Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren Kadınlar
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJAN - İstanbul Girişimci Kadınları Destekleme Derneği’nin (İGKADER) Maltepe’de düzenlediği anlamlı buluşma, kadınların cesaretini, emeğini ve vizyonunu bir araya getirdi. Dernek Kurucu Başkanı gazeteci Nilgün Ege Karaçuha ve Başkan Yardımcısı Esengül Güler’in öncülüğünde gerçekleşen etkinlik, kadınların girişimcilik yolculuğuna ilham veren bir platforma dönüştü.
Maltepe Erzurumlular Vakfı ev sahipliğinde yapılan programda; İGKADER Kurucu Başkanı Nilgün Ege Karaçuha, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Avukat Nimet Karabulut, Fatinoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Fatinoğlu, Fenerbahçe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erdal Şen ve Psikolog Jasmina Türkoğlu gibi isimler sahne aldı. Her biri, kadınların ve gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürme yolculuğuna farklı pencerelerden katkı sundu.
“HAYALLERİ BÜYÜTMEK, UMUDU ÖRGÜTLEMEK İÇİN BURADAYIZ”
İGKADER Kurucu Başkanı Nilgün Ege Karaçuha, açılış konuşmasında girişimciliği yalnız bir rekabet değil, dayanışma temelli bir yolculuk olarak tanımladı. Karaçuha, “Amacımız sadece girişimcilikten bahsetmek değil, kadınların ve gençlerin geleceğe dair umutlarını büyütmek. Kadınların emeği, gençlerin enerjisi birleştiğinde başaramayacağımız hiçbir şey yok” dedi.
Dernek olarak eğitim, mentorluk ve iş birliği alanlarında büyümeye devam edeceklerini belirten Karaçuha, konuşmasını “Güçlü kadınlar, güçlü gelecek için el ele” sözleriyle tamamladı.

“KADIN GÜÇLÜ OLURSA TOPLUM DA GÜÇLENİR”
Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Avukat Nimet Karabulut, konuşmasında kadınların toplumsal kalkınmadaki önemine dikkat çekti. Karabulut, “Kadın eğitimliyse çocuklarını da ona göre yetiştirir. Kadın güçlü olursa toplum da güçlü olur” diyerek eşitliğin aileden başlaması gerektiğini vurguladı.
Kadınların yaşamın her alanında aktif olmasının toplumsal refahı artırdığını belirten Karabulut, “Eşitlik evde başlar; eğitim, eşitlik ve hukuk bir araya geldiğinde şiddet önlenir” ifadelerini kullandı.
“HELAL KAZANÇ VE ŞEFFAF TİCARET, BAŞARININ TEMELİDİR”
Fatinoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Fatinoğlu, iş dünyasındaki tecrübelerini samimi bir dille paylaştı. “Ben memur bir babanın oğluyum. Parayla değil, inanç ve azimle büyüdük. İşte o inanç bizi bugünlere getirdi” diyen Fatinoğlu, başarı için dürüstlük, şeffaflık ve insan ilişkilerinde güvenin önemini vurguladı.
Genç girişimcilere “Emek yoğun alanlarda değil, bilgiye ve teknolojiye yatırım yapın” çağrısında bulunan Fatinoğlu, “Kadının gücü erkeğe de güç verir. Kadın sevgisi, inancı ve emeği, toplumun en güçlü temellerindendir” dedi.
“GİRİŞİMCİLİK, KÜLTÜRLE BÜYÜR VE STRATEJİYLE KURUMSALLAŞIR”
Fenerbahçe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erdal Şen, konuşmasında girişimciliği yalnız bir iş kurma eylemi değil, bir düşünme biçimi olarak tanımladı. “Girişimcilik ailede başlar, okulda olgunlaşır, toplumda filizlenir” diyen Şen, her girişimcinin birey, örgüt ve sistemi birlikte yönetebilme yeteneğine sahip olması gerektiğini söyledi.
Şen, “Veri bugünün sermayesi, analiz yarının vizyonudur” diyerek bilgi ve verinin önemine dikkat çekti. Türk toplumunun korku kültüründen özgüven kültürüne geçmesi gerektiğini vurgulayan Şen, “Girişimcilik sadece ekonomik değil, toplumsal bir üretim biçimidir” ifadelerini kullandı.

