Kepez Masa Dağı’nın ana arter yolunu açıyor

Kepez Masa Dağı’nın ana arter yolunu açıyor

BELEDİYE HABERLERİ 12.10.2023 02:54:04 3
Kepez Masa Dağı’nın ana arter yolunu açıyor
Kepez Belediyesi, Antalya Şehir Hastanesi yatırımının yapıldığı Masa Dağı bölgesinin ana trafik yükünü taşıyacak olan imar planındaki 60 metrelik yolu ulaşıma açıyor.

Kepez Belediyesi, şehir içi trafiğinin rahatlamasına katkı sağlayan yol yatırımlarına bir yenisi daha ekliyor. Şehrin ana trafiğine hizmet veren Kirişçiler Caddesi ve Hamza Taş Bulvarı gibi önemli yol projelerini gerçekleştiren Kepez Belediyesi, Antalya Şehir Hastanesi yatırımının yapıldığı Masa Dağı bölgesinde de, şehir içi ulaşımı rahatlatan önemli yol projelerine imza attı.
 Bölgede, zorlu coğrafi şartlarla mücadele edilerek, Alparslan Türkeş Bulvarı, Zeytindalı Şehitleri Caddesi, Mehmet Fatin Gökmen Caddesi, Şehit Erdoğan Sönmez Caddesi ve Hasan Hüsnü Erdem Caddesi inşa edildi. Bu yollar ile site tarzı konutlarla yeni bir şehrin kurulduğu Masa Dağı bölgesi, şehrin dört bir yanına bağlandı. Bu caddeler, şehrin ana arter bulvarları arasında ulaşım sağlaması bakımından da önem taşıyor.

ŞEHİR HASTANESİ KORKUTELİ KAVŞAĞINA BAĞLANIYOR

Kepez Belediyesi, Masa Dağı bölgesinin ana trafik yükünü taşıyacak olan imar planındaki 60 metrelik imar yolunu da şehrin ulaşım ağına ekliyor. Kepez Belediyesi, sorumluluk alanında olmayan 60 metrelik imar yolunun yapımını, şehir hastanesinin ana arter ulaşım güzergâhı olması ve bölgenin nüfus artışını dikkate alarak, yatırım programına aldı. Yeni yol çalışması, şehir hastanesi ile Antalya Bulvarı Korkuteli Kavşağı arasında yapılıyor.

YOLUN TAMAMI AÇILDI

Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, geçtiğimiz aylarda yapımına başladığı 4 bin 600 metre uzunluğundaki 60 metrelik imar yolunu, ortalama genişliği 15 metre olacak şekilde inşa ediyor. Etaplar halinde ilerleyen yol çalışmasının, Korkuteli Kavşağı’na bağlanan 9000 Sokak ile şehir hastanesine giden 5379 Sokak arasındaki 1000 metrelik bölümünün yapımı geçtiğimiz aylarda tamamlandı. Bu bölüme sathi asfalt da döküldü. Fen İşleri Müdürlüğü, yolun asfaltını döktüğü bölümüyle hastane arasında kalan kısmının inşaatını da tamamlanıyor. Kamyonlarla getirilen malzeme iş makinesi yardımıyla zemine serilerek, yolun dolgusu ve tesviyesi yapılıyor. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla 60 metrelik yolun, şehir hastanesi ile Korkuteli Kavşağı’na bağlanan 9000 Sokak arasındaki bölümünün tamamı açılmış olacak.
Fen İşleri Müdürlüğü,  60 metrelik yolun son etap çalışmasını,  Duacı Yolu olarak da bilinen 9000 Sokak ile Korkuteli Kavşağı arasında yapacak.

TÜTÜNCÜ YOL YAPIMINI İNCELEDİ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de devam den yol yapım çalışmasını yerinde inceledi. Fen İşleri Müdürlüğü personeline kolaylıklar dileyen Başkan Hakan Tütüncü, yolun yapımıyla ilgili bürokratlarından bilgi aldı.
Başkan Tütüncü, açıklamasında Masa Dağı ile Korkuteli Kavşağı arasında açtıkları yolun, şehir içi trafiğinin rahatlamasına katkı sağlayacağını belirtti.
Yeni yolun, şehirlerarası bir karayolu olan Antalya Bulvarı’ndaki trafik yükünü de azaltacağına dikkat çeken Tütüncü, bu yol ile ilçenin doğu yakasını Korkuteli Kavşağı’na bağladıklarını kaydetti.

“BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİYLE YAPILACAK BİR YOLU AÇIYORUZ”

1100 yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi’nin Masa Dağı bölgesine yapıldığını anımsatan Tütüncü, “ Şehir hastanemiz ile şehir arasında ulaşımı sağlayabilmek için bölgede 11 kilometreden fazla yol açtık. 60 metrelik yol, bölgenin ana trafik yükünü taşıyacak olan önemli bir ulaşım ağı. Bir büyükşehir bütçesiyle yapılabilecek olan bu yolu, kendi bütçemizle, personelimizle inşa ediyoruz. Şehir içi ulaşıma nefes aldıracak olan bu yol ile Antalya Şehir Hastanemizi, Korkuteli Kavşağı’na bağlamış olduk.  İlçeye değer katan,  kent ulaşımını rahatlatan yollar açmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

VARSAK -KORKUTELİ KAVŞAĞI ARASINDA YENİ YOL

Yapım çalışması sürse de 60 metrelik yol, 9000 Sokak’la Korkuteli Kavşağı’na, 5379 Sokak ‘la Antalya Şehir Hastanesi’ne ulaşım sağlıyor. Yeni açılan yolu kullanacak olan sürücüler, Hasan Hüsnü Erdem Caddesi, Şehit Erdoğan Sönmez Caddesi, Mehmet Fatin Gökmen Caddesi ve Ulubatlı Hasan Caddesi’ni kullanarak, ilçenin doğu bölümündeki mahalleler ile Varsak bölgesine gidilebilecek.
 
 

Antalya,Kepez Belediyesi
belediye365.com
Diyar can
14.10.2023 01:12:55
Masa deyil mazi dagi daha guzel bence

Hakan ÇELİK
13.10.2023 08:25:59
Helal olsun çok çalışkan bir başkan Hakan TÜTÜNCÜ

Ercan
12.10.2023 20:15:58
Diyorsunuz ki Korkuteli kavşağı daha duzeltilmeden karışık olan bir kavşağın daha karışacak mazi hastahane arası daha bitmedi . yabancı ülkelerde önce yol yapılır bizde tam tersi

Halk Eğitimi Merkezinden Türkiye’ye Örnek Başarı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi, eğitim alanında tarihi bir başarıya imza attı.

Ticari Kazanç Sahipleri İçin Yeni Vergi Rehberi

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ticaretin bereketi, dürüstlük ve kurallara riayetle çoğalır.

Ramazan Sofralarına Balık Tavsiyesi

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu ve İstanbul’un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında balık tüketilmesini önerdi.

BİK Yönetmeliğinde Mali Düzenleme

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde mali yapıya ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.

İstanbul Ticaret Mahkemelerinde Yeni Dönem

HABER / NEZİR KARAYÜN – Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu, İstanbul’daki ticaret mahkemelerinin yapısında önemli bir değişikliğe gitti.

Çebi; Ramazan Manevi Bir Buluşmaya Dönüşecek

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayını manevi atmosferi güçlendiren sanat, kültür ve sağlık temalı etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor.

Okullarda 11 Günlük Boşluk Tartışması

ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye genelinde binlerce okulun kahrını çeken, sabahın seherinde kapıları açıp sınıfları pırıl pırıl yapan o gizli kahramanların bugünlerde uykusu kaçıyor.

Gelecek İçin Ortak Akıl Buluşması

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece’nin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirmek, ilçeye daha parlak bir gelecek inşa etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları dev bir buluşmaya imza attı.

Ramazan’da Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi olarak Ramazan ayında komşularımızın sağlığını korumayı çok önemsiyoruz. Bu mübarek ayda beslenme düzeni değişiyor, uzun süre aç ve susuz kalıyoruz.

Ramazan İçin Gönülleri Isıtan Hazırlık

HABER: NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bağcılar Belediyesi, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın manevi iklimini tüm ilçeye yaymak için hazırlıklarını tamamladı.

Hobi Bahçelerinde Kura Heyecanı

HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçe halkının toprakla olan bağını kuvvetlendirmek ve komşuluk hukukunu canlandırmak adına hayata geçirilen Hobi Bahçeleri’nde 7. dönem kura heyecanı yaşandı.

Selimiye Camii’nde Hasret Sona Erdi

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'de Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii, restorasyonun ardından arafe günü ikindi namazıyla yeniden ibadete açıldı; vatandaşlar hasretle camiye akın etti.

Ramazan Öncesi Gıda Fiyatları Ne Durumda?

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar olarak Ramazan ayı öncesinde temel gıda ürünlerindeki fiyat hareketlerini yakından inceledik.

Manisa Vakfı’ndan Anlamlı Ziyaret

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Manisa Vakfı Başkanı Ercan Oğuz, Başkan Vekili Önder Güzelarslan ve beraberindeki vakıf yöneticileri, Esenyurt’ta görev yapan Manisalı Fatih Çobanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Kanmaz; Sadece Sınavlara Değil, Hayata Hazırlıyoruz

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Beylikdüzü Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatma Kanmaz’ı makamında ziyaret etti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.