak Başoğlu, AK Parti Sapanca İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Sapanca Muhtarlar Derneği Başkanı Barış Yıldız ve bölge muhtarları tarafından yerinde incelendi.
Suyun her damlasını koruyoruz
İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, “3 tanktan oluşan projemizin son tankını da Sapanca ilçemize kazandırdık. İçme suyu arıtma tesislerimize entegre ettiğimiz çökeltim tanklarıyla su kaybını önlerken, arıtma süreçlerini de daha verimli hale getiriyoruz. Lamellalı Ön Çökeltim Sistemi ile suyun her damlasını koruyarak vatandaşlarımıza kesintisiz içme suyu sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'de yaya geçidinde kadın sürücünün çarptığı kadın yaralandı. Kaza anı kamera görüntülerine yansıdı. Sürücü gözaltında.
HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS –Denizli’de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bir bebek hastanede tedavi altına alındı. Tedavi sonrası devlet korumasına alınacak.
HABER /DUYGU CANKO/ ADOM AJANS –Esenyurt Belediyesi ve Beykent Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen resim etkinliğinde özel çocuklar, hayallerini tuvale yansıttı.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alındığını, izinsiz gösterilerde 384 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
HABER /MUHAMMED MUSTAFA KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Beştepe’de düzenlenen törende beş ülkenin yeni büyükelçilerini kabul etti. Büyükelçiler güven mektuplarını takdim ederek görevlerine resmen başladı.
HABER /HACI ALİ YILMAZ/ ADOM AJANS –CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs’ta hem emekçilerin hem de İstanbul’un geleceği için net konuştu: “Meydanlar yasaklanmaz, halkın iradesi yok sayılmaz.”
HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS –İktidar cephesinden gelen açıklamalarla Kanal İstanbul projesi tekrar konuşulmaya başlandı. Projeye karşı çıkan çevrelerse kaygılarını yüksek sesle dile getiriyor.
ÖZEL HABER/NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Ekrem İmamoğlu'na yönelik suç duyurusunun CHP içinden gelmesi dikkat çekti. Kulislerde tek bir soru konuşuluyor; İkinci turda ipi göğüsleyecek isim Mansur Yavaş mı?
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne merkezde aşırı yüklü kamyon, trafik güvenliğini tehlikeye atarak risk oluşturdu. Yükler, sürücüler ve yayalar için tehlike arz etti.
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya geldi. “Çalışanlarımızın haklarını korumak hep önceliğimiz oldu” dedi.
HABER / DUYGU CANKO / ADOMAJANS - Edirne’de düzenlenen Balkan Ülkeleri Sağlık-İş Forumu’nun ikinci gününde, sağlık turizminin geleceğine ışık tutan önemli bir panel gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Kahramanmaraş’ta Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Muhammet Paçacı, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’a ver yansın etti.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Millî Eğitim Bakanlığı, çocukların talebiyle hazırlanan Maarif Çocuk Dergisi’nin ilk sayısını 23 Nisan’da yayımladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.