Günay’dan Regaip Kandili Mesajı…
HABER / NEZİR KARAYÜN - Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyyüp Günay, Regaip Kandili vesilesiyle anlamlı bir mesaj yayımladı. Günay, mesajında İslam aleminin bu mübarek gününü kutlayarak, dini, milli ve manevi değerlerin önemine vurgu yaptı.
REGAİP KANDİLİ’NİN MANEVİ İKLİMİ
Eyyüp Günay, Regaip Kandili’nin ruhani önemine değinerek şu ifadelerde bulundu:
“Regaip Kandili, manevi huzurun gönüllerimizi sardığı, duaların semaya yükseldiği, rahmet ve bereket kapılarının ardına kadar açıldığı mübarek bir gecedir. Bu kutsal gece, bizlere hayatımızı yeniden değerlendirme, hatalarımızdan dönme ve Allah’a yakınlaşma fırsatı sunmaktadır. Rabbim, bu gecenin manevi iklimini hepimize nasip etsin.”
TOPLUMSAL BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI
Günay, mesajında Regaip Kandili’nin toplumsal dayanışma ve birlik için bir fırsat olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Kandiller, kırgınlıkların unutulduğu, sevgi ve hoşgörünün ön plana çıktığı özel zamanlardır. Regaip Kandili vesilesiyle toplumumuzda birlik ve beraberlik duygularını pekiştirelim. Bu gece, sadece kendimiz için değil, ailemiz, komşularımız ve tüm milletimiz için dua etme zamanıdır. Birlikte hareket ederek toplumsal huzuru ve barışı güçlendirelim.”
MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİN ÖNEMİ
Mesajında milli ve manevi değerlere dikkat çeken Günay, şu ifadeleri kullandı:
“Bizleri millet yapan en önemli unsurlar, geçmişten bugüne taşıdığımız milli ve manevi değerlerimizdir. Bu değerler, kimliğimizi oluşturan, bizi diğer milletlerden ayıran ve bir arada tutan temel taşlardır. Özellikle gençlerimizin bu değerleri özümseyerek gelecek nesillere aktarması büyük önem taşımaktadır.”
SİVASLILARA ÖZEL MESAJ
Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı, mesajında Sivaslılara da özel bir çağrıda bulunarak, bu mübarek gecenin anlam ve önemine uygun bir şekilde idrak edilmesi gerektiğini belirtti:
“Sivaslı hemşerilerim başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımızı bu kutsal gecede dualarımızı birleştirmeye ve manevi değerlerimizi yüceltmeye davet ediyorum. Regaip Kandili, birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendiren, gönülleri birbirine bağlayan bir fırsattır. Bu mübarek gecede dualarımız, geleceğimizin aydınlığı olsun.”
DUALARIN KABULÜ İÇİN TEMENNİ
Eyyüp Günay, mesajını şu cümlelerle tamamladı:
“Bu mübarek gece vesilesiyle Allah’tan tüm dualarımızın kabul olmasını, milletimizin huzur ve mutluluk içerisinde yaşamasını niyaz ediyorum. Regaip Kandili’nin, İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyor, bu mübarek günün hepimiz için rahmet, bereket ve mağfiretle dolu bir başlangıç olmasını temenni ediyorum.”
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de masaj salonlarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, fuhuş yapıldığı ve aracılık edildiği iddiasıyla 5 işletmeye baskın yapıldı, 15 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de Meriç Nehri’nden Çakmak Barajı’na su verilmeye başlandı; 164 bin 530 dekar tarım arazisi modern sulama ile buluşacak.
Mardin’in 100’ü” Kitabı Küçükçekmece’de Tanıtıldı Tanış: “Bu eser, Mardin’in barışsever ruhuna armağanımdır”
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'nin Keşan İlçesi'nde üç ev arkadaşı, marketten aldıkları kıymayı tükettikten sonra karın ağrısı yaşadı. Olay polise intikal etti.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de hakkında 41 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polisten kaçamayacağını anlayınca intihara kalkıştı; ekipler firariyi ve onu saklayan şahsı gözaltına aldı.
HABER - ERCAN KUTLU / Niğtaş A.Ş.’ye yöneltilen çevre iddiaları, devlet kurumlarının mühürlü analiz raporlarıyla geçersiz kaldı. Üretim süreçleri çevre dostu olduğunu yeniden kanıtladı.
Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı ve Alanya Medya Televizyon A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Meral Çetiner, Mega TV ekibiyle birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Cem Özcan’ı ziyaret
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler arasında saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir “Akran Nezaketi” çalışması uygulandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de genç avukat, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında mesai saatleri içinde 2. kattan düşerek yaşamını yitirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Son günlerde sosyal medyada yayılan kimlik kartı, ehliyet ve pasaport ücretlerine yüzde yüz zam yapılacağı,
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, özel çocukları ağırladı.
Alanya Servis Esnafları Kooperatifi Başkanı Hasan Lök, Mega TV aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olma kararı aldı. Lök, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde iki öğrenciye servis bursu sağlanacağını duyurdu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - CHP 39. Büyük Kurultayı sonrası ortaya çıkan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya için hazırladığı anahtar listede dikkat çeken üç isim öne çıktı:
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.