Ordu Büyükşehir Belediyesinin girişimleri ile yerli ve yabancı turistlerden gelen ‘sizin oraların nesi meşhur’ sorusuna Ordulular artık tescilli olarak cevap verebilecek. 13’ü Büyükşehir Belediyesi girişimleriyle olmak üzere Ordu il genelinde coğrafi işaret tescili yapılan ürün sayısı 20’ye çıktı.
ORDU (İGFA) - Ordu Büyükşehir Belediyesinin girişimleri ile yerli ve yabancı turistlerden gelen ‘sizin oraların nesi meşhur’ sorusuna Ordulular artık tescilli olarak cevap verebilecek. 13’ü Büyükşehir Belediyesi girişimleriyle olmak üzere Ordu ili genelinde toplam 20 lezzet coğrafi işaret alarak tescillendi.
Fındık dışında yöre halkı tarafından bilinen ancak tanıtımı yapılmamış pek çok tat, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde tescillenerek markalaştırıldı. Başkan Güler’in öncülüğünde kente özgü 20 yöresel lezzete coğrafi işaret alındı.
20 YÖRESEL TAT KORUNUYOR
Büyükşehir Belediyesi, Ordu’nun coğrafi işaretli ürünlerde potansiyelini ortaya çıkarma çalışmalarını hızla sürdürüyor.
13’ü Büyükşehir Belediyesi girişimleriyle olmak üzere Ordu il genelinde coğrafi işaret tescili yapılan ürün sayısı 20’ye çıktı. Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kent ile özdeşleşmiş Ordu Tostu, Yalıköy Köftesi, Ordu Taflan Turşusu, Ordu Melocan Kavurması, Ordu Galdirik Kavurması, Ordu Sakarca Mıhlaması, Mesudiye Goliti(Mesudiye Kuru Ekmeği), Ordu Pancar Çorbası(Ordu Karalahana Çorbası), Ordu Zeytinyağlı Karalahana Sarması(Ordu Zeytinyağlı Pancar Sarması), Ordu Pidesi(Ordu Yağlısı), Ordu Fındıklı Burma Tatlısı, Ordu İçli Tava tescil ve Ordu Fındık Tirmidi Kavurması, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek koruma altına alındı.
KIRSAL KALKINMAYA VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM ÜRETİMİNE KATKI SAĞLAYACAK
Yurt içi ve yurt dışında pazar payının artması açısından önem arz eden coğrafi işaret ile daha çok tercih edilecek olan ürünler Ordu’nun kırsal kalkınması ve sürdürülebilir tarım üretimine de katkı sağlayacak.
Öte yandan 20 yöresel tadın bulunduğu listeye yeni yöresel ürünler ekleme çalışmaları da devam ediyor.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'de yaya geçidinde kadın sürücünün çarptığı kadın yaralandı. Kaza anı kamera görüntülerine yansıdı. Sürücü gözaltında.
HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS –Denizli’de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bir bebek hastanede tedavi altına alındı. Tedavi sonrası devlet korumasına alınacak.
HABER /DUYGU CANKO/ ADOM AJANS –Esenyurt Belediyesi ve Beykent Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen resim etkinliğinde özel çocuklar, hayallerini tuvale yansıttı.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alındığını, izinsiz gösterilerde 384 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
HABER /MUHAMMED MUSTAFA KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Beştepe’de düzenlenen törende beş ülkenin yeni büyükelçilerini kabul etti. Büyükelçiler güven mektuplarını takdim ederek görevlerine resmen başladı.
HABER /HACI ALİ YILMAZ/ ADOM AJANS –CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs’ta hem emekçilerin hem de İstanbul’un geleceği için net konuştu: “Meydanlar yasaklanmaz, halkın iradesi yok sayılmaz.”
HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS –İktidar cephesinden gelen açıklamalarla Kanal İstanbul projesi tekrar konuşulmaya başlandı. Projeye karşı çıkan çevrelerse kaygılarını yüksek sesle dile getiriyor.
ÖZEL HABER/NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Ekrem İmamoğlu'na yönelik suç duyurusunun CHP içinden gelmesi dikkat çekti. Kulislerde tek bir soru konuşuluyor; İkinci turda ipi göğüsleyecek isim Mansur Yavaş mı?
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne merkezde aşırı yüklü kamyon, trafik güvenliğini tehlikeye atarak risk oluşturdu. Yükler, sürücüler ve yayalar için tehlike arz etti.
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya geldi. “Çalışanlarımızın haklarını korumak hep önceliğimiz oldu” dedi.
HABER / DUYGU CANKO / ADOMAJANS - Edirne’de düzenlenen Balkan Ülkeleri Sağlık-İş Forumu’nun ikinci gününde, sağlık turizminin geleceğine ışık tutan önemli bir panel gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Kahramanmaraş’ta Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Muhammet Paçacı, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’a ver yansın etti.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Millî Eğitim Bakanlığı, çocukların talebiyle hazırlanan Maarif Çocuk Dergisi’nin ilk sayısını 23 Nisan’da yayımladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.