Özüduruk: Emekliyi Yoksulluğa Mahkûm Etmeyin

HABER / ERCAN KUTLU - Emekliler, Ankara’daki mitingde insanca yaşam talebiyle hükümete seslendi: “Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz.”

EKONOMİ 21.08.2025 10:54:56 0
Özüduruk: Emekliyi Yoksulluğa Mahkûm Etmeyin

Emeklilerden Ankara’ya Güçlü Ses: “Artık Görün ve Duyun Bizi!”

MEMUR-Sen’in öncülüğünde 8’inci Toplu Sözleşme görüşmelerine tepki için Ankara Anadolu Meydanı’nda düzenlenen mitingde, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da hükümete sert sözlerle yüklendi. Yalçın, “Taban aylığa 1000 TL zam önerdiler, yöntem doğru ama rakam yanlış. Bu parayla memur da emekli de nefes alamaz. Gelin bu meydanın sesine kulak verin” dedi.

Mitingde yalnızca çalışan memurlar değil, emekliler de güçlü bir şekilde sesini yükseltti. 81 ilde yapılan iş bırakma eylemlerinin ardından başkente akan binlerce kişi, adaletli bir ücret ve insanca yaşam talebiyle meydanı doldurdu.

Medya90 muhabirleri alanda vatandaşlarla buluştu, emeklinin derdini dinledi. Mikrofon uzatılan her emekli, aynı çığlığı attı: “Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz!”

Emeklilerden Ankara’ya Güçlü Ses: “Artık Görün ve Duyun Bizi!”

MEMUR-Sen’in öncülüğünde 8’inci Toplu Sözleşme görüşmelerine tepki için Ankara Anadolu Meydanı’nda düzenlenen miting, yalnızca çalışan memurların değil, emeklilerin de sesi oldu. 81 ilde yapılan iş bırakma eylemlerinin ardından başkente akan binlerce kişi, adaletli bir ücret ve insanca yaşam talebiyle meydanı doldurdu.

Medya90 muhabirleri alanda vatandaşlarla buluştu, emeklinin derdini dinledi. Mikrofon uzatılan her emekli, aynı çığlığı attı: “Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz!”

“1000 TL ile Market Filesi Bile Dolmuyor”

Mitinge katılan emekliler, taban aylığa önerilen 1000 TL zammın hayat pahalılığı karşısında hiçbir anlam ifade etmediğini dile getirdi. Bir emekli şöyle konuştu:

“Bugün pazara gidiyoruz, elimiz boş dönüyoruz. 1000 TL zam dediler, o paraya torunumun okul çantasını bile zor alıyoruz. Biz bu ülkeye ömrümüzü verdik, şimdi insanca yaşam istiyoruz.”

Başka bir emekli ise şu sözlerle tepkisini dile getirdi:

“Eczaneye girdiğimizde reçetelerimizdeki ilaçların yarısı ya bulunmuyor ya da katkı payı ödemeden alamıyoruz. Biz artık sağlığımızdan ödün veriyoruz. Çalışan memura yapılan zam da yeterli değil ama emekliye yapılan neredeyse yok hükmünde.”

“Arslan Özüduruk, Ankara’daki Memur-Sen mitinginde kalabalık kitleyle birlikte emeklilerin haklarını savunurken görüntülendi.”
“Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, Ankara’daki büyük mitingde emeklilerle birlikte adalet ve insanca yaşam talebini dile getirdi.”

 

Arslan Özüduruk: “Emekliyi Yoksulluğa Mahkûm Etmeyin”

Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk da Ankara’daki buluşmada sert ama yapıcı bir dille hükümete seslendi:

“Bu meydanda sadece çalışanların değil, milyonlarca emeklinin de feryadı var. Biz sadaka istemiyoruz. Biz yıllarca bu ülkenin yükünü omuzlamış, alın terini akıtmış insanlar olarak hakkımızı istiyoruz. Taban aylığa 1000 TL vermek çözüm değil, bu bir aldatmacadır. Emekli, torununa harçlık veremiyor, pazara çıkamıyor, sağlık masraflarını karşılayamıyor. Emekliyi yoksulluğa mahkûm etmeyin. Gelir vergisi yüzde 15’te sabitlensin, maaşlarımız insanca yaşamaya elversin. Çalışanla emekli arasındaki bağ kopmuş durumda, biz bu kopukluğun onarılmasını istiyoruz.”

“Çalışma Barışı İçin Adalet Şart”

Mitingde söz alan emekliler ve sendika temsilcileri, işçilerle karşı karşıya getirilmek istemediklerini de özellikle vurguladı.

“Biz işçiye verilen zammı çok görmüyoruz, bilakis haklarıdır. Ama memurdan, emekliden esirgenen her kuruş çalışma barışını bozar” ifadeleriyle taleplerini netleştirdiler.

