Özgür Çelik, Mahkeme Kararıyla Görevden Alındı
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 2 Eylül 2025 tarihinde İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararla görevinden alındı. Mahkeme, 8 Ekim 2023’te yapılan 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’ni iptal ederek, kongredeki oylamanın usulsüz yapıldığı ve Siyasi Partiler Kanunu’na aykırılıklar bulunduğu gerekçesini karara dayanak gösterdi.
DELEGELER DE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
Karara göre sadece il yönetimi değil, kongrede oy kullanan 196 delege de tedbiren görevden uzaklaştırıldı. İstanbul İl Başkanlığı’nın yönetimi için ise mahkeme tarafından bir kayyum heyeti görevlendirildi. Heyette Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap’ın yer aldığı açıklandı.
ÇELİK’TEN İLK TEPKİ
Mahkeme kararının ardından konuşan Özgür Çelik, süreci yakından takip edeceklerini ifade ederek şu değerlendirmeyi yaptı:
“Meseleyi anlamaya çalışıyoruz. Hukuki süreci takip edeceğiz. Bu sadece bana değil, partimize yönelik bir hamle olarak değerlendirilebilir.”
HİLE İDDİASI DOSYAYA GİRDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, kongreye ilişkin bazı iddialar dosyaya yansımıştı. Bir tutuklunun ifadesinde “Çelik’in listesine oy vermem için menfaat teklif edildi” sözleri yer aldı. Bu ifade üzerine Özgür Çelik ve 9 siyasetçi hakkında 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası talep edilen bir dava açıldığı öğrenildi.
SİYASİ BASKI İDDİALARI
Özgür Çelik’in ismi daha önce de farklı davalarda gündeme gelmişti. 31 Ocak 2025’te Ekrem İmamoğlu’nun adliye önünde düzenlediği eylemde Çelik ve 25 kişi hakkında “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla dava açılmış, bu dosyada da 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaları gündeme gelmişti. Bu gelişmeler, parti tabanında “yargı üzerinden siyasi baskı kuruluyor” yorumlarına neden oldu.
ÖZGÜR ÇELİK KİMDİR?
Sivas’ın Zara ilçesinde dünyaya gelen Özgür Çelik, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. İstanbul Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Yerel Yönetimler ile Kent ve Çevre Çalışmaları alanlarında yüksek lisans yaptı. 8 Ekim 2023’te yapılan kongrede 342 oy alarak CHP İstanbul İl Başkanlığı görevine seçilmişti.
CHP İSTANBUL’DA YENİ DÖNEM
Çelik’in görevden alınması, CHP İstanbul teşkilatında dengeleri yeniden tartışmaya açtı. Parti içindeki bazı isimler bu kararın “CHP’yi zayıflatma girişimi” olduğunu öne sürerken, Gürsel Tekin’in kayyum heyetinde yer alması parti kulislerinde “yeni bir dönemin işareti” olarak yorumlanıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında,
AK Parti Beylikdüzü İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve BEYCITY AVM Müdürü Mehmet Bünyamin Keskin, Mevlid Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Yeşilay Beylikdüzü Şube Başkanı Mustafa Sarıtoprak, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Kızılay Beylikdüzü İlçe Başkanı Mehmet Salih Ün, Mevlid Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Beylikdüzü Balıkçılar Derneği Başkanı Memiş Türcan, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
AHMET BURAK YALÇIN – HUKUK & DANIŞMANLIK Kurucu Avukatı Av. Ahmet Burak Yalçın, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
AK Parti Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Tuncay Altaylı, Mevlid Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Togay Çoban, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Türkgenç, Mevlid Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Esenyurt Kent Konseyi Başkanı ve Mali Müşavir Tuncer Dağ, Mevlid Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Ülkü Ocakları Beylikdüzü İlçe Başkanı Serkan Eremsayın, Mevlid Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Mevlit Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tuvalak, Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.