Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla gözaltına alınan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a destek için Çağlayan Adliyesine gitti.
İSTANBUL (İGFA) - BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’a destek ziyaretinde bulundu.
Burada Özdağ’ın avukatları ve parti yetkilileri tarafından karşılanan Baş, Özdağ’ın durumu hakkında bilgi aldı.
Adliyede İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile de kısa bir görüşme gerçekleştiren Hüseyin Baş, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
"Bizler Bağımsız Türkiye Partililer olarak Sayın Ümit Özdağ’ın gözaltı sürecini öğrendikten hemen sonra, bütün arkadaşlarımız genel başkan yardımcılarımızla birlikte olayı sıcağı sıcağına takip ediyoruz" diyen Baş, "Bugün de burada bir dayanışma gösterebilmek adına Zafer Partili tüm yetkililerle, bütün teşkilatlarıyla bir araya geldik. Bizler Türkiye’de siyaset yapmaya çalışan, siyasi partileri ile teşkilatları ile düşünceleri ile bu fikirlerini halka aktarmaya çalışan insanlarız. Ümit Özdağ da böyle bir insan. Sayın Ümit Özdağ’ı dinleyip hiç kimse bu ülkede bir kötülük yapmadı bugüne kadar. Dolayısıyla kendisine yapılan muamelenin haksız olduğunu, hukuksuz olduğunu gözlemliyoruz. İnşallah bu süreç geçecek, bu süreçler de geçecek. Galileo yargılanıyor ‘dünya dönüyor’ dediği için yargılanıyor. Yargılanma sonucunda ceza alıyor ve o cezayı veren mahkemeye karşı dönüp, ‘Ama yine de dönüyor’ diyor. Dolayısıyla doğruları söylemenin suç olduğu ortamdan bir an önce kurtulmayı diliyoruz" diye konuştu.
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya geldi. “Çalışanlarımızın haklarını korumak hep önceliğimiz oldu” dedi.
HABER / DUYGU CANKO / ADOMAJANS - Edirne’de düzenlenen Balkan Ülkeleri Sağlık-İş Forumu’nun ikinci gününde, sağlık turizminin geleceğine ışık tutan önemli bir panel gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Kahramanmaraş’ta Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Muhammet Paçacı, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’a ver yansın etti.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Millî Eğitim Bakanlığı, çocukların talebiyle hazırlanan Maarif Çocuk Dergisi’nin ilk sayısını 23 Nisan’da yayımladı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Bölgesel Lig’i namağlup tamamlayan Esenler Belediyespor Voleybol A Takımı, muhteşem bir geri dönüşle şampiyon oldu ve 2. Lig biletini kaptı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Muhasebe alanında kariyer hedefleyenler için büyük fırsat: Beylikdüzü Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen eğitim programı sona erdi.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Eğitimde, medyada ve toplumsal bilinçte ortak mücadele çağrısı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, yurdun büyük bölümünde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak etkisini gösterecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda yaptığı konuşmada İslam coğrafyasının iki asırdır böl-parçala-yönet anlayışıyla kuşatıldığını belirterek, birlik ve kardeşlik vurgusu yaptı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde alın teriyle çalışan tüm emekçileri kutladı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –6 yıldır atıl durumdaki tesis, yenilenen yüzüyle Haziran ayında vatandaşla buluşuyor.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS – Öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde düzenlenecek yarışmalarla 15 Temmuz’un anlam ve önemini afişlerle, şiirlerle, filmlerle ve ezgilerle anlatacak.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'de depreme karşı kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Son 23 yılda milyonlarca konut dönüştürüldü.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.