Rtük'ün Yeni Üyeleri Mecliste Belirlendi
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yapılan oylamayla Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) yeni üyeleri belli oldu. AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin aday gösterdiği isimler arasından üç yeni üye RTÜK’e seçildi.
"OYLAMA 21 MAYIS’TA YAPILDI"
RTÜK üyeliği için yapılan seçim, 21 Mayıs 2025 tarihinde Meclis Genel Kurulu’nda gerçekleşti. Üç partinin kontenjanına göre aday gösterdiği isimler arasında yapılan oylamaya toplam 416 milletvekili katıldı. Oylama sonucunda AK Parti kontenjanından Hasan Davulcu, CHP kontenjanından Tuncay Keser ve İYİ Parti kontenjanından Ahmet Can Buğday RTÜK üyesi oldu.
"ADAYLAR VE ALDIKLARI OYLAR AÇIKLANDI"
Seçim için partiler şu isimleri aday göstermişti:
AK Parti’den Hasan Davulcu ve Erhan Güven,
CHP’den Tuncay Keser ve Ahmet Kılınç,
İYİ Parti’den ise Ahmet Can Buğday ve Emin Erdoğan.
Yapılan oylamada Hasan Davulcu 387 oy, Tuncay Keser 339 oy ve Ahmet Can Buğday 307 oy aldı. Diğer adaylardan Erhan Güven 124, Emin Erdoğan 56, Ahmet Kılınç ise 51 oyda kaldı. Oylamada 1 boş, 7 geçersiz oy kullanıldı.
"RTÜK’ÜN YENİ ÜYELERİ GÖREVLERİNE BAŞLAYACAK"
Yapılan oylama sonucunda belirlenen Hasan Davulcu, Tuncay Keser ve Ahmet Can Buğday, RTÜK'teki yeni görevlerine başlayacak. Seçilen isimler, yayıncılıkla ilgili kararların alınmasında söz sahibi olacak. Yeni dönemde RTÜK’ün çalışma gündemi, bu üç yeni üyenin katkısıyla şekillenecek.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında dikkat çeken bir isim gözaltına alındı.
HABER: M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Millî Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir kez daha önemli kararların altına imza attı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Antalya, Artvin, Adana ve Balıkesir merkezli olarak yürütülen büyük bir operasyonla, dolandırıcılık suçlarına karıştığı belirlenen 64 şüpheli yakalandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Tokatlılar Derneği, şehitler ve ahirete irtihal etmiş tüm Müslümanlar için Mevlid ve hatim duası gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İlahiyatçı Yazar Osman Ünlü, kurban kesmenin vacip olabilmesi için kişinin Müslüman, akıllı, buluğ çağına ermiş, mukim ve kurban nisabına sahip olması gerektiğini belirtti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Samet Alaca’nın sosyal medya hesabında Peygamber Efendimize, dini değerlere ve Cumhurbaşkanına yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yapması geniş çapt
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Trajik ölümüyle yürekleri yakan Mattia Ahmet Minguzzi’nin resmi, Edirne’de duvarda acı hatırasıyla yaşamaya devam edecek.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul’un Çatalca ilçesinde eğitim gören müzisyen öğrenciler, hayallerine giden ilk adımı attı.
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / ADOM AJANS - Oyuncu Ege Kökenli, geçtiğimiz mart ayında ilk bebeğine hamile olduğunu duyurarak büyük bir sevinç yaşamıştı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, TRT’nin son yıllarda nasıl büyüyen bir bütçeye sahip olduğunu Meclis gündemine taşıdı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Üsküdar’daki Küçük Çamlıca-Salacak isale hattında meydana gelen arıza nedeniyle İstanbul’un 7 ilçesinde 10 saat sürecek bir su kesintisi yapılacak.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Beylikdüzü İlçe Başkanlığı görevine Mustafa Necati Işık’ı atadı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Altın fiyatları yeniden yukarı yönlü harekete geçti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.