Erdoğan'dan Sudan'a Destek Mesajı
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Türkiye-Sudan ilişkilerini ve bölgesel konuları ele aldı. Görüşmeye dair açıklama, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapıldı.
TÜRKİYE İLE SUDAN ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR
Görüşmede, Türkiye ile Sudan arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi, bölgesel ve küresel meselelerin çözümünde ortak adımlar atılması üzerinde duruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunmasının Türkiye için öncelikli bir konu olduğunu vurguladı.
ANKARA SÜRECİ BÖLGESEL HUZURA KATKI SAĞLIYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Somali ile Etiyopya arasındaki ihtilafın çözümü için başlattığı Ankara Süreci'ne değinerek, bu sürecin bölgenin huzur ve istikrarına önemli katkılar sunduğunu belirtti. Ayrıca, Sudan ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki anlaşmazlıkların giderilmesinde Türkiye’nin arabulucu rol üstlenmeye hazır olduğunu ifade etti.
SURİYE’DEKİ İNSANİ KRİZ VE TÜRKİYE’NİN ROLÜ
Görüşmede, Suriye'deki gelişmelere de yer verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıllık insani krizle mücadele eden Suriye halkının geleceğine karar verme aşamasına geldiğini belirtti. Türkiye’nin bu süreçte, Suriye’nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edeceğini, geçici hükûmetin kapsayıcı adımlar atarak Suriye halkına hizmet etmesi gerektiğini söyledi.
TÜRKİYE’NİN SUDAN’A VERDİĞİ DESTEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan’da barış ve istikrarın sağlanması, dış müdahalelere karşı ülkenin egemenliğinin korunmasının önemine dikkat çekti. Türkiye’nin, Sudan’ın istikrarı için her türlü desteği sunmaya hazır olduğu belirtildi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında Vali Yunus Sezer; "15 Temmuz'u unutmamamız ve unutturmamamız gerekir." diyerek milli birlik mesajı verdi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Gelecek Partisi Edirne İl Başkanı Havva Aksoy, "İmralı Mektubu" iddialarına yazılı açıklama yaptı.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye, iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım attı. 7552 sayılı İklim Kanunu, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Büyük Birlik Partisi (BBP), Meclis’te bazı muhalefet partileri tarafından gündeme getirilen “kalıcı ve yasal nitelikte komisyon kurulması” önerisine sert tepki gösterdi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN –/ADOM AJANS- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un yeni sedan modeli T10F’nin test sürüşünü gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yeşilay Beylikdüzü Şubesi, toplumda sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla önemli bir etkinlik için hazırlık yapıyordu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Mahmutköy’deki orman yangını bölgesine giderek ekiplerden bilgi aldı. Yaralıları ziyaret etti.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne İl Jandarma Komutanlığı, okul öncesi öğrencilerini ağırlayarak teşkilatın tanıtımını yaptı; minikler araçları ve köpek timlerini ilgiyle izledi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Edirne'de düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. LGS sonuçlarının yarın açıklanacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan’da bir çocuk, ailesi tarafından evden kovulduğunu ifade ederek yurda yerleşme talebinde bulundu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kademeli kesinti uygulanacağını ve Meriç Nehri’ne santralden su salındığını açıkladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'nin Karaağaç Mahallesi’nde, bir kafeye girmek isterken köpek saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenerek başpehlivan oldu ve altın kemeri kazandı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.