Ece Dizdar, Sinemaseverlerle Buluştu
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Altın Portakal ödüllü kısa film “Mükemmel”in yönetmeni ve oyuncusu Ece Dizdar, Küçükçekmece’de sinemaseverlerle bir araya geldi. Söyleşide film süreci ve yönetmenliğe dair samimi açıklamalarda bulundu.
ECE DİZDAR SİNEMASEVERLERLE BULUŞTU
Oyuncu, yazar ve yönetmen kimliğiyle tanınan Ece Dizdar, ilk kısa filmi “Mükemmel” ile Küçükçekmece Belediyesi Film Ofisi’nin konuğu oldu. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide sinema tutkunlarıyla bir araya gelen Dizdar, filmi ve yönetmenlik süreci hakkında içten açıklamalarda bulundu.
MÜKEMMEL, TOPLUMSAL BİR KONUYU GÜNDEME TAŞIYOR
Söyleşi öncesinde gösterimi yapılan “Mükemmel” adlı kısa film, lohusalık dönemindeki bir annenin bebeğinin sünnet ettirilmesine karşı verdiği mücadeleyi konu alıyor. 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde jüri özel ödülüne layık görülen film, izleyicilerden büyük ilgi gördü.
BU KONUYLA HERKESİN BİR HİKAYESİ VAR
Ece Dizdar, söyleşide filmin konusunu şu sözlerle anlattı:
“Bu konu beni buldu diyebilirim. İnsanlar bu mesele üzerine konuşmak istiyor. Sünnet meselesini ele alan başka bir film yok. Festivallerde herkes gelip bana kendi hikayesini anlatıyor. Her ailenin bu konuda bir yaşanmışlığı var.”
İLK FİLM ACELEYE GELMEMELİ
Genç yönetmenlere de seslenen Dizdar, ilk film sürecinin zamanla olgunlaşması gerektiğini söyledi:
“Senaryoda hiçbir doğaçlamaya izin vermedim. Film bittikten sonra ben de değiştim. Bu süreçte ajandasız olmak, hırslı davranmamak bana çok iyi geldi. Başarılı olacağım diye çıktığım yolda keyif alamadım. Ama bu filmde her şey kendi yolunda aktı. Kötü de olsa içime sinen bir iş yapmak istedim ve sonunda ödül geldi.”
FİLM BENİ DE BÜYÜTTÜ
“Mükemmel”in sadece bir film değil, kendisi için bir dönüşüm süreci olduğunu söyleyen Dizdar, “Bu filmle birlikte ben de evrildim, büyüdüm” dedi. Söyleşi sonunda hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'de Fatih'in torunları, 572 yıl sonra da fetih ruhunu doruklarda yaşadı! Kutlamalarla ecdadın mirası yeni nesillerin kalbinde daha gür coşkuyla yankılandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'de Kayıp Genç! 19 Mayıs'ta kahve içmek için evden çıkan OM'den haber alınamıyor. Polis tahkikata başladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne ve Kırklareli’nde spa ve masaj salonlarına fuhuş operasyonu: 7 gözaltı, 11 kadına adli işlem.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Esenler Belediyesi, kaldırımları işgal eden işletmelere geçit vermiyor. Zabıta ekipleri, halkın güvenliğini ve rahatını sağlamak için denetimleri sıklaştırdı.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –14 aydır kapalı olan Esenyurt Merkez Kapalı Yüzme Havuzu, yapılan yenileme çalışmalarının ardından yeniden vatandaşların hizmetine sunuldu.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Küçükçekmece Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun yıl sonu gösterisi izleyenleri Anadolu’nun dört bir yanına götürdü. 500 dansçının sahne aldığı gece ayakta alkışlandı.
HABER / HACI ALİ YILMAZ / ADOM AJANS - 24 Mayıs Dünya Şizofreni Günü, bu hastalığın sanıldığı gibi nadir olmadığını ve toplumun bu konudaki ön yargılarını kırması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.
Fakat özellikle önce Hasan Meşe’ye ardından yapılan manüplasyon operasyonlarının da bu grubu oldukça paniklettiği borsa kulislerinde konuşulan bilgiler arasında.
HABER / ERCAN KUTLU - CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda, ilçedeki yönetim anlayışına yönelik ciddi eleştiriler dile getirildi.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Aile Forumu’nda yaptığı konuşmada, ailenin korunmasının hem toplumsal hem de insani bir görev olduğunu vurguladı.
HABER /HACI ALİ YILMAZ/ ADOM AJANS –Transfer dönemine hızlı giren Galatasaray’da, Silva ismi gündeme bomba gibi düştü. Sarı kırmızılı taraftarlar, yıldız oyuncunun gelişini büyük heyecanla bekliyor.
HABER /MUHAMMED MUSTAFA KARAYÜN/ ADOM AJANS –Altın fiyatlarındaki düşüş dikkat çekerken, döviz ve borsada da hareketli bir gün yaşanıyor. Küresel gelişmelerin etkisiyle yatırımcılar yön arıyor.
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / ADOM AJANS - AK Parti Keşan Kadın Kolları Başkanlığı için adaylık süreci yaşayan Saide Yapıcı, yaşadığı sıkıntıları sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurdu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.