Mevlâna’nın Sevgi Ve Barış Dolu Öğretilerine 751. Yıl Armağanı
HABER / MEHMET ÜNAL - Büyükçekmece genç girişimci iş adamları derneği başkanı Muhammed Mustafa Karayün, Sevgi, barış ve hoşgörünün eşsiz rehberi, çağları aşan öğretileriyle insanlığa ışık tutan Mevlâna Celâleddîn-i Rûmî’nin, Hakk’a vuslatının 751. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Bugün, sevgi, barış ve hoşgörünün eşsiz rehberi olan Mevlâna Celâleddîn-î Rûmî’yi, Hakk’a vuslatının 751. yıl dönümünde anıyoruz. Onun öğretileri, sadece zaman ve mekânla sınırlı kalmamış, insanlığa evrensel bir ışık olmuştur. Mevlâna'nın sözleri, kalp ve ruhları aydınlatan, tüm insanları birlik ve beraberliğe davet eden bir mesaj taşımaktadır.
Her birimizin içinde var olan sevgi, hoşgörü ve anlayış, Mevlâna’nın öğretilerinin en güzel yansımasıdır. O, insanlara sadece bir düşünür olarak değil, aynı zamanda bir hayat rehberi olarak da ilham vermiştir. Bu özel günde, onun barışçıl ve birleştirici sözlerini daha fazla içselleştirerek, toplum olarak daha güçlü ve daha mutlu bir gelecek için hep birlikte adım atmamız gerektiğini hatırlıyoruz.
Büyükçekmece Genç Girişimci İş Adamları Derneği olarak, Mevlâna’nın öğretilerini iş dünyasında, toplumsal hayatımızda ve kişisel ilişkilerimizde rehber alarak ilerlemeye, hoşgörüyü, sevgiyi ve anlayışı ön planda tutmaya devam edeceğiz. Mevlâna'nın "Gel, gel, ne olursan ol, yine gel" diyerek bizlere sunduğu hoşgörü ve merhamet mesajını her daim yaşatmak, onun mirasını gelecek nesillere aktarmak en büyük hedefimizdir.
Hakk’a vuslatının 751. yıl dönümünde Mevlâna Celâleddîn-î Rûmî’yi rahmet ve minnetle anıyor; tüm insanlığa barış, sevgi ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.
Beylikdüzü’nün en çok tercih edilen okullarından biri olan Beylikdüzü Bizimkent İlkokulu, 2025-2026 eğitim öğretim yılına hızlı bir başlangıç yaptı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Türkiye’nin en kalabalık ilçesi Esenyurt, eğitim alanında yakaladığı başarılarla adından söz ettiriyor.
Kader Mahkumları Derneği Genel Başkanı Necdet Yüksel, Adom Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Karayün ile bir araya geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Türkiye'den Almanya'ya giden tırda 1.871 parça tarihi eser, Bulgaristan gümrüğünde yakalandı.
Edirne’nin İpsala ilçesinde bu yıl 24’üncüsü düzenlenen İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı kapsamında yapılan Kel Aliço Anma Yağlı Güreşleri, hem büyük heyecana sahne oldu hem de güreşseverleri tribünlere çekti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bağcılar, bu hafta sonu tam anlamıyla çocukların şenlik alanına döndü! Bağcılar Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlendi.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Toplumsal Yaşam ve Eşitlik Derneği Genel Başkanı Vildan Yazar Ülgenoğlu ve beraberindeki hayvanseverler, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik'i eleştirdi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN – ADOM AJANS - Dünyanın en büyük enerji buluşmalarından biri olan Gastech 2025, bu yıl İtalya’nın Milano kentinde düzenlendi. Fuara Türkiye’den de yoğun bir katılım gerçekleşti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, Türkiye’nin en önemli ev ve mutfak eşyaları fuarlarından biri olan Zuchex Fuarı’nda sektörün dikkat çeken markalarından CVS’nin standını ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Büyükçekmece’de İlköğretim Haftası açılışı Yalçın Çiftçioğlu İlkokulu’nda gerçekleşti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - İstanbul Valisi Davut Gül, Ruhi Sarıalp Spor Lisesi’ni ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.
İstanbul Çermikliler Dernek Başkanı Sabri Akay ve İstanbul’da yaşayan bir grup hayırsever tarafından Diyarbakı Çermik'teki 500 öğrenciye okul çantası ve kırtasiye yardımı yapıldı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.