1)Kendinizden biraz bahseder misiniz?
•Ben dahiliye doktoru,güzellik uzmanı, kök hücre uzmanı Sekine Abdullayeva, 36 yaşındayım, evliyim, 4 çocuğum var ve işimi seviyorum.
2) Doktor olmaya nasıl karar verdiniz?
•5 yaşımdan beri büyüyünce doktor olacağımı söylerdim, çocukluk hayalimdi ve çok şükür hayalim gerçekleşti.16 yaşımda Azerbaycan Tıp Üniversitesinin tedavi bölümünü kazandım.
3) Cilt bakımına kaç yaşından itibaren dikkat edilmesi gerekir?
•Yüz problemleri ergenlik döneminde başlıyorsa o dönemden itibaren başlamalıyız, değilse mutlaka 18 yaşından itibaren başlamalıyız.
4) Cilt bakımı yapmaya başladıktan sonra, evde yaptığımız günlük bakımların dışında, uzmanlar tarafından da yardım almamız gerekli mi? Gerekli ise bu bakımları ne kadar zamanda bir tekrarlamalıyız?
•Bu işe mutlaka uzman kişilerin yani güzellik uzmanlarının görüşü ve müdahalesi gereklidir. Ciltte sivilce, yanık izi, yara izi, leke gibi sorunlar yoksa basit işlemler ve mezoterapi ile başlamak gerekir, yılda 2 kez yeterlidir.
5)Kadınları ergenlik döneminden itibaren rahatsız hatta en çok mutsuz eden şey sivilce. Sivilce ve siyah nokta sorunları engellenebilinir mi?
•Evet,sivilcelerdir.Sivilceler erkeklerde de bulunur ve elbette önlenebilir.Mezoterapinin bu hastalara çok iyi etkisi oluyor, bazen eksozomlar da uyguluyorum.Yüz bakımı ve tedavileri ile siyah noktalar engellenir.
6)Yüzümüzde birçok nedenden oluşan cilt lekelerini yok etmenin en etkili çözümü nedir?•Cilt lekeleri için basitten mürekkebe kadar birçok tedavi yöntemi vardır. Mezoterapi, biorevitalizasyon, kök hücre işlemi vb. Her birinin etkili bir sonucu vardır.En etkilisi elbette kök hücre tedavisidir.
7)Cilt bakım kremlerinin yaşlanmayı geciktirdiğine gerçekten inanıyor musunuz? Yüzümüzdeki ince çizgilerin oluşumunu engellemek sadece dışarıdan uygulanan müdahalelerle mi gerçekleşiyor?
•Bir doktor olarak enjeksiyon işlemlerini her zaman öneriyorum ve onlara inanıp,güveniyorum. Çünkü Tıp Üniversitesi'nde okurken hastalıkların tedavisinde en ideal çözümünün herhangi bir ilaçla olduğunu öğrendik.Kremler etkinliğini gösterir ancak hiçbir zaman enjeksiyon işlemlerinin yerini tutamaz.Bana göre evet dış müdahalelerle engelleniyor.
8) Bizi okuyanlara bir uzman olarak kendi önerileriniz.
•Öncelikle bizi okuyanlara çok teşekkür ediyorum, bizim için sağlığın çok önemli olduğunu, her zaman önce kendi sağlıklarını düşünmeleri gerektiğini, en ufak bir rahatsızlıkları varsa mutlaka bir uzmana başvurmaları gerektiğini öneriyorum. Hastalıklar gelişmeden veya gelişmişse daha da artmadan önce doktora gidip tedavi olmalarını öneririm.Rutin kontrollerini aksatmasınlar.Herkese Teşekkürler
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya geldi. “Çalışanlarımızın haklarını korumak hep önceliğimiz oldu” dedi.
HABER / DUYGU CANKO / ADOMAJANS - Edirne’de düzenlenen Balkan Ülkeleri Sağlık-İş Forumu’nun ikinci gününde, sağlık turizminin geleceğine ışık tutan önemli bir panel gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Kahramanmaraş’ta Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Muhammet Paçacı, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’a ver yansın etti.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Millî Eğitim Bakanlığı, çocukların talebiyle hazırlanan Maarif Çocuk Dergisi’nin ilk sayısını 23 Nisan’da yayımladı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Bölgesel Lig’i namağlup tamamlayan Esenler Belediyespor Voleybol A Takımı, muhteşem bir geri dönüşle şampiyon oldu ve 2. Lig biletini kaptı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Muhasebe alanında kariyer hedefleyenler için büyük fırsat: Beylikdüzü Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen eğitim programı sona erdi.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Eğitimde, medyada ve toplumsal bilinçte ortak mücadele çağrısı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, yurdun büyük bölümünde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak etkisini gösterecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda yaptığı konuşmada İslam coğrafyasının iki asırdır böl-parçala-yönet anlayışıyla kuşatıldığını belirterek, birlik ve kardeşlik vurgusu yaptı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde alın teriyle çalışan tüm emekçileri kutladı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –6 yıldır atıl durumdaki tesis, yenilenen yüzüyle Haziran ayında vatandaşla buluşuyor.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS – Öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde düzenlenecek yarışmalarla 15 Temmuz’un anlam ve önemini afişlerle, şiirlerle, filmlerle ve ezgilerle anlatacak.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'de depreme karşı kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Son 23 yılda milyonlarca konut dönüştürüldü.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.