Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2025-2026 eğitim öğretim yılı, "Orman Yangınlarına Karşı Yeşil Vatanı Korumak" temalı ilk dersle başladı. Bakanlığa bağlı resmi ve özel okullardaki öğrencilere 184 milyon 455 bin 297 adet ders kitabı ücretsiz dağıtıldı.
ANKARA (İGFA) - Yeni eğitim öğretim yılında tüm kademelerde yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen, ülke genelinde 74 bin 538 okul ve 761 bin 416 derslikte 'okula merhaba' dedi. 2025-2026 eğitim öğretim yılı için 184 milyon 455 bin 297 adet ders kitabı, Bakanlığa bağlı resmî ve özel okullardaki öğrencilere ücretsiz dağıtıldı.
Eğitim öğretim yılının ilk haftasında farkındalık eğitimi ve etkinlikler planlanacak, ilk ders "Orman Yangınlarına Karşı Yeşil Vatanı Korumak" temasıyla başladı.
2024-2025 eğitim öğretim yılında kademeli olarak başlatılan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nin öğretim programları, bu yıl ana sınıfı ve uygulama sınıflarında, ilkokul 1 ile 2, ortaokul 5 ile 6, ortaöğretim hazırlık, 9 ve 10'uncu sınıflarda uygulanacak.
"TÜM İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE FİDAN DAĞITILACAK"
Okullarda doğa sevgisinin oluşması, "yeşil vatan"ın korunması, orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturulması, fidan dikilmesi ve orman temizliği gibi çalışmaların yıl boyunca yürütülmesi amaçlanırken, Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzalanan "Köklerden Geleceğe Nefes Protokolü" doğrultusunda, okulların ilk gününde "Her Çocuk Bir Fidan" temalı kısa film gösterilecek, tüm ilkokul öğrencilerine fidan dağıtılması planlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı, "Yeşil Vatan-Benim Okulum Geleceğe Çare" etkinlikleri kapsamında da yeni eğitim öğretim yılı boyunca çeşitli etkinlikler, eğitimler, şenlikler, atölyeler ve saha çalışmaları düzenleneceğini duyurdu.
Bu arada yeni eğitim öğretim yılında Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 70 bin kişi istihdam edilirken, yeni istihdamla birlikte okullarda görev yapan hizmetli sayısı 123 bine ulaştı.
İLK ARA TATİL 10-14 KASIM'DA
Birinci dönem ara tatili 10-14 Kasım'da yapılacak. Atatürk Haftası'nın birinci ara tatile denk gelmesi nedeniyle, Bakanlığa bağlı tüm okul ve kurumlarda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmaya yönelik bilimsel toplantı, konferans, sergi, yarışma ve tiyatro gibi etkinlikler bir önceki hafta öğrenci, öğretmen, eğitim kurumu yöneticisi ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Yeni eğitim öğretim yılı birinci dönemi 16 Ocak 2026'da sona erecek. Yarıyıl tatili, 19 Ocak Pazartesi başlayacak ve 30 Ocak Cuma sona erecek. İkinci dönem, 2 Şubat Pazartesi başlayacak ve 26 Haziran Cuma gününe kadar sürecek.
İkinci dönem ara tatili ise 16 Mart'ta başlayıp 20 Mart'ta sona erecek.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Şehit Öğretmenler Anısına Öğretmen Voleybol Turnuvası için kura çekimi yapıldı.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Sabancı Holding ve Heidelberg Materials ortak kuruluşu Akçansa, çevre yönetimi ve geri dönüşüm alanında faaliyet gösteren Akademi Çevre ile önemli bir projeye imza attı.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Avukat Temel Başalan, Beykoz’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençlerin eğitimine ve gelişimine katkı sunmak için anlamlı bir projeye daha imza attı.
HABER / MUHAMMED MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Avukat Temel Başalan, hemşerilerini yalnız bırakmadı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençlerin eğitimi ve gelişimi için anlamlı bir projeye daha imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Dostluk, güven, inanç ve dayanışma temelleriyle kurulan TOGİK – Topçam Girişim Grubu, milli ve manevi değerlere bağlı bir gönül birliği olarak Tokat’a, insanına ve ülkesine katkı
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Yesevi Hareketi Derneği , İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan’ı ziyaret ederek Edirne Yesevi Arama Kurtarma (YAK) Ekibi’nin ve derneğin afet ve insani yardım çalışmalarını paylaştı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi, Belediye Başkan Vekili Av. Önder Serkan Çebi başkanlığında yapıldı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nin taş kırma ünitesinde çıkan yangına ekipler tarafından müdahale ediliyor, hastalar tedbir amaçlı tahliye edildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt, bilimin ve yeniliğin kalbinin attığı büyük bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
“Ne mutlu ki, bu ülkenin dört bir yanında ilim meşalesini taşıyan, inancıyla, sevgisiyle, azmiyle yol gösteren öğretmenlerimiz var.
Şehir hayatının gürültüsünden, stresinden uzaklaşmak ve doğayla iç içe huzurlu bir yaşam sürmek isteyenler için yepyeni bir proje hayata geçiriliyor: Istranca Huzur Hobi Bahçesi ve Yaşam Merkezi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.