Hasan Akgün Kimdir ?

.

BİYOGRAFİ 1.04.2024 17:21:00 0
Hasan Akgün Kimdir ?

Hasan Akgün Kimdir ?

 

1955 yılında Trabzon'da doğdu.

 

Eğitim hayatını İstanbul'da tamamladı. 1974 yılında üniversite eğitimiyle birlikte Sefaköy Belediyesi'nde belediyecilik hayatına başladı.1977-1981 yılları arasında Sefaköy Belediyesinde Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.1981 yılında kuruculuğunda bulunduğu İstanbul Belediyesi Küçükçekmece Belediye Şube Müdürlüğü'nde Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etti.1984 yılında Küçükçekmece Belediye Şube Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken, Bakırköy Belediyesi'nin kuruluşunda ve tüm birimlerinin teşkilatlanmasında görev aldı.

 

1986 yılında Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcılığına atandı. 1979-1988 yılları arasında Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nün " Şehircilik ve Belediyelerin Yönetimi" konulu eğitim programına katılarak geniş çapta araştırma ve incelemeler yaptı.1992 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde "Belediyeler ve Bütçelerinin Analizi" konulu tezi ile yüksek lisansını tamamladı. 1989-1993 yılları arasında Almanya, Hollanda, Danimarka ve Fransa'da yerel yönetimlerin yapılarını inceledi.Büyükçekmece'nin tarihi sorunu olan ve 40 yıl çözülemeyen altyapı sorunun 20 ay gibi kısa bir sürede tamamladı.

 

1996 yılında, İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsünde "Şehircilik ve Kıyı Bölgeleri Yönetimi" konulu doktora tezini tamamlayarak "Doktor" ünvanı aldı.Türkiye'nin ilk ve tek TV kulesi ile en büyük kapalı fuar- kongre merkezi olan Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'ni bölgemize kazandırdı.1999 yılında 2. kez Büyükçekmece belediye Başkanlığına seçildi. Alt yapı ve eğitim konularında büyük atılımlar yaparak, büyük projelere imza attı.2004 yılında 3. kez Büyükçekmece belediye Başkanlığına seçildi. Bu dönemde Büyükçekmeceyi tamamiyle modern ve cağdaş bir dünya kenti haline getirdi.

 

2008 yılında çıkarılan 5747 sayılı yasa gereği Büyükçekmece, Mimarsinan, Kumburgaz, Tepecik, Muratbey, Celaliye-Kamiloba belediyeleri ile Gürpınar Pınartepe mahallesinin birleşmesinden oluşan yeni Büyükçekmece ilçesine 2009 yılında 4. kez Belediye Başkanı seçildi.Dr. Hasan Akgün 14 Aralık 2002- 19 Haziran 2004 tarihleri arasında Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı görevi yaptı. Halen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türk Delegasyonu Üyeliği, Türkiye Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Marmara Belediyeler Birliği Encümen üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

 

Dr. Hasan Akgün'ün;

-“Belediyeler ve Bütçelerinin Analizi”

-“Kentsel Gelişim Sürecinde Büyükçekmece”

-“Atatürk ve Cumhuriyet” adlı yayınlanmış üç kitabı bulunmaktadır.

 

Hasan Akgün, evli ve 4 çocuk sahibidir.

 

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP'den İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi Belediye Başkanı oldu.

2024 yerel seçimlerinde 7 dönem Büyükçekmece’de belediye başkanı seçildi.

İstanbul Büyükçekmece belediye başkanlığı görevini yürütmekte.

Akalın: İsrail Ordusunda Görev Aldığı İddia Edilen Kişiler Araştırılmalı

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, İsrail ordusunda görev aldığı öne sürülen vatandaşlara ilişkin iddiaların incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Mahalle Muhtarlıkları Tarihe Mi Karışıyor..?

ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye’nin en eski idari yapılarından biri olan muhtarlık kurumu, dijital çağın gölgesinde en sert tartışmalardan birini yaşıyor.

Bakanlık; Ana Sınıfından Liseye Yeni Bir Uygulama Başlattı

ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın milli ve manevi değerlerle iç içe büyümesi, bir toplumun köklerine sadık kalarak yükselmesinin en temel şartıdır.

Halk Eğitimi Merkezinden Türkiye’ye Örnek Başarı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi, eğitim alanında tarihi bir başarıya imza attı.

Ticari Kazanç Sahipleri İçin Yeni Vergi Rehberi

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ticaretin bereketi, dürüstlük ve kurallara riayetle çoğalır.

Ramazan Sofralarına Balık Tavsiyesi

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu ve İstanbul’un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında balık tüketilmesini önerdi.

BİK Yönetmeliğinde Mali Düzenleme

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde mali yapıya ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.

İstanbul Ticaret Mahkemelerinde Yeni Dönem

HABER / NEZİR KARAYÜN – Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu, İstanbul’daki ticaret mahkemelerinin yapısında önemli bir değişikliğe gitti.

Çebi; Ramazan Manevi Bir Buluşmaya Dönüşecek

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayını manevi atmosferi güçlendiren sanat, kültür ve sağlık temalı etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor.

Okullarda 11 Günlük Boşluk Tartışması

ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye genelinde binlerce okulun kahrını çeken, sabahın seherinde kapıları açıp sınıfları pırıl pırıl yapan o gizli kahramanların bugünlerde uykusu kaçıyor.

Gelecek İçin Ortak Akıl Buluşması

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece’nin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirmek, ilçeye daha parlak bir gelecek inşa etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları dev bir buluşmaya imza attı.

Ramazan’da Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi olarak Ramazan ayında komşularımızın sağlığını korumayı çok önemsiyoruz. Bu mübarek ayda beslenme düzeni değişiyor, uzun süre aç ve susuz kalıyoruz.

Ramazan İçin Gönülleri Isıtan Hazırlık

HABER: NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bağcılar Belediyesi, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın manevi iklimini tüm ilçeye yaymak için hazırlıklarını tamamladı.

Hobi Bahçelerinde Kura Heyecanı

HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçe halkının toprakla olan bağını kuvvetlendirmek ve komşuluk hukukunu canlandırmak adına hayata geçirilen Hobi Bahçeleri’nde 7. dönem kura heyecanı yaşandı.

Selimiye Camii’nde Hasret Sona Erdi

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'de Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii, restorasyonun ardından arafe günü ikindi namazıyla yeniden ibadete açıldı; vatandaşlar hasretle camiye akın etti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.