Medya90 Muhabirleri Vatandaşlarla Dertleşti

Meydanın dört bir yanında emeklilerin hikâyelerine kulak veren Medya90 muhabirleri, kimi zaman gözyaşlarını tutamayan vatandaşlarla sohbet etti. Bir emekli kadın, “Benim tek isteğim, ay sonunu huzurla getirmek. Her ay evladımın desteğiyle ayakta duruyorum. Devletim bana sahip çıksın” sözleriyle kalabalığın yüreğine dokundu.

Bir başka emekli ise, “Biz bu ülkenin yükünü taşıdık, şimdi çocuklarımıza yük olduk. Buna razı değiliz. Biz hakkımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Son Söz: Umut ve Çözüm

Meydanı dolduran binlerce kişi, hükümete açık bir mesaj gönderdi:

Adil bir teklif sunulsun.

Gelir vergisi %15’e sabitlensin.

Taban aylıklara gerçek bir artış yapılsın.

Emekli ile çalışan arasındaki uçurum kapatılsın.

Emekli Memur-Sen İl Başkanı Arslan Özüduruk’un şu cümlesi ise mitingin özeti oldu:

“Maaşlarımız insanca yaşamaya elvermediği sürece biz susmayacağız. Bu meydanın sesi yalnızca Ankara’da değil, bütün Türkiye’de duyulacak.”

Sizce emeklilerin maaşları insanca yaşamaya yetiyor mu? Görüşlerinizi bizimle paylaşın. 

Esenyurt’a 180 Dönümlük Yeşil Nefes Açıldı

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt’ta uzun yıllardır beklenen önemli bir proje daha tamamlandı. Esenyurt Belediyesi tarafından hayata geçirildi.

Akçansa'ya Ortak Yarınlar Ödülü

HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Akçansa, Marmara Adaları Yapay Resif Projesi ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar Ödülleri kapsamında Yeşil Dönüşüm kategorisinde ödül aldı.

Postacı; Sanat, Bir Toplumun Hafızasıdır

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, sanat dolu bir konserle izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Minikler Mumya Balıklarını Yerinde İnceledi

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Merkez’de bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, her geçen gün artan ziyaretçi ilgisiyle özellikle öğrencilerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Uyuşturucu Operasyonunda İlginç Detay

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS-Edirne Meriç ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, cenaze aracıyla taşındığı iddia edilen 10 kilo kokain ve 95 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Masaj Salonlarına Fuhuş Operasyonu

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de masaj salonlarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, fuhuş yapıldığı ve aracılık edildiği iddiasıyla 5 işletmeye baskın yapıldı, 15 şüpheli gözaltına alındı.

Çakmak Barajı’na Su Verilmeye Başlandı

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de Meriç Nehri’nden Çakmak Barajı’na su verilmeye başlandı; 164 bin 530 dekar tarım arazisi modern sulama ile buluşacak.

Tanış: “Bu eser, Mardin’in barışsever ruhuna armağanımdır”

Mardin’in 100’ü” Kitabı Küçükçekmece’de Tanıtıldı Tanış: “Bu eser, Mardin’in barışsever ruhuna armağanımdır”

Market Kıymasından Zehirlendikleri İddia Edildi

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'nin Keşan İlçesi'nde üç ev arkadaşı, marketten aldıkları kıymayı tükettikten sonra karın ağrısı yaşadı. Olay polise intikal etti.

Polisten Kaçamayacağını Anlayınca İntihara Kalkıştı

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de hakkında 41 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polisten kaçamayacağını anlayınca intihara kalkıştı; ekipler firariyi ve onu saklayan şahsı gözaltına aldı.

Niğtaş Hakkındaki Çevre İddiaları Bilimsel Analizlerle Geçersiz Kaldı

HABER - ERCAN KUTLU / Niğtaş A.Ş.’ye yöneltilen çevre iddiaları, devlet kurumlarının mühürlü analiz raporlarıyla geçersiz kaldı. Üretim süreçleri çevre dostu olduğunu yeniden kanıtladı.

Çetiner’den ALTİD Başkanı Cem Özcan’a Ziyaret

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı ve Alanya Medya Televizyon A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Meral Çetiner, Mega TV ekibiyle birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Cem Özcan’ı ziyaret

Akran Nezaketi ile saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler arasında saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir “Akran Nezaketi” çalışması uygulandı.

Trakya Üniversitesi Personeli Avukat 2. Kattan Düşerek Hayatını Kaybetti

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de genç avukat, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında mesai saatleri içinde 2. kattan düşerek yaşamını yitirdi.

Dikkat Asılsız İddialara İtibar Etmeyin...

HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Son günlerde sosyal medyada yayılan kimlik kartı, ehliyet ve pasaport ücretlerine yüzde yüz zam yapılacağı,

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.