Kadınlara Örgü Kursu Desteği
HABER / AHMET KARAYÜN- Esenyurt Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu Tığ ve Şiş Örücülüğü Kursu, kadınların yoğun ilgisini çekiyor. Kurs sayesinde kadınlar hem el becerilerini geliştiriyor hem de ürettikleri ürünlerle ev ekonomisine katkı sağlıyor.
EL SANATLARI KURSUNA BÜYÜK İLGİ
Esenyurt Belediyesi’nin kadınların sanatsal yönlerini ortaya çıkarmak ve meslek edindirmek amacıyla başlattığı Tığ ve Şiş Örücülüğü Kursu’nda, kursiyerler örgü tekniklerini öğrenerek çeşitli el emeği ürünler üretiyor. Kurs, kadınların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunurken, aynı zamanda ev bütçelerine destek olabilecekleri bir gelir kapısı oluşturuyor.
Atölyede verilen eğitimlerde kursiyerler bebek, atkı, bere, şapka, hırka, çanta, kazak, patik gibi pek çok ürün tasarlıyor. Kurs sonunda düzenlenen sergilerde bu ürünler satışa sunuluyor ve kadınların emekleri kazanca dönüşüyor.
“ÜRÜNLERİMİZİ SERGİLERLE HALKA SUNUYORUZ”
Tığ ve Şiş Örücülüğü Kursu’nun eğitmeni Şeymanur Ciğerci, verilen eğitimle kadınların kişiye özel tasarımlar yapabildiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:
“Derslerimizde öncelikle örgü tekniklerini öğretiyoruz. Ardından kursiyerlerimizle birlikte ürünler ortaya çıkarıyoruz. Kurs bitiminde düzenlediğimiz sergilerle ürünleri satışa sunuyoruz. Ayrıca Kadın Sosyal Yaşam Merkezimizde özel sipariş alıyor ve hazırladığımız ürünleri vatandaşlara sunuyoruz. Bu süreç, hem üretime hem de kadınların sosyal hayata katılımına önemli bir destek sağlıyor.”
“BURADA KENDİMİ ÇOK DEĞERLİ HİSSEDİYORUM”
Kursiyerlerden Kader Okuroğlu, kurs sayesinde hem kendini geliştirdiğini hem de çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirdiğini ifade ederek şöyle konuştu:
“İki yıldır bu kursa katılıyorum. Keşke daha önce gelseydim. Burada çok güzel arkadaşlıklar kazandım ve birçok şey öğrendim. Ayrıca çocuğum oyun alanında eğlenceli vakit geçiriyor, adeta kreşteymiş gibi yeni şeyler öğreniyor. Hocalarımızın ilgisi ve bize sağlanan iş imkânları sayesinde kendimi çok değerli hissediyorum. Tüm kadınlara bu kursa katılmalarını tavsiye ederim.”
“HEM MANEVİ HEM DE MADDİ KATKI SAĞLIYOR”
Kursiyer Elif Çomak ise örgü kursunun kadınlar için eşsiz bir fırsat sunduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Burada bebek, çanta, cüzdan gibi hediyelik eşyalar örüyoruz. Ürünlerimizi satma fırsatımız olduğu için maddi anlamda bir gelir elde ediyoruz. Manevi açıdan da kendimizi daha iyi hissediyoruz. Kadınların iş ve sosyal hayatta daha fazla yer almasını sağlayan bu kurumu açanlara teşekkür ederim.”
KURSA BAŞVURU VE DETAYLAR
Esenyurt Belediyesi tarafından sunulan Tığ ve Şiş Örücülüğü Kursu, Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenleniyor. Kursa katılmak isteyen kadınlar, Esenyurt Belediyesi’nin ilgili birimlerine başvuruda bulunabilir.
Büyükçekmece’de düzenlenen geniş katılımlı programla “İyilik Kanımızda Var” sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı seferberliği başlatıldı.
Şehit Eren Bülbül Anaokulu Müdürü Fatih Mehmet Bardakçı, okulda uygulanan eğitim yaklaşımıyla ilgili Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e kapsamlı bilgiler verdi.
İstanbul genelindeki okullarda Nezaket Haftası etkinlikleri başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin zirvesindeki önemli değişikliği kamuoyuna duyurdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen 'Gençliğin Ruhu' bilgi yarışması sonuçlandı.
İBB Mimar Turgut Cansever İlk ve Ortaokulu Müdürü Hakan Kavuzkoz, okulda yürütülen eğitim faaliyetlerini ve vizyonlarını Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e anlattı.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir ilkokulda çıkan yangın, öğrenci ve velilere korku dolu anlar yaşattı.
Cumhurbaşkanlığı olarak devlet üniversitelerimizin kadro ihdas ve izin süreçlerinde önemli bir değişikliğe gittik.
Esenler’de düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali, soğuk havaya aldırmayan binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Karadeniz kültürünün simgesi hamsi ve horon, Esenler Dörtyol Meydanı’nda kardeşlik ve dayanışma havasında buluştu.
Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde başlatılan çevre hareketi ilçenin dört bir yanına dalga dalga yayılıyor.
Beylikdüzü Belediyesi’nin kültür ve düşünceyi halkla buluşturduğu Sanat Buluşmaları Satır Arası Sohbetleri, bu kez toplumun ortak yarası olan sosyal çürüme konusunu ele aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Bu yıl 57’ncisi düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Avrupa Bölge Yarışması’nda Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi büyük bir başarı elde etti.
HABER/ MERAL ÇETİNER / EĞİTİMDEN HABERLER / ANTALYA - Alanya’nın Oba Mahallesi’nde bir ortaokulda yaşandığı ileri sürülen öğretmen şiddeti meselesinde işler iyice sarpa sardı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.