Merkezi Sistem Sınavlarda değişiklik

Merkezi Sistem Sınavlarda değişiklik

EĞİTİM 30.12.2024 09:40:29 0
Merkezi Sistem Sınavlarda değişiklik

Millî Eğitim Bakanlığı'nca sınav türlerinin artması, elektronik sınavların yaygınlaşması amacıyla sahadan gelen ihtiyaç ve talepler doğrultusunda 2016 yılından itibaren yürürlükte olan Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi'nde değişiklik yapıldı.

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan haber göre hazırlanan yeni yönerge 25 Aralık 2024 tarihinde yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklik kapsamında, e-Sınav uygulamasına ilişkin esaslarda düzenlemeler yapılarak uygulama, günümüz koşullarına uygun hâle getirildi.

e-Sınav uygulamalarında bina yöneticisi belirleme nitelikleri ile görevlendirme usulünde düzenlemeler yapıldı, bina yöneticilerinin günlük görevlendirilme uygulamasının yerine oturum bazlı görevlendirilmeleri sağlandı.

Ayrıca e-Sınav bina yöneticilerine e-Sınav uygulamaları hakkında eğitim alma şartı getirildi.

Bina yöneticisi olarak görevlendirilenlerin bir yıl içinde alabilecekleri görev sayısı da 40'a çıkarıldı.

Düzenleme ile e-Sınav salonlarında uygulama ve izleme sorumlusu görevi kaldırılırken, e-Sınav salonlarında uygulama izleme sorumlusu eğitimini almış salon başkanı ve gözetmen olmak üzere 2 personel görevlendirilmesi sağlandı.

e-Sınav salonlarında görevlendirilecek personele de hizmet içi eğitim faaliyetine katılma şartı getirildi. Öte yandan Merkezî sınavlarda salon görevlilerinin görevlendirilmelerinde ilk kez özel öğretim öğretmenlerinin de görev alabilmeleri ile ilgili düzenleme yapıldı.

Değişiklikle, Ceza ve Tevkifevlerinde yapılan sınavların daha sağlıklı ve güvenli gerçekleştirilmesi için bu kurumlarda bina sınav komisyonu kurulmasına ilişkin düzenlemeye gidildi.

Merkezî Sistem Sınavlarda il/ilçe millî eğitim müdürlerinin sınav koordinatörü olarak, il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün ölçme değerlendirme ve sınav hizmetleri biriminden sorumlu il millî eğitim müdür yardımcısı/şube müdürlerinin ise koordinatör yardımcısı olarak görevlendirilebilmesi hüküm altına alındı.

Bu arada kurum temsilcisi olarak sınavlarda görevlendirilebilecek personelle ilgili de düzenleme yapıldı. Görev ihmali neticesinde sınav görev yaptırımı uygulanan personelin görev yaptırım sürelerinin kademelendirilmesi ile ilgili değişikliğe gidildi. Daha önce sınav görev tedbirleri sırasıyla 1 yıl, tekrarında 5 yıl uygulanırken yapılan düzenleme ile görev tedbirleri sırasıyla 1 yıl, tekrarında 2 yıl, ikinci tekrarında 3 yıl uygulanacağı hususları hüküm altına alındı. 

Albayrak; Eğitimi Geleceğe Taşıyacak Bir Anlayışla Çalışıyoruz

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu Müdürü Mehmet Albayrak’ı ziyaret etti.

Doğayla Barış Ödülü Akif Manaf’a

HABER / NEZİR KARAYÜN - Akif Manaf, doğanın korunması ve sürdürülebilir yaşam modeline katkıları nedeniyle Geppetto Restorasyon tarafından Doğayla Barış Ödülü’ne layık görüldü. Ödül, çevreye duyarlı projeleri nedeniyle verildi.

Yatırım ve Faiz Gelirlerine Vergi Geliyor…

HABER / NEZİR KARAYÜN - Gelir Vergisi Kanunu’nun geçici 67’nci maddesi kapsamında menkul kıymetler, diğer sermaye piyasası araçları, mevduat faizleri, repo gelirleri ve katılım bankalarından elde edilen kazançların vergi geliyor.

Aras; Yalnızca Akademik Başarıya Değil, Hayata Da Hazırlıyoruz

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Eğitimden Haberler imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Emlak Konut Mimarsinan Lisesi Müdürü Hikmet Aras’ı makamında ziyerek etti.

Aksoy’dan İlk Öğretmenevi Müjdesi

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt Belediyesi’nin öğretmenlere özel düzenlediği iftar programında konuşan Başkan Vekili Can Aksoy, ilçeye ilk öğretmenevinin kazandırılacağını açıkladı.

Karayün; Eğitim Camiasının Sesi Olmaya Devam Edeceğiz

Karayün okul ziyaretleri kapsamında Büyükçekmece Çakmaklı Cumhuriyet İlk ve Ortaokuluna anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Okul Müdürü Zeki Borcekli’yi makamında ziyaret etti.

MND İftar Sofrasında Gönülleri Buluşturdu ( GÖRÜNTÜLÜ HABER )

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Marmara Nakliyeciler Derneği Başkanı Halil Kanat, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dernek üyelerini ve Beylikdüzü protokolünü iftar programında ağırladı.

Maarif’ten Eğitimde İç Cephe Hamlesi

Ramazan genelgesi etrafında oluşan tartışmalara dikkat çeken Maarif Platformu, eğitimde milli duruşun korunması için iç cephe vurgusu yaptı.

Maarifin Kalbinde Ramazan Coşkusu

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Arzuoğlu, Ramazan ayı etkinliklerinin “Maarifin Kalbinde Ramazan” temasıyla ilçedeki okullarda devam ettiğini açıkladı.

Öztop; Sporda ve Akademik Başarıda İddialıyız

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı usta gazeteci Nezir Karayün, Beylikdüzü Abidin Nesimi Fatinoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Özer Öztop’u makamında ziyaret etti.

Yapay Zeka İle Yeniden Doğan “Aldatıldık” Gündem Oldu

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türk müziğinin hafızalara kazınan eserlerinden “Aldatıldık”, bu kez farklı bir anlayışla dinleyici karşısına çıktı.

Bayram; Meslek Liselerinde Ezber Bozan Hamleler Yapıyoruz

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Mesleki Teknik Bölümü’nden sorumlu Şube Müdürü Alper Bayram’ı ziyaret etti.

Aksoy’dan 8 Yeni Aile Sağlığı Merkezi Geliyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt’ta sağlık yatırımları büyüyor. Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde 8 mahallede Aile Sağlığı Merkezi için yer tahsisi tamamlandı. Yeni merkezler kısa sürede hizmete açılacak.

Ücret Geliri Elde Edenler İçin Vergi Rehberi

ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - 2025 takvim yılında ücret geliri elde eden gerçek kişilerin vergilendirilmesine yönelik hazırlanan “Ücret Geliri Elde Edenler İçin Vergi Rehberi” güncellenerek kamuoyunun kullanımına sunuldu.

Manisa Vakfı’ndan İstanbul’da Gönül Sofrası

HABER / NEZİR KARAYÜN - İstanbul Aksaray’daki merkezinde geleneksel iftar programını bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştiren Manisa Vakfı, hemşerilerini aynı sofrada buluşturdu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.