Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Temmuz'da başlayacak olan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesi için ABD'nin başkenti Washington'a hareket etti. Erdoğan, mesajında, NATO’nun Ukrayna’yı desteklemek için atılacak adımları tasarlarken savaşın tarafı haline getirilmemesi yönündeki ilkeli duruşlarının muhafaza edildiğini söyledi.
ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesine katılmak üzere Washington'a hareket etti. Zirvedeki ortak oturumlarda üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile bir araya gelecek olan Erdoğan, ikili görüşmeler ve ülke ziyaretine yönelik sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
Zirvede NATO’nun caydırıcılık ve savunma yapılanmasını tahkim etmek, müttefiklerin imkân ve kabiliyetlerini güçlendirmek amacıyla istişarelerde bulunacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zirveden beklentimiz, müttefiklerin millî güvenlik hassasiyetlerini gözeten, ittifak dayanışmasını ve birlik ruhunu güçlendiren neticelerin elde edilmesidir. Terörle mücadele ve müttefikler arasında savunma sanayisi ticareti önündeki engellerin kaldırılması konusunda Vilnius’ta aldığımız kararların uygulanması bu bakımdan mühimdir. Yapacağımız görüşmelerde, başta yakın çevremiz olmak üzere dünyada artan terör tehdidine dikkat çekeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, terör örgütleriyle kararlı ve bütüncül bir mücadele yürütülmesi noktasında NATO’nun gayretlerinin artırılması gerektiğinin altını çizeceklerini de belirterek, "Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, bağımsızlığına olan bağlılığı ve desteği herkesin malumudur. NATO’nun Ukrayna’yı desteklemek için atılacak adımları tasarlarken savaşın tarafı haline getirilmemesi yönündeki ilkeli duruşumuzu muhafaza ediyoruz. Türkiye, NATO’nun misyonlarına ve harekâtlarına en fazla katkı sağlayan ilk beş müttefikten biridir. Karada, denizde ve havada geliştirdiğimiz imkân ve kabiliyetlerle NATO’nun belkemiği ülkelerinin başında yer alıyoruz. Tehditlerin çeşitlenerek arttığı bu dönemde İttifaka verdiğimiz önem açıktır. Ortak değerlerimizin samimiyet testinden geçmekte olduğu Gazze’de, Filistin halkına yönelik süregiden katliamları gündeme taşıyacağız. Bu vahim tablo karşısında uluslararası camianın İsrail’i durdurmakta yetersiz kaldığını, Filistin’de adil ve kalıcı barış tesis edilmeden küresel vicdanın rahat bir nefes almasının mümkün olamayacağını vurgulayacağız" ifadelerine yer verdi.
AK Parti Beylikdüzü STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Durbey Duran ile Mali İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, yerel medyanın varlık mücadelesinde gelinen son noktayı büyük bir kararlılıkla paylaştı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın “97 bin TL” açıklamasına tepki göstererek yoksulluğun sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Fatma Aksal, Selimiye Camii’nin Ramazan’da tamamen açılacağını müjdeledi. Belediyeyi eleştiren Aksal, "97 bin lira maaş vaat edenler, önce kendi belediyesinde bunu uygulasın." dedi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Edirne İl yönetimi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Edirne genelinde üye sayısının 48 bin 572’ye ulaştığı ve 4 bin 581 yeni katılımla rekor artış sağlandığı açıklandı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 2026 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.
HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin dış politikada hiçbir gücün etkisi altında kalmadan hareket ettiğini vurgulayarak, çizgilerinin net ve açık olduğunu dile getirdi.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışına karşı devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu vurguladı.
İstanbul Maltepe’de kültür sanat etkinlikleri devam ediyor
AK Parti Esenyurt İlçe Başkan Yardımcısı ve STK Birim Başkanı Mustafa Gevrek, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gevrek, 2026 yılının birlik, kardeşlik ve manevi değerlerin daha da güçlendiği bir yıl olması temenni etti.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından yaptığı açıklamalarda hem Türkiye’nin yeni yıla güçlü bir şekilde girdiğini vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.