Kumburgaz Fayı Enerji Biriktiriyor
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / ADOM AJANS - Marmara Denizi açıklarında İstanbul merkezli meydana gelen 6.2 ve 4.0 büyüklüğündeki depremler, bölgede tedirginliğe yol açtı. Sarsıntıların ardından dikkat çeken bir açıklama da yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den geldi. Kumburgaz Fayı’nın tehlikesine işaret eden Görür, bölgedeki hareketliliğin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.
“KUMBURGAZ FAYI KİLİTLİ, ENERJİ BİRİKTİRİYOR”
Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Marmara Denizi’nde meydana gelen son depremlerin Kumburgaz Fay Zonu üzerinde gerçekleştiğini açıkladı. Bu fayın "kilitli" olduğunu ve zaman içinde enerji biriktirdiğini belirten Görür, bölgedeki küçük depremlerin bu birikimi işaret ettiğini ifade etti. “Saat 12 sularında Silivri açıklarında 4.0 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu deprem Kumburgaz Fay Zonu üzerinde. Bu fay kilitli bir faydır, enerji biriktiriyor ve zaman zaman küçük depremler üretiyor. Yeri çok anlamlı, dikkatli olmak lazım,” dedi.
BÖLGEDE SİSMİK HAREKETLİLİK ARTIYOR
Görür’ün açıklamaları, özellikle Marmara bölgesinde sismik hareketliliğin arttığı yönündeki endişeleri yeniden gündeme taşıdı. Uzmanlar, uzun süredir Kumburgaz Fayı’nın riskli olduğunu ve büyük bir deprem potansiyeli taşıdığını dile getiriyor.
AFAD VE YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile ilgili kurumlar, depremin hemen ardından saha tarama çalışmalarına başladı. Şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmezken, yetkililer vatandaşların resmi açıklamaları takip etmeleri ve paniğe kapılmadan tedbirli olmaları gerektiğini belirtti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, sosyal medya üzerinden vatandaşlara "resmi kaynaklardan bilgilendirme alın" çağrısında bulundu.
UZMANLARDAN TEDBİR UYARISI
Yer bilimciler, Marmara Denizi ve çevresinde yaşanan bu tür depremlerin, büyük depremin habercisi olabileceğine dikkat çekiyor. Bu nedenle özellikle İstanbul, Tekirdağ ve Kocaeli gibi Marmara hattındaki şehirlerde yapı güvenliğine önem verilmesi gerektiği vurgulanıyor.
egitimdenhaberler.net imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Nezir Karayün, Koç Ortaokulu Müdürü Şaban Bilgiç’i ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’nin Keşan ilçesinde bir kişi nehir yatağında ölü bulundu. Kimlik tespiti ve olayın meydana gelişine ilişkin soruşturma sürüyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim-Sen İstanbul 11 Nolu Şube Başkanlığı, sendikal çalışmaların gücünü artırmak ve bölgesel iş birliğini pekiştirmek amacıyla Silivri İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi.
SOBE Vakfı’ndan Türkiye’de ilk... Otizm eğitimine dijital platform SOBEP
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 1,1 arttı... İnşaat sektörü güçlü artış gösterdi
Konya Veledromu’nda Torku rüzgar! Madalyalar peş peşe
Kandilli’den Marmara için kritik adım! Deprem Erken Uyarı Sistemi ilk sınavı başarıyla verdi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.