Tarım ve Orman Bakanlığı, üretilen veya ithal edilecek etil alkollerin ambalajlı, kaplı veya dökme olarak piyasaya arz edilmeden önce bandrolleneceğine yönelik tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı.
ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Etil Alkolün Ambalajlanması ve Bandrollenmesine İlişkin Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Etil alkolün 250 litre altında ambalajlı şekilde, 250 litre üstünde kap veya tankerlerle piyasaya arz edilebilmesi kararlaştırıldı.
Üretilen veya ithal edilecek etil alkoller ambalajlı, kaplı veya dökme olarak piyasaya arz edilmeden önce bandrolleneceği söz konusu tebliğle birlikte bandrol zorunluluğundan istisna olan haller, ambalaj ve kap hacimleri ile ambalajların ve kapların hacimlerine ilişkin kriterler de belirlenmiş oldu.
Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığından (TADAB) dağıtım uygunluk belgesi alan firmalar, EİS'e kaydolacağı ve EİS'e kaydolmayan firmaların bandrol talepleri karşılanmayacağı bildirildi.
SOBE Vakfı’ndan Türkiye’de ilk... Otizm eğitimine dijital platform SOBEP
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 1,1 arttı... İnşaat sektörü güçlü artış gösterdi
Konya Veledromu’nda Torku rüzgar! Madalyalar peş peşe
Kandilli’den Marmara için kritik adım! Deprem Erken Uyarı Sistemi ilk sınavı başarıyla verdi
MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Bursa’da buluştu
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 45,40 arttı! Tek yıllık bitkisel ürünlerde sert fiyat artışı
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 13 Kasım 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile gecikme zammı oranında önemli bir değişiklik yapıldı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.