“GERÇEK GÜÇ, KENDİNİ KEŞFEDEBİLMEKTEDİR”
Psikolog ve Aile Danışmanı Jasmina Türkoğlu, motivasyon, öz farkındalık ve psikolojik dayanıklılık üzerine yaptığı konuşmada, “Gerçek güç, insanın kendi farkındalığını keşfetmesindedir” dedi.
Türkoğlu, sosyal medyanın beyin üzerindeki etkilerine değinerek “Sosyal medya dopamini modern çağın sahte motivasyonudur. Sürekli uyarılan zihin üretmez, yalnızca tüketir” ifadelerini kullandı. Gençlere yönelik mesajında ise “Potansiyeliniz etiketlerden daha güçlüdür. Gerçek başarı, iç sesinizle barıştığınız anda başlar” dedi.
“EĞİTİMLİ KADIN, GÜÇLÜ TOPLUM DEMEKTİR”
Maltepe Erzurumlular Vakfı Kadın Kolları Başkanı Neşe Şairoğlu, konuşmasında kadın dayanışmasının toplumsal gelişimdeki rolünü anlattı. “Bir toplumu kalkındırmak istiyorsak, önce kadını eğitmekten başlamalıyız. Kadın emeği çoğu zaman sessiz ama çok güçlüdür” dedi.
Şairoğlu, programda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Kadınlar el ele verirse, başaramayacakları hiçbir şey yoktur. Bugün burada bir etkinlikten çok, bir dönüşümün işaretini gördük” ifadelerini kullandı.
“VARLIĞINIZLA GÜÇLENİYORUZ”
Programın sonunda yeniden söz alan İGKADER Kurucu Başkanı Nilgün Ege Karaçuha, etkinliğin kadın dayanışmasının en güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti. Karaçuha, “Kadın emeği bilgiyle birleştiğinde mucize yaratır. Biz bu mucizenin tanıklarıyız” dedi.
Karaçuha, programa destek veren iş insanları, sivil toplum temsilcileri ve kurumlara teşekkür ederek, “Varlığınızla güçleniyoruz. Kadınlar, gençler, akademisyenler ve iş insanları olarak aynı hedefe inanıyoruz: Güçlü kadınlar, güçlü gelecek” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'nin Keşan İlçesi'nde üç ev arkadaşı, marketten aldıkları kıymayı tükettikten sonra karın ağrısı yaşadı. Olay polise intikal etti.
HABER / ABDÜLHAMİT DEMİR - Bahçekent’teki Abdülhamid Han Ortaokulu hakkında velilerden art arda şikâyetler geliyor. İddiaların kamuoyunda soru işaretleri yaratması üzerine yetkililerden açıklama bekleniyor.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de hakkında 41 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polisten kaçamayacağını anlayınca intihara kalkıştı; ekipler firariyi ve onu saklayan şahsı gözaltına aldı.
HABER - ERCAN KUTLU / Niğtaş A.Ş.’ye yöneltilen çevre iddiaları, devlet kurumlarının mühürlü analiz raporlarıyla geçersiz kaldı. Üretim süreçleri çevre dostu olduğunu yeniden kanıtladı.
Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı ve Alanya Medya Televizyon A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Meral Çetiner, Mega TV ekibiyle birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Cem Özcan’ı ziyaret
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler arasında saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir “Akran Nezaketi” çalışması uygulandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de genç avukat, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında mesai saatleri içinde 2. kattan düşerek yaşamını yitirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Son günlerde sosyal medyada yayılan kimlik kartı, ehliyet ve pasaport ücretlerine yüzde yüz zam yapılacağı,
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, özel çocukları ağırladı.
Alanya Servis Esnafları Kooperatifi Başkanı Hasan Lök, Mega TV aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olma kararı aldı. Lök, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde iki öğrenciye servis bursu sağlanacağını duyurdu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - CHP 39. Büyük Kurultayı sonrası ortaya çıkan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya için hazırladığı anahtar listede dikkat çeken üç isim öne çıktı:
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İzmir’in Kınık ilçesinde, Kınık Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen anlamlı bir ziyaretle şehit Halil Balye’nin ailesi, Cumalı Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret edildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi ( RAM) Müdürü Hayrullah Can, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.