Erdoğan’dan Politika Kurullarına Net Mesaj: “Geleceği Vizyonla Kuralım”
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarında görev alan başkanvekillerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladı. Kurullarda yapılan kapsamlı yenilenmenin ardından gerçekleşen bu önemli buluşmada, Erdoğan güçlü mesajlar verdi.
"YENİLENEN KURULLARA BAŞARI DİLEĞİ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim, Teknoloji ve Yenilik, Eğitim ve Öğretim, Ekonomi, Güvenlik ve Dış Politika, Hukuk, Kültür ve Sanat, Sağlık, Sosyal ve Gençlik, Tarım ve Gıda ile Yerel Yönetimler ve Afet Politika Kurulları başkanvekillerini tek tek kabul etti. Görüşmede Erdoğan, kurulların çalışmalarında başarılı olmalarını temenni etti ve Türkiye’nin geleceğine dair yol haritasında bu kurullara önemli görevler düştüğünü vurguladı.
"CUMHURBAŞKANI RAPOR VE ANALİZ BEKLİYOR"
Toplantıya dair açıklama Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Altun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurullardan rapor, analiz ve öneri bazlı katkılar beklediğini aktardı. Erdoğan’ın, özellikle pratik, güçlü ve etkin çalışmaların hükümet politikalarına yön vereceğini ifade ettiği bildirildi.
"GENÇLERE DOĞRU ANLATIM ÇAĞRISI"
İletişim Başkanı Altun’un aktardığına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurullardan özellikle gençlere yönelik iletişim çalışmalarında aktif rol almalarını da istedi. Erdoğan, hükümetin icraatları ve gelecek vizyonunun genç nesillere yapıcı bir dille anlatılmasının önemine değindi.
"2028 VİZYONU VURGUSU"
Erdoğan’ın açıklamalarında dikkat çeken bir diğer başlık ise 2028 hedefleri oldu. Cumhurbaşkanı, politika kurullarının hazırlayacakları uzun vadeli vizyon belgelerinin, 2028 seçimlerine giderken ülkenin gelecek çerçevesini oluşturacağını söyledi. Erdoğan, Türkiye’yi geleceğe hazırlamak ve genç nesillere sağlam bir miras bırakmak için tüm kurumların üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 2024 yılı içinde elde edilen gelirlere ilişkin Gelir Vergisi 2’nci taksit ödeme dönemi başladı. Mükellefler, 31 Temmuz 2025 tarihine kadar ödemelerini gerçekleştirebilecek.
İstanbul'da düzenlenen operasyonda 1 ton kaçak et ele geçirildi. Etlerin mühürsüz ve sağlıksız koşullarda saklandığı tespit edilirken, uzmanlar halk sağlığına dair kritik uyarılarda bulundu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Sabancı Holding ve Heidelberg Materials ortaklığıyla faaliyet gösteren Akçansa, 2024 yılına ait Entegre Faaliyet Raporu’nu engelsiz biçimde yayımladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığında kullanılan 5 akıllı ilacın SGK kapsamına alındığını duyurdu. Bu adım, 48 bin hastanın hayatına doğrudan katkı sağlayacak.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Yesevi Hareketi Derneği Genel Başkanı Mahmut Cömert, Edirne'yi Balkanlar'a yönelik stratejilerinin merkez üssü olarak belirlediklerini duyurdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 28 Mayıs 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çatalca’ya atanan Kaymakam Yasin Öztürk’ü makamında ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türk siyasetinde iz bırakan isimlerden biri olan Eski Kumburgaz Belediye Başkanı Hayri Erçağ, dualarla ve gözyaşlarıyla ebediyete uğurlandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, ilçenin sorunlarını tüm yönleriyle ortaya koyan kapsamlı raporun ardından önemli açıklamalarda bulundu.
Yangınlar doğayı ve hayatı tehdit ediyor. Tarım arazileri küle döndü, uçuşlar iptal edildi, vatandaşlar zor durumda. Saha röportajlarıyla olayın gerçek yüzü haberimizde.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Küçükçekmece Belediyesi, klasik otomobil meraklılarını aynı çatı altında buluşturdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Dünya enerji piyasalarında hareketli günler yaşanıyor. İsrail’in 13 Haziran’da İran’a başlattığı saldırıların ardından yükselen petrol ve doğal gaz fiyatları, nereye gidiyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avrupa’da doğal gaz fiyatlarında dikkat çekici bir düşüş yaşandı. Bu gelişme, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail ile İran arasında ateşkes ilan edildiğini açıklamasının hemen ardından geldi.
Geçici okulda eğitim gören çocuklar için düzenlenen etkinlikte, Türk Kızılayı gönülleri fethetti. Başkan Mehmet Salih Ün’ün duyarlı yaklaşımı öğrencilere umut, ailelere moral oldu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.