Eğitim-Sen’e Soruşturma Başlatıldı
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eğitim-Sen'in resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımları incelemeye alarak, "Suç işlemeye alenen tahrik etme" suçlamasıyla soruşturma başlattı. Sosyal medya üzerinden yapılan bu paylaşımlarda, toplumsal olayları kışkırtmaya yönelik çağrıda bulunulduğu öne sürülürken, Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve ilgili sosyal medya hesabı kullanıcıları soruşturmanın odağına alındı.
TOPLUMSAL OLAYLAR İLE BAĞLANTILI SORUŞTURMA
Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınması ve akabinde tutuklanmasıyla birlikte, İstanbul genelinde birçok toplumsal olay patlak verdi. Bu olayların incelenmesi ve arkasındaki muhtemel provokasyonların ortaya çıkarılması amacıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kapsamı genisçapta soruşturma başlattı. Bu kapsamda, Eğitim-Sen’in sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar da mercek altına alındı.
EĞİTİM-SEN’DEN GREV ÇAĞRISI İDDİASI
24 Mart tarihinde Eğitim-Sen’in sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, kanuni grev şartları yerine getirilmeden toplumu grev yapmaya davet eden bir mesaj yayınlandığı iddia edildi. Bu mesajın toplumu kışkırtmaya ve kaosa sürüklemeye yönelik olduğu belirtilerek, hızlıca harekete geçildi.
SORUŞTURMA SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?
Soruşturma kapsamında, Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin ifadeleri alınacak ve sosyal medya hesaplarında yapılan tüm paylaşımlar detaylıca incelenecek. Paylaşımlarda kanunlara aykırı bir duruma rastlanması halinde sorumlular hakkında gerekli adli işlemler yapılacak.
KAMUOYUNDAN GÖZLER BU SORUŞTURMADA
Yaşanan olaylar ve yapılan paylaşımların toplumsal etkileri nedeniyle kamuoyunun gözü, bu soruşturmanın sonucuna odaklanmış durumda. Eğitim-Sen’den konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, soruşturma sürecinin yakından takip edileceği bildirildi.
#EğitimSen #Soruşturma #ToplumsalOlaylar #GrevÇağrısı #Ekremİmamoğlu #İstanbulCumhuriyetBaşsavcılığı #SosyalMedya
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler arasında saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir “Akran Nezaketi” çalışması uygulandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de genç avukat, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında mesai saatleri içinde 2. kattan düşerek yaşamını yitirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Son günlerde sosyal medyada yayılan kimlik kartı, ehliyet ve pasaport ücretlerine yüzde yüz zam yapılacağı,
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, özel çocukları ağırladı.
Alanya Servis Esnafları Kooperatifi Başkanı Hasan Lök, Mega TV aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olma kararı aldı. Lök, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde iki öğrenciye servis bursu sağlanacağını duyurdu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - CHP 39. Büyük Kurultayı sonrası ortaya çıkan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya için hazırladığı anahtar listede dikkat çeken üç isim öne çıktı:
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İzmir’in Kınık ilçesinde, Kınık Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen anlamlı bir ziyaretle şehit Halil Balye’nin ailesi, Cumalı Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret edildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi ( RAM) Müdürü Hayrullah Can, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Önder İmam Hatipliler Derneği öncülüğünde yürütülen “Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” projesi kapsamında Aşiret Dalcı İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim Sen İstanbul 11 Nolu Şube, 1. Olağan Genel Kurulunu 30 Kasım 2025 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENLER - Genç iletişimciler ile medya sektörünün deneyimli isimlerini buluşturan 6. Medya Akademisi, bu hafta gazeteci Ersin Çelik’i konuk etti.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / BAĞCILAR - Bağcılar Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig’in ilk haftasında taraftarlarına büyük bir mutluluk yaşattı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, ilçe sakinlerinden gelen talepleri dikkate alarak belediyeye bağlı spor salonlarında kapsamlı bir yenileme çalışması yaptı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.