Hemşerisini Öldürmekle Suçlanıyor…
HABER / DALYAN ALTUNEL / AVUSTURYA - Viyana’da mali anlaşmazlık sonucu gerçekleştiği iddia edilen bir cinayet, mağdurun borç verdiği 17 bin Euro’yu geri istemesiyle başladı. Olayın davası Viyana Eyalet Mahkemesi’nde sürüyor.
17 BİN EURO BORÇ NEDENİYLE CİNAYET İŞLENDİ
Viyana’da 39 yaşındaki bir İran vatandaşı, 45 yaşındaki hemşerisini öldürmek, cesedini parçalamak ve parçalarını Marchfeld Kanalı’na atmakla suçlanıyor. Cinayetin, mağdurun borç verdiği 17 bin Euro’yu geri istemesiyle başladığı iddia ediliyor. 15 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen olay, Viyana Eyalet Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.
Savcılık, sanığın mağdurdan aldığı borcu ödeyemediği için cinayeti işlediğini öne sürdü. İddiaya göre sanık, mağdurun başına çekiçle vurarak onu öldürdü ve cesedini banyoda parçalara ayırdı. Parçalar farklı yerlere dağıtıldı.
CESET PARÇALARI KANALDA BULUNDU
İlk ceset parçası, Ocak 2024’te bir balıkçı tarafından Marchfeld Kanalı’nda bulundu. Daha sonra dalgıç ekipleri, cesedin diğer parçalarına ulaştı. Adli tıp uzmanı Nikolaus Klupp, mağdurun başına bir kez çekiçle vurulduğunu ve kafatasında yuvarlak kırıklar oluştuğunu açıkladı. Ayrıca boynunda geniş bir kesik olduğu belirlendi. Cesedin parçalanmasının profesyonel bir yöntemle yapılmadığı tespit edildi.
SANIK MAFYA BASKISI ALTINDA OLDUĞUNU İDDİA ETTİ
Sanık, olayın ardından polise verdiği ilk ifadede suçunu kabul etti. Ancak mahkemede mafya baskısı altında hareket ettiğini savundu. İfadesinde, “Mike” adında bir mafya üyesinin mağdura çekiçle vurduğunu ve kendisine de aynısını yapmasını emrettiğini söyledi. “Ben de vurmak zorunda kaldım, yoksa beni öldüreceklerdi,” dedi.
Sanık, yasa dışı işler yaptığını ve mağduru bu işlere istemeden dahil ettiğini belirtti. Ancak savcı, bu savunmayı “koruma amaçlı bir iddia” olarak değerlendirdi.
CİNAYETİN ARDINDA YATIRIM DOLANDIRICILIĞI MI VAR?
Savcılığın iddialarına göre mağdur, sanığa bir nakliye şirketi kurması için 17.000 Euro ve Bitcoin gönderdi. Ancak yatırımın dolandırıcılık olduğunu anlayan mağdur, parasını geri istemeye başladı. Bu durum, cinayetin işlenmesine neden oldu.
MAĞDURUN KARDEŞİ TANIK OLARAK DİNLENDİ
Mağdurun İran’daki kardeşi, dava kapsamında video konferans yöntemiyle tanık olarak dinlendi. Kardeşi, mağdurun yasa dışı işlere karışmadığını belirtti. “O her zaman dikkatli bir insandı,” diyerek mağdurun karakterine dair bilgi verdi.
DAVA DEVAM EDİYOR
Viyana Eyalet Mahkemesi’nde görülen davanın bir sonraki duruşması 21 Ocak 2024’te yapılacak. Sanık suçlu bulunursa, 10 ila 20 yıl hapis cezası veya ömür boyu hapis cezası alması bekleniyor.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'de yaya geçidinde kadın sürücünün çarptığı kadın yaralandı. Kaza anı kamera görüntülerine yansıdı. Sürücü gözaltında.
HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS –Denizli’de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bir bebek hastanede tedavi altına alındı. Tedavi sonrası devlet korumasına alınacak.
HABER /DUYGU CANKO/ ADOM AJANS –Esenyurt Belediyesi ve Beykent Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen resim etkinliğinde özel çocuklar, hayallerini tuvale yansıttı.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alındığını, izinsiz gösterilerde 384 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
HABER /MUHAMMED MUSTAFA KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Beştepe’de düzenlenen törende beş ülkenin yeni büyükelçilerini kabul etti. Büyükelçiler güven mektuplarını takdim ederek görevlerine resmen başladı.
HABER /HACI ALİ YILMAZ/ ADOM AJANS –CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs’ta hem emekçilerin hem de İstanbul’un geleceği için net konuştu: “Meydanlar yasaklanmaz, halkın iradesi yok sayılmaz.”
HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS –İktidar cephesinden gelen açıklamalarla Kanal İstanbul projesi tekrar konuşulmaya başlandı. Projeye karşı çıkan çevrelerse kaygılarını yüksek sesle dile getiriyor.
ÖZEL HABER/NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Ekrem İmamoğlu'na yönelik suç duyurusunun CHP içinden gelmesi dikkat çekti. Kulislerde tek bir soru konuşuluyor; İkinci turda ipi göğüsleyecek isim Mansur Yavaş mı?
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne merkezde aşırı yüklü kamyon, trafik güvenliğini tehlikeye atarak risk oluşturdu. Yükler, sürücüler ve yayalar için tehlike arz etti.
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya geldi. “Çalışanlarımızın haklarını korumak hep önceliğimiz oldu” dedi.
HABER / DUYGU CANKO / ADOMAJANS - Edirne’de düzenlenen Balkan Ülkeleri Sağlık-İş Forumu’nun ikinci gününde, sağlık turizminin geleceğine ışık tutan önemli bir panel gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Kahramanmaraş’ta Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Muhammet Paçacı, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’a ver yansın etti.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Millî Eğitim Bakanlığı, çocukların talebiyle hazırlanan Maarif Çocuk Dergisi’nin ilk sayısını 23 Nisan’da yayımladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.