Dünya Şampiyonu Boksör Yeniden Ringe Dönüyor
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Eski milli boksör, 1994 Gençler Dünya Boks Şampiyonu ve spor yöneticisi Mustafa Genç’in, sağlıkla başlayan ve yeniden ringlere uzanan ilham verici yaşam mücadelesi belgesel oluyor. “Son Raunt” adlı belgeselin çekimleri başladı. Belgesel, bir sporcunun geri dönüşünden çok daha fazlasını anlatıyor; iradeyi, sabrı ve vazgeçmeme kültürünü merkeze alıyor.
“FELÇ RİSKİNDEN RİNGLERE UZANAN YOLCULUK”
Mustafa Genç, aktif sporculuk hayatını noktaladıktan yıllar sonra bel fıtığı ve omurilik kaynaklı ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Doktorların felç riski uyarısına rağmen o, ameliyat yerine bilinçli ve disiplinli sporu tercih etti. Yaklaşık bir buçuk yıl süren kontrollü antrenman sürecinde yirmi üç kilo veren Genç, yalnızca sağlığını yeniden kazanmakla kalmadı; elli yaşında tekrar ring kondisyonuna ulaşarak spor camiasında büyük yankı uyandırdı.
Kendi ifadesiyle bu süreç, bir spor mücadelesinden çok hayata tutunma savaşıydı. Attığı her adımda “yeniden ayağa kalkmak mümkün” mesajını vermeyi amaçladı.

“DÜNYAