HALİLİYE BELEDİYESİ İLE ÇEVRECİ NESİL YETİŞİYOR

HALİLİYE BELEDİYESİ İLE ÇEVRECİ NESİL YETİŞİYOR

BELEDİYE HABERLERİ 8.10.2024 09:20:59 0
HALİLİYE BELEDİYESİ İLE ÇEVRECİ NESİL YETİŞİYOR

Haliliye Belediyesi Sıfır Atık Birimi tarafından anaokul öğrencilerine yönelik verilen eğitim ile miniklere, geri dönüşüm bilinci aşılanıyor. Eğitici aktivitelere yoğun ilgi gösteren çocuklar, hem eğleniyor hem öğreniyor.

Haliliye Belediyesi’nin Sıfır Atık Projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalar devam ederken, gençlere ve çocuklara çevre bilincini aşılıyor.

Gençliğe ve eğitime önem veren Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı kapsamında hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi ile öğrencilere geri dönüşüm çalışmaları anlatılıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Sıfır Atık Birimi tarafından okullarda devam eden eğitimler ile öğrencilere temiz bir çevre için yapılması gerekenler aşılanıyor. Periyodik olarak verilen eğitimler kapsamında Mehmet Aziz Parmaksız Anaokulu öğrencileri ile buluşan çevre mühendisleri, miniklere eğitici ve öğretici aktiviteler ile sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmalarını anlatıyor. Atıkların geri dönüşüme kazandırılması için çocuklara eğitim veren ekipler, uygulamalı videolar, oyunlar ve soru-cevaplar ile çevre dostu bireylerin yetişmesini hedefliyor. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği eğitimde miniklere sıfır atık kitapları hediye edilirken, eğitim sonunda ise Göbeklitepe figürlü maskot ile çocuklar doyasıya eğleniyor.


Şanlıurfa,Haliliye Belediyesi
belediye365.com

Üst Kattan Çocuğa Kimyasal Sıçradı

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan'da, üst komşusunun tıkanan balkon giderini açmak için döktüğü lavabo açıcı, alt katta balkonda oynayan bir çocuğun üzerine sıçrayarak yaralanmasına neden oldu.

İmam-Hatip Adem Demirtaş’tan Duygu Yüklü Başsağlığı Mesajı

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İmam-Hatip ve aynı zamanda Beylikdüzü Özkan Acar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Demirtaş'ın taziye mesajı.

Yaşar Acar; Geriye Dolu Dolu Bir Hayat ve Eserler Bıraktı

NEZİR KARAYÜN / ÖZEL HABER / ADOM AJANS – Türkiye’nin dört bir yanında eğitim, ibadet ve kültür alanında sayısız hayır eserine imza atan, sadece iş dünyasında değil gönüllerde de taht kuran Hayırsever İş İnsanı Yaşar Acar,

Sahipli Köpekten Küçük Kıza Saldırı!

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Küçük kız, oyun oynarken sahipli bir köpeğin saldırısına uğradı. Ailesi polise başvurdu. Olay, “taksirle yaralama” suçu kapsamında değerlendirildi.

Çalık’a Lenfoma Şüphesiyle Operasyon Kararı

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS – Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, tutukluluğunun 102. gününde acil ameliyata alınacak.

Okul Müdüründen Gazeteciyi Tehdit

HABER / ADOM AJANS – İSTANBUL - Küçükçekmece’de yaşanan bir olay, basın camiasında tepkilere yol açtı.

Işık’a Muş Vakfı'ndan Hayırlı Olsun Ziyareti

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı heyeti, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık’ı makamında ziyaret ederek yeni dönemde başarı temennilerini iletti.

PKK Silah Bırakıyor Mu?

AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.

Sağlık Bakanlığı Uyarıyor!

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan açık hava aktiviteleri, beraberinde önemli bir sağlık riskini de gündeme getiriyor:

Işık, Görev Dağılımını Yaptı...

HABER / NEZİR KARAYÜN – ADOM AJANS - AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’nda merakla beklenen değişim gerçekleşti. İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, yeni yürütme kurulu üyelerini ve görev dağılımlarını kamuoyuyla paylaştı.

Son Gün 31 Temmuz 2025

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 2024 yılı içinde elde edilen gelirlere ilişkin Gelir Vergisi 2’nci taksit ödeme dönemi başladı. Mükellefler, 31 Temmuz 2025 tarihine kadar ödemelerini gerçekleştirebilecek.

1 Ton Kaçak Et Ele Geçirildi

İstanbul'da düzenlenen operasyonda 1 ton kaçak et ele geçirildi. Etlerin mühürsüz ve sağlıksız koşullarda saklandığı tespit edilirken, uzmanlar halk sağlığına dair kritik uyarılarda bulundu.

Akçansa'dan Bir İlk Herkes İçin Eşit Erişim

HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Sabancı Holding ve Heidelberg Materials ortaklığıyla faaliyet gösteren Akçansa, 2024 yılına ait Entegre Faaliyet Raporu’nu engelsiz biçimde yayımladı.

48 Bin Kanser Hastasına Umut

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığında kullanılan 5 akıllı ilacın SGK kapsamına alındığını duyurdu. Bu adım, 48 bin hastanın hayatına doğrudan katkı sağlayacak.

Mahmut Cömert: "Edirne Teşkilatımız Stratejik Önemde"

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Yesevi Hareketi Derneği Genel Başkanı Mahmut Cömert, Edirne'yi Balkanlar'a yönelik stratejilerinin merkez üssü olarak belirlediklerini duyurdu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.