ORTEZ PROTEZ MERKEZİ, ENGELLİ AFETZEDELERİN UMUDU OLUYOR

ORTEZ PROTEZ MERKEZİ, ENGELLİ AFETZEDELERİN UMUDU OLUYOR

BELEDİYE HABERLERİ 6.01.2024 19:17:36 1
ORTEZ PROTEZ MERKEZİ, ENGELLİ AFETZEDELERİN UMUDU OLUYOR

 MERKEZ 474 ENGELLİ AFETZEDEYE ÜCRETSİZ HİZMET SAĞLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez yerel yönetimlerce kurulan Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi, asrın felaketi 6 Şubat depremleri sonrasında 474 engelli afetzedeye ücretsiz olarak ortez, protez ve medikal malzeme desteği verdi.

“Engelsiz ve Akıllı Erişilebilir Kent” hedefiyle engelli bireylerin yaşamlarına dokunan ve engelleri bir bir kaldıran Gaziantep Büyükşehir, yaptığı uygulamalarla hayatlara dokunuyor. Özel gereksinimli bireylerin yaşam standartlarını yükseltme çabasıyla Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yeni bir ortez proteze ihtiyaç duyan veya zarar gören cihazın onarım ve bakımına gereksinim duyan vatandaşlara ücretsiz hizmet veriyor.

Depremler sonrası "Eliniz, Kolunuz, Ayağınız Oluyoruz" Projesi kapsamında Gaziantep ve çevre illerde 474 engelli afetzedenin yaşamına dokunan merkez, sadece fiziksel ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmayıp psiko-sosyal destek de vererek hastaların ruhsal ve duygusal ihtiyaçlarını da gözetip bütüncül bir iyileşme süreci sunuyor, umut oluyor.

"MERKEZDE İNSANLIĞI, YARDIMSEVERLİĞİ GÖRDÜM"

Adıyaman’da yaşayan, depremde sol ayağını kaybeden Mehmet Fatih Karatut, tedavisinin ardından protez ihtiyacını karşılamak için merkeze geldiğini aktararak, “Bu bölgede böyle bir protez merkezinin olduğunu bilmiyorduk. Uzuv kaybı yaşayan kişiler çok rahat yola gidip gelemediği için genelde uzanmak isterler, bir araba içinde saatlerce kalmaları onları yorar. Mesafenin kısa olması hatta için büyük rahatlık sağlıyor” dedi.

Depremde uzuv kaybı yaşayan Adıyaman’da ikamet eden Mahmut Koca ise, “Burayı Adıyaman’da bir arkadaşım dedi. Fatma Şahin bir kurum açmış, biz de buraya geldik dahil olduk. Şimdi umutluyum. Çok mutluyum, hiç karamsar değilim. Geldim, insanlığı gördüm, yardımseverliği gördüm” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından toplumsal yaşama eşit ve etkin katılımı sağlamak amacıyla yürütülen düzenlemelerle Gaziantep, "Engelsiz ve Akıllı Erişebilir Kent" olma hedefine adım adım ilerliyor, özel gereksinimli bireylerin yaşam standardını yükseltme çabası, çeşitli projelerle destekleniyor.


Gaziantep,Gaziantep Belediyesi
belediye365.com
Yılmaz bakşi
5.02.2024 17:42:19
Sag ayak 10 cm kısa ince zayıf Yürümekte zorlanma

Şahin, Eğitime Yapılan Her Yatırım Geleceğe Işıktır

HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.

Yürekleri Isıtan Gönül Köprüsü

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sefalık Mahallesi’nde bulunan Şehit Sadık Kütük Ortaokulu öğrencileri, İstanbul’dan uzanan anlamlı bir dayanışma eliyle kışa sıcacık girdi.

Şahin, Eğitime Yapılan Her Yatırım Geleceğe Işıktır

HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.

Karayün; Yerel Basın Sessiz Kalırsa Türkiye Körleşir

AK Parti Beylikdüzü STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Durbey Duran ile Mali İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.

Karayün; Yerel Basın Öldü! Dijital Sesimiz Kısılmasın…

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, yerel medyanın varlık mücadelesinde gelinen son noktayı büyük bir kararlılıkla paylaştı.

Balkanlı’dan Aksal’a “97 Bin TL” Tepkisi

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın “97 bin TL” açıklamasına tepki göstererek yoksulluğun sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi.

Aksal: "Selimiye Camii Ramazan’da Tamamen Açılıyor"

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Fatma Aksal, Selimiye Camii’nin Ramazan’da tamamen açılacağını müjdeledi. Belediyeyi eleştiren Aksal, "97 bin lira maaş vaat edenler, önce kendi belediyesinde bunu uygulasın." dedi.

Edirne AK Parti Teşkilatına Rekor Katılım

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Edirne İl yönetimi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Edirne genelinde üye sayısının 48 bin 572’ye ulaştığı ve 4 bin 581 yeni katılımla rekor artış sağlandığı açıklandı.

Cebi’den Yeni Yılında Hukuk, Adalet ve Umut Temennisi / GÖRÜNTÜLÜ HABER

HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 2026 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

Tunç; Türkiye Dış Politikası Güçlere Göre Değil Hukuka Göre Belirlenir

HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin dış politikada hiçbir gücün etkisi altında kalmadan hareket ettiğini vurgulayarak, çizgilerinin net ve açık olduğunu dile getirdi.

Yoğun Kar Yağışına Karşı Türkiye Tek Yürek

HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışına karşı devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu vurguladı.

Mevlana Rüzgarı Esti

Fransa'da Mevlana rüzgarı esti

İstanbul'da kültür sanat etkinlikleri devam ediyor

İstanbul Maltepe’de kültür sanat etkinlikleri devam ediyor

Minik Yetenekler yeni Yılı Sahneye Taşıdı

Bursalı minik yetenekler yeni yılı sahneye taşıdı

Mustafa Gevrek’ten 2026 Yılı Mesajı

AK Parti Esenyurt İlçe Başkan Yardımcısı ve STK Birim Başkanı Mustafa Gevrek, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gevrek, 2026 yılının birlik, kardeşlik ve manevi değerlerin daha da güçlendiği bir yıl olması temenni etti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.