NATO Zirvesi için ABD'ye hareket etti... Erdoğan'dan NATO öncesi önemli mesaj

NATO Zirvesi için ABD'ye hareket etti... Erdoğan'dan NATO öncesi önemli mesaj

DÜNYA 9.07.2024 11:18:18 0
NATO Zirvesi için ABD

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Temmuz'da başlayacak olan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesi için ABD'nin başkenti Washington'a hareket etti. Erdoğan, mesajında, NATO’nun Ukrayna’yı desteklemek için atılacak adımları tasarlarken savaşın tarafı haline getirilmemesi yönündeki ilkeli duruşlarının muhafaza edildiğini söyledi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesine katılmak üzere Washington'a hareket etti. Zirvedeki ortak oturumlarda üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile bir araya gelecek olan Erdoğan, ikili görüşmeler ve ülke ziyaretine yönelik sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Zirvede NATO’nun caydırıcılık ve savunma yapılanmasını tahkim etmek, müttefiklerin imkân ve kabiliyetlerini güçlendirmek amacıyla istişarelerde bulunacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zirveden beklentimiz, müttefiklerin millî güvenlik hassasiyetlerini gözeten, ittifak dayanışmasını ve birlik ruhunu güçlendiren neticelerin elde edilmesidir. Terörle mücadele ve müttefikler arasında savunma sanayisi ticareti önündeki engellerin kaldırılması konusunda Vilnius’ta aldığımız kararların uygulanması bu bakımdan mühimdir. Yapacağımız görüşmelerde, başta yakın çevremiz olmak üzere dünyada artan terör tehdidine dikkat çekeceğiz" dedi.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1810578659322839137

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, terör örgütleriyle kararlı ve bütüncül bir mücadele yürütülmesi noktasında NATO’nun gayretlerinin artırılması gerektiğinin altını çizeceklerini de belirterek, "Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, bağımsızlığına olan bağlılığı ve desteği herkesin malumudur. NATO’nun Ukrayna’yı desteklemek için atılacak adımları tasarlarken savaşın tarafı haline getirilmemesi yönündeki ilkeli duruşumuzu muhafaza ediyoruz. Türkiye, NATO’nun misyonlarına ve harekâtlarına en fazla katkı sağlayan ilk beş müttefikten biridir. Karada, denizde ve havada geliştirdiğimiz imkân ve kabiliyetlerle NATO’nun belkemiği ülkelerinin başında yer alıyoruz. Tehditlerin çeşitlenerek arttığı bu dönemde İttifaka verdiğimiz önem açıktır. Ortak değerlerimizin samimiyet testinden geçmekte olduğu Gazze’de, Filistin halkına yönelik süregiden katliamları gündeme taşıyacağız. Bu vahim tablo karşısında uluslararası camianın İsrail’i durdurmakta yetersiz kaldığını, Filistin’de adil ve kalıcı barış tesis edilmeden küresel vicdanın rahat bir nefes almasının mümkün olamayacağını vurgulayacağız" ifadelerine yer verdi.

Yesevi Arama Kurtarma’dan Afad İl Müdürü’ne Ziyaret

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Yesevi Arama Kurtarma (YAK) Marmara Bölge Başkanı İsmail Özdemir, Edirne Yesevi Arama Kurtarma (YAK) Ekibiyle birlikte, Edirne AFAD İl Müdürü Cengiz Karakuş’u ziyaret etti.

Öğretmenden Öğrenciye Şiddet İddiası

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'nin Keşan İlçesi'nde öğrenci su içerken öğretmenin şişeye vurması sonucu dudağının kanadığı iddia edildi. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Gür'den Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

Mil Diyanet Sen İstanbul İl Başkanı Muhammet Faruk Gür Camiler; yalnızca taş, tuğla ve harçla örülmüş yapılar değil, gönüllerin sığınağı, kalplerin huzur bulduğu mekânlardır.

Dünya Barışına Çağrı: Ufuk Savaş’tan Anlamlı Mesaj

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Uluslararası Barış Hareketi Genel Merkez Koordinatörü Ufuk Savaş, dünyaya barış çağrısı yaptı.

Yağar; Gazze Sadece Bir İsim Değil, İnsanlığın Sınavıdır!

HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Pazar sabahı, Büyükçekmece Kuba Camii, sadece İstanbul'un değil, insanlık vicdanının da buluşma noktası oldu.

Mega TV Ailesi Yeni Sezona Merhaba Dedi

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Mega TV ailesi, yeni yayın dönemine sayılı günler kala düzenlenen samimi bir kahvaltı programında buluştu.

Çayırova Belediyesi uzatmada güldü!

Çayırova Belediyesi uzatmada güldü!

Başalan, Fatih’lilerle Buluştu

HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Avukat Temel Başalan, Türkiye Yüzyılı Buluşmalarında Fatih’te vatandaşlarla buluştu.

Yılmaz, Yeni Döneme Büyük Sorumlulukla Başlıyoruz

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü ve İstanbul iş dünyasının saygın isimlerinden olan, aynı zamanda Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi İlyas Yılmaz, Fenerbahçe’de yönetiminde görev alarak mazbatasını teslim akldı.

Ak Parti’den İstanbul’un 39 İlçesinde 1700 Program (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’nın İstanbul etabı tamamlandı.

Temel Başalan, Vefa, Unutanın Değil; Hatırlayanın Erdemidir

HABER / MUHAMMED MUTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Avukat Temel Başalan, memleketi Ordu’dan başlayarak tüm ilçeleri tek tek dolaştı.

Türk denizcilik filomuz dünya 10.'su... Türkiye denizcilikte sınıf atladı

Türk denizcilik filomuz dünya 10.'su... Türkiye denizcilikte sınıf atladı

Bursa Yıldırım’da karate heyecanı başlıyor

Bursa Yıldırım’da karate heyecanı başlıyor

Doğum yardım ödemeleri hesaplarda

Doğum yardım ödemeleri hesaplarda

İstanbul’da zehir tacirlerine geçit yok! 10 günde 13 tutuklama

İstanbul’da zehir tacirlerine geçit yok! 10 günde 13 tutuklama

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.