Merkezi Sistem Sınavlarda değişiklik

Merkezi Sistem Sınavlarda değişiklik

EĞİTİM 30.12.2024 09:40:29 0
Merkezi Sistem Sınavlarda değişiklik

Millî Eğitim Bakanlığı'nca sınav türlerinin artması, elektronik sınavların yaygınlaşması amacıyla sahadan gelen ihtiyaç ve talepler doğrultusunda 2016 yılından itibaren yürürlükte olan Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi'nde değişiklik yapıldı.

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan haber göre hazırlanan yeni yönerge 25 Aralık 2024 tarihinde yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklik kapsamında, e-Sınav uygulamasına ilişkin esaslarda düzenlemeler yapılarak uygulama, günümüz koşullarına uygun hâle getirildi.

e-Sınav uygulamalarında bina yöneticisi belirleme nitelikleri ile görevlendirme usulünde düzenlemeler yapıldı, bina yöneticilerinin günlük görevlendirilme uygulamasının yerine oturum bazlı görevlendirilmeleri sağlandı.

Ayrıca e-Sınav bina yöneticilerine e-Sınav uygulamaları hakkında eğitim alma şartı getirildi.

Bina yöneticisi olarak görevlendirilenlerin bir yıl içinde alabilecekleri görev sayısı da 40'a çıkarıldı.

Düzenleme ile e-Sınav salonlarında uygulama ve izleme sorumlusu görevi kaldırılırken, e-Sınav salonlarında uygulama izleme sorumlusu eğitimini almış salon başkanı ve gözetmen olmak üzere 2 personel görevlendirilmesi sağlandı.

e-Sınav salonlarında görevlendirilecek personele de hizmet içi eğitim faaliyetine katılma şartı getirildi. Öte yandan Merkezî sınavlarda salon görevlilerinin görevlendirilmelerinde ilk kez özel öğretim öğretmenlerinin de görev alabilmeleri ile ilgili düzenleme yapıldı.

Değişiklikle, Ceza ve Tevkifevlerinde yapılan sınavların daha sağlıklı ve güvenli gerçekleştirilmesi için bu kurumlarda bina sınav komisyonu kurulmasına ilişkin düzenlemeye gidildi.

Merkezî Sistem Sınavlarda il/ilçe millî eğitim müdürlerinin sınav koordinatörü olarak, il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün ölçme değerlendirme ve sınav hizmetleri biriminden sorumlu il millî eğitim müdür yardımcısı/şube müdürlerinin ise koordinatör yardımcısı olarak görevlendirilebilmesi hüküm altına alındı.

Bu arada kurum temsilcisi olarak sınavlarda görevlendirilebilecek personelle ilgili de düzenleme yapıldı. Görev ihmali neticesinde sınav görev yaptırımı uygulanan personelin görev yaptırım sürelerinin kademelendirilmesi ile ilgili değişikliğe gidildi. Daha önce sınav görev tedbirleri sırasıyla 1 yıl, tekrarında 5 yıl uygulanırken yapılan düzenleme ile görev tedbirleri sırasıyla 1 yıl, tekrarında 2 yıl, ikinci tekrarında 3 yıl uygulanacağı hususları hüküm altına alındı. 

Paylaştıkça Çoğalan Bir Rahmet Ayı…

Esenler Belediyesi, bu yıl Ramazan ayını “Ramazan Rahmettir” temasıyla karşılıyor.

Altın Kızlar Dubai’de Türkiye’yi Gururlandırdı!

Dubai’de düzenlenen 2026 Dünya Paralimpik Grand Prix Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Bağcılar Belediyesi Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takım sporcuları büyük bir başarıya imza attı.

Sevgililer Günü Haftası Etkinlikleri Başlıyor…

Avcılar Belediyesi, Sevgililer Günü haftası kapsamında sporu, sanatı ve sosyal buluşmaları bir araya getiren kapsamlı bir etkinlik programı hazırladı.

Hastalar İçin Evde Sağlık Seferberliği…

Beylikdüzü Belediyesi, sağlık sorunları nedeniyle evden çıkmakta zorlanan vatandaşlara yönelik evde sağlık hizmetlerini kesintisiz şekilde sürdürüyor.

Bilim Fuarlarında Tarihi Başarı!

Esenyurt’ta eğitim alanında gurur veren bir başarıya daha imza atıldı.

İyilik Kanımızda Var! (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Büyükçekmece’de düzenlenen geniş katılımlı programla “İyilik Kanımızda Var” sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı seferberliği başlatıldı.

Mutlu Okul Mutlu Çocuklar...

Şehit Eren Bülbül Anaokulu Müdürü Fatih Mehmet Bardakçı, okulda uygulanan eğitim yaklaşımıyla ilgili Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e kapsamlı bilgiler verdi.

Eğitimde Değerler Odaklı Yeni Dönem…

İstanbul genelindeki okullarda Nezaket Haftası etkinlikleri başladı.

Kabinede Bayrak Değişimi Ve Bakanlıklarda Yeni Atamalar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin zirvesindeki önemli değişikliği kamuoyuna duyurdu.

Gençliğin Ruhu Bilgi Yarışmasında!

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen 'Gençliğin Ruhu' bilgi yarışması sonuçlandı.

Bir Okulun Sessiz Ama Güçlü Hikâyesi

İBB Mimar Turgut Cansever İlk ve Ortaokulu Müdürü Hakan Kavuzkoz, okulda yürütülen eğitim faaliyetlerini ve vizyonlarını Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e anlattı.

İlkokulda Yangın Paniği!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir ilkokulda çıkan yangın, öğrenci ve velilere korku dolu anlar yaşattı.

Kadro İzinlerinde Üniversiteler İçin Yeni Dönem!

Cumhurbaşkanlığı olarak devlet üniversitelerimizin kadro ihdas ve izin süreçlerinde önemli bir değişikliğe gittik.

Karadeniz’in Tadı ve Ritmi Buluştu…

Esenler’de düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali, soğuk havaya aldırmayan binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Karadeniz kültürünün simgesi hamsi ve horon, Esenler Dörtyol Meydanı’nda kardeşlik ve dayanışma havasında buluştu.

Atıklar Değere Dönüşüyor!

Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde başlatılan çevre hareketi ilçenin dört bir yanına dalga dalga yayılıyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.