KARYA FARMA HBX AR-GE'DEN İNCİR VE ZEYTİN YAPRAĞI PROJESİ

.

VİDEO GALERİ 17.06.2024 22:58:22 0
KARYA FARMA HBX AR-GE

ADÜ Teknokent’te çalışmalarını sürdüren Karya Farma Bilimsel Araştırmalar Projeleri, Aydın’ın milli meyvesi incir ve zeytini yeniden ele aldı. İki ürünün de yaşlanmayı geciktirici (anti aging) bileşim taşıdığı ortaya çıktı.

Antik çağlardan bu yana barış ve kardeşliğin sembolü olan zeytin ve kutsal meyvelerin başında yer alan ve adına sure inen incir ile ilgili bir mucize daha ortaya çıktı.
Karya Farma HBX Ar-Ge 18 yıldır sürdürdüğü çalışmalarında eksik etmediği incir ve zeytinin bu kez farklı bir yönünü incelemeye aldı.
Laboratuvar ortamında yapılan incelemelerin sonuçları ile ilgili patent başvurusu da yapan HBX Ar-Ge Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık, Evliya Çelebi’nin Marifetname adlı eserinde Aydın’ı tasvir ederken kullandığı “Dağlarından yağ, ovalarından bal akar” ifadeleri ile sözünü ettiği incir ve zeytinin her geçen gün yeni bir faydasını daha laboratuvar ortamında tespit ettiklerini bildirdi.
İncir ve zeytin meyvelerinin yaprağından çekirdeğine kadar her yönünü ele aldıklarını ifade eden Başlık, “Son çalışmamızda incir ve zeytinin özellikle yapraklarının içinde barındırdığı moleküler değerleri incelemeye aldık. Bu iki ürünün yaşlanmayı geciktirici ve antimikrobiyal özelliklerini tespit ettik. Umuyoruz ki ileride incir ve zeytin daha da kıymetlenecek ekonomik katkısı büyük olacak” diye konuştu.
Hakan Başlık, “Yaşlılık, yetişkinliğin bir uzantısı olarak yaşam süresinin ileri döneminde fiziksel ve ruhsal değişimlerin görüldüğü bir evre olarak tanımlanmaktadır. Genel anlamda bu şekilde tanımlanan yaşlılık; fizyolojik değişimler, psiko-sosyal faktörler ve kronoloji gibi farklı kriterlerin tanımlamada göz önünde bulundurulduğu bir dönem olarak kabul edilmektedir. Çevreden ve yaşam tarzından doğrudan etkilenen cilt, yaşlanma belirtilerinin en fazla görüldüğü organdır. Yaşlanmayla birlikte insan vücudunda yaşanan biyokimyasal fonksiyon değişiklikler, hücrelerden organlara kadar birçok süreçte değişime neden olmaktadır. Son derece karmaşık olan bu değişikliklerle birlikte bağışıklık sistemi de ve tüm organlarımızda doğal olarak yaşlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Medya90

Yaya Geçidinde Şok Kaza!

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'de yaya geçidinde kadın sürücünün çarptığı kadın yaralandı. Kaza anı kamera görüntülerine yansıdı. Sürücü gözaltında.

2 Yaşındaki Bebek Şiddet Mağduru Oldu

HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS –Denizli’de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bir bebek hastanede tedavi altına alındı. Tedavi sonrası devlet korumasına alınacak.

Çocukların Renkli Dünyası Hayat Buldu

HABER /DUYGU CANKO/ ADOM AJANS –Esenyurt Belediyesi ve Beykent Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen resim etkinliğinde özel çocuklar, hayallerini tuvale yansıttı.

İstanbul’da 52 Bin Polis Görevdeydi

HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alındığını, izinsiz gösterilerde 384 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Beş Ülkenin Büyükelçisinden Güven Mektubu

HABER /MUHAMMED MUSTAFA KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Beştepe’de düzenlenen törende beş ülkenin yeni büyükelçilerini kabul etti. Büyükelçiler güven mektuplarını takdim ederek görevlerine resmen başladı.

İSTANBUL'A SANDIK

HABER /HACI ALİ YILMAZ/ ADOM AJANS –CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs’ta hem emekçilerin hem de İstanbul’un geleceği için net konuştu: “Meydanlar yasaklanmaz, halkın iradesi yok sayılmaz.”

Kanal İstanbul Yeniden Gündemde

HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS –İktidar cephesinden gelen açıklamalarla Kanal İstanbul projesi tekrar konuşulmaya başlandı. Projeye karşı çıkan çevrelerse kaygılarını yüksek sesle dile getiriyor.

Kulislerde Fırtına

ÖZEL HABER/NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Ekrem İmamoğlu'na yönelik suç duyurusunun CHP içinden gelmesi dikkat çekti. Kulislerde tek bir soru konuşuluyor; İkinci turda ipi göğüsleyecek isim Mansur Yavaş mı?

Aşırı Yükle Tehlikeye Davet

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne merkezde aşırı yüklü kamyon, trafik güvenliğini tehlikeye atarak risk oluşturdu. Yükler, sürücüler ve yayalar için tehlike arz etti.

Emek ve Alın Teri Her Zaman Baş Tacımız Oldu

HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya geldi. “Çalışanlarımızın haklarını korumak hep önceliğimiz oldu” dedi.

Sağlık Turizminde İnsan Kaynağı ve İnovasyon

HABER / DUYGU CANKO / ADOMAJANS - Edirne’de düzenlenen Balkan Ülkeleri Sağlık-İş Forumu’nun ikinci gününde, sağlık turizminin geleceğine ışık tutan önemli bir panel gerçekleştirildi.

MHP'den İyi Parti Liderine Sert Tepki

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Kahramanmaraş’ta Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Muhammet Paçacı, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’a ver yansın etti.

Maarif Çocuk Dergisi Yayında

HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Millî Eğitim Bakanlığı, çocukların talebiyle hazırlanan Maarif Çocuk Dergisi’nin ilk sayısını 23 Nisan’da yayımladı.

Esenler Belediyespor 2. Lig’e Yükseldi

HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Bölgesel Lig’i namağlup tamamlayan Esenler Belediyespor Voleybol A Takımı, muhteşem bir geri dönüşle şampiyon oldu ve 2. Lig biletini kaptı.

Muhasebe Eğitiminde İlk Mezunlar Sertifikalarını Aldı

HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Muhasebe alanında kariyer hedefleyenler için büyük fırsat: Beylikdüzü Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen eğitim programı sona erdi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.