Erdoğan; İşbirliğimiz Büyüyerek Devam Ediyor...
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 30. Bakü Enerji Haftası’na gönderdiği mesajda, Türkiye ile Azerbaycan’ın enerji alanında büyük işlere birlikte imza attığını vurguladı.
Erdoğan’ın mesajı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından okundu.
"ENERJİ İŞBİRLİĞİ SADECE BİZE DEĞİL, BÖLGEYE VE AVRUPA’YA DA YARAR SAĞLIYOR"
Erdoğan, mesajında Azerbaycan ile Türkiye’nin yıllardır birçok alanda olduğu gibi enerji konusunda da kararlı bir şekilde yol aldığını söyledi. Enerjideki bu ortaklığın sadece iki ülkeye değil, aynı zamanda bölgenin ve Avrupa’nın enerji güvenliğine de ciddi katkılar sunduğunu ifade etti.
"İŞBİRLİĞİMİZ BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Erzurum Boru Hatları ile TANAP gibi projelerle güçlenen enerji işbirliğinin yeni adımlarla daha da büyüdüğünü söyledi. Mart ayında faaliyete geçen Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı’nın bu işbirliğinin en yeni örneği olduğunu belirtti.
"ELEKTRİK BAĞLANTILARI STRATEJİK ÖNEM TAŞIYOR"
Türkiye ile Azerbaycan arasındaki elektrik bağlantılarının da stratejik öneme sahip olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye-Nahçıvan ve Türkiye-Gürcistan enterkoneksiyon kapasitelerinin artırılması gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda, Türkiye-Azerbaycan, Gürcistan ve Bulgaristan arasında yeşil elektrik ticaretine yönelik önemli bir anlaşma imzalandığını ve bu projeyi en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.
"DOĞAL GAZDA BÜYÜK POTANSİYEL VAR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın uzun süredir Türkiye ve Avrupa’ya doğalgaz sağladığını ve bu rolünün stratejik açıdan çok önemli olduğunu dile getirdi. Erdoğan, özellikle Türkmenistan gazının Azerbaycan ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılması konusunda büyük bir fırsat olduğunu vurguladı. Bu projenin sadece enerji yollarını çeşitlendirmekle kalmayacağını, aynı zamanda bölgesel refaha da katkı sağlayacağını söyledi.
"ENERJİ HAFTASI ÖNEMLİ BİR BULUŞMA NOKTASI"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerji alanındaki gelişmelerin ve işbirliklerinin değerlendirileceği Bakü Enerji Haftası’nın tüm katılımcılar açısından verimli geçmesini diledi. Geçtiğimiz hafta Laçin’de bir araya geldiği Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e de selamlarını iletti.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Uzunköprü'deki askeri birlikte araç bakım faaliyeti sırasında meydana gelen kazada, Uzman Çavuş Servet Ökkeş Çakır şehit oldu.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, Yeşilay Beylikdüzü İlçe Başkanlığına atanan Mustafa Sarıtoprak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette yerel basının desteği vurgulandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi’yi makamında ziyaret etti.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - son günlerde e-posta üzerinden yeni bir dolandırıcılık yöntemi türedi.
HABER / DOĞAN VOLKAN MAZMAN / MUĞLA - Muğla’nın tatil cenneti Bodrum’da, ünlü şarkıcı Dilan Çıtak’ın karıştığı trafik olayı hem polis ekiplerini hem de çevredekileri alarma geçirdi.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya Belediyesi tarafından yapılan basın açıklamasının, gerçeği tam olarak yansıtmadığı iddia ediliyor.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - 2025 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisinin ikinci taksit ödeme dönemi 1 Temmuz 2025 tarihinde başladı.
HABER / NERMİN AYDIN / İSTANBUL - Türkiye’nin farklı bölgelerinde meydana gelen orman yangınları hepimizi derinden etkiledi. Ağaçlarımız, ormanlarımız, yaban hayatımız büyük zarar gördü.
Adom Ajans Medya Grup Köşe Yazarı Şirvan Yücel sordu, Nobel Barış Ödülü adayı, dünyaca ünlü yazar Akif Manaf yanıtladı.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanlığı’nda Eylül ve Ekim ayları arasında yapılması planlanan kongre süreci yaklaşırken, siyasi kulisler hareketlenmeye başladı.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN – ADOM AJANS - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’nin denizlerdeki enerji arama çalışmalarını daha da güçlendirmek için filosuna iki yeni sondaj gemisi daha ekledi.
HABER MERKEZİ / İstanbul’da emekliler geçim sıkıntısına isyan etti. Sessiz yürüyüş, sosyal medyada çığ gibi büyüdü: “Bu hayat bize reva mı?”
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - Esenyurt Halk Eğitim Merkezi, teknoloji ve sanatı bir araya getiren özel bir kursla dikkat çekiyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.