Tarih: 01.01.0001 00:00 1952

“Kitre Bebekleri” Büyükçekmece’de Sergilendi

Doğanın Yüzleri Atölye etkinliği kapsamında düzenlenen “İnsan Hikayeleri” sergisi sanatseverlerle Kültürpark Müze’de buluşuyor.

 “Kitre Bebekleri” Büyükçekmece’de Sergilendi

20’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sergilenen “Kitre Bebek” çalışmaları farklı kültürlerin yansıtılması ve yaşatılmasında büyük rol oynuyor.

Kitre bebek çalıştayı için Ukrayna, Rusya, Türkmenistan, İstanbul, Kütahya, Zonguldak, Bartın ve Konya’dan gelen festivale katılan zanaatkarlar dünya kültürünü çalışmalarıyla anlattı.

 

“Herkesin bir hikayesi vardır diyerek yola çıktık”

Bartın’dan Büyükçekmece’ye gelen kitre bebek sanatçısı Sönmez Tığ, “Bartın’ın yöresel bebeklerini yapıyorum. Çeşitli illerden ve ülkelerden gelen arkadaşlarla birlikte birbirimize kültür alışverişi yapmak için festivale geldik. Belediye başkanı Dr. Hasan Akgün’e sağladığı imkanlardan ötürü çok teşekkür ediyoruz. Zonguldak’ı en güzel temsil eden şey linyit kömürüdür. Mesela bunun kitre bebeği yapıldı. Farklı kültürleri ve simgelerini temsil eden çalışmalar üretiyoruz. Hepimiz birbirimizden kitre bebek hakkında, yöresel giysilerimiz hakkında hikayelerimiz hakkında fikir alışverişi yapıyoruz. Herkesin bir hikayesi vardır diyerek yola çıktık” ifadesini kullandı. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.