İzinsiz Aramaya 75 Bin Lira Ceza

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, bir yatırım şirketi tarafından izinsiz olarak reklam amacıyla aranmış olan bir kişinin yaptığı şikâyeti önemli bir kararla sonuçlandırdı.

ASAYİŞ 5.08.2019 13:14:43 0
İzinsiz Aramaya 75 Bin Lira Ceza

İzinsiz Aramaya 75 Bin Lira Ceza

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, bir yatırım şirketi tarafından izinsiz olarak reklam amacıyla aranmış olan bir kişinin yaptığı şikâyeti önemli bir kararla sonuçlandırdı. Karara göre Kişisel Verileri Koruma Kurulu, şirkete 75 bin TL para cezası uygulanmasına karar verirken, ilgili kişinin verilerini nereden ve nasıl elde ettiğine dair şirketin şikayetçi şahsa açıklama yapmasını istedi. Ayrıca şikayetçiye, kendi kişisel verilerinin hukuka aykırı olarak başkasına verilmesi, yayılması ve ele geçirilmesi gerekçesiyle Türk Ceza Kanununda yer alan haklarını kullanabileceği hatırlatıldı.

Gelişen teknoloji ve değişen reklam anlayışı zaman zaman vatandaşların anayasal hakkı olan kişisel verilerin korunması hakkının ihlali gibi kişilerin aleyhine oluşacak sonuçlar doğurabiliyor. Bunun son örneklerinden biri de bir vatandaşın Kişisel Verileri Koruma Kurumuna başvurusuyla ortaya çıktı.

“Bir yatırım şirketi tarafından ilgili kişinin cep telefonu numarasının herhangi bir kişisel veri işleme şartına dayanmadan işlenmesi ve reklam amacıyla aranması hakkında Kuruma yaptığı başvuru” ile ilgili 08/07/2019 tarihli ve 2019/204 sayılı Kurul Karar Özeti Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından açıklandı. Buna göre ilgili kişiyi reklam amaçlı izinsiz arayan şirkete 75 bin TL para cezası verildi.

Söz Konusu Kurum Açıklamasında;

- Reklam amacıyla izinsiz olarak aramasının hukuka aykırı bir kişisel veri işleme faaliyeti olduğu için şirketin 75 bin TL idari para cezasına çarptırılmasının,

- Şirket çalışanının daha önceki çalıştığı işyerinden elde ettiği ilgili kişinin verisini şimdiki çalıştığı işyerine Kanuna aykırı olarak aktarmış olduğu ve şirketin Kanuna aykırı olarak kişisel veriyi ele geçirmiş olduğu nedeniyle, Türk Ceza Kanununun 136 ncı maddesinde yer alan haklarını kullanabileceğine dair şikayetçinin bilgilendirilmesinin,

- Şirketin, ilgili kişinin verilerini nasıl ve ne şekilde elde ettiğine dair kendisine başvuran kişiye açıklama yapması ve Kanuna uyum konusunda gerekli hassasiyeti ve özeni göstermesi yönünde uyarılmasının, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca kararlaştırıldığı belirtildi.

Yaya Geçidinde Şok Kaza!

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'de yaya geçidinde kadın sürücünün çarptığı kadın yaralandı. Kaza anı kamera görüntülerine yansıdı. Sürücü gözaltında.

2 Yaşındaki Bebek Şiddet Mağduru Oldu

HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS –Denizli’de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bir bebek hastanede tedavi altına alındı. Tedavi sonrası devlet korumasına alınacak.

Çocukların Renkli Dünyası Hayat Buldu

HABER /DUYGU CANKO/ ADOM AJANS –Esenyurt Belediyesi ve Beykent Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen resim etkinliğinde özel çocuklar, hayallerini tuvale yansıttı.

İstanbul’da 52 Bin Polis Görevdeydi

HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alındığını, izinsiz gösterilerde 384 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Beş Ülkenin Büyükelçisinden Güven Mektubu

HABER /MUHAMMED MUSTAFA KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Beştepe’de düzenlenen törende beş ülkenin yeni büyükelçilerini kabul etti. Büyükelçiler güven mektuplarını takdim ederek görevlerine resmen başladı.

İSTANBUL'A SANDIK

HABER /HACI ALİ YILMAZ/ ADOM AJANS –CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs’ta hem emekçilerin hem de İstanbul’un geleceği için net konuştu: “Meydanlar yasaklanmaz, halkın iradesi yok sayılmaz.”

Kanal İstanbul Yeniden Gündemde

HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS –İktidar cephesinden gelen açıklamalarla Kanal İstanbul projesi tekrar konuşulmaya başlandı. Projeye karşı çıkan çevrelerse kaygılarını yüksek sesle dile getiriyor.

Kulislerde Fırtına

ÖZEL HABER/NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Ekrem İmamoğlu'na yönelik suç duyurusunun CHP içinden gelmesi dikkat çekti. Kulislerde tek bir soru konuşuluyor; İkinci turda ipi göğüsleyecek isim Mansur Yavaş mı?

Aşırı Yükle Tehlikeye Davet

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne merkezde aşırı yüklü kamyon, trafik güvenliğini tehlikeye atarak risk oluşturdu. Yükler, sürücüler ve yayalar için tehlike arz etti.

Emek ve Alın Teri Her Zaman Baş Tacımız Oldu

HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya geldi. “Çalışanlarımızın haklarını korumak hep önceliğimiz oldu” dedi.

Sağlık Turizminde İnsan Kaynağı ve İnovasyon

HABER / DUYGU CANKO / ADOMAJANS - Edirne’de düzenlenen Balkan Ülkeleri Sağlık-İş Forumu’nun ikinci gününde, sağlık turizminin geleceğine ışık tutan önemli bir panel gerçekleştirildi.

MHP'den İyi Parti Liderine Sert Tepki

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Kahramanmaraş’ta Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Muhammet Paçacı, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’a ver yansın etti.

Maarif Çocuk Dergisi Yayında

HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Millî Eğitim Bakanlığı, çocukların talebiyle hazırlanan Maarif Çocuk Dergisi’nin ilk sayısını 23 Nisan’da yayımladı.

Esenler Belediyespor 2. Lig’e Yükseldi

HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Bölgesel Lig’i namağlup tamamlayan Esenler Belediyespor Voleybol A Takımı, muhteşem bir geri dönüşle şampiyon oldu ve 2. Lig biletini kaptı.

Muhasebe Eğitiminde İlk Mezunlar Sertifikalarını Aldı

HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Muhasebe alanında kariyer hedefleyenler için büyük fırsat: Beylikdüzü Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen eğitim programı sona erdi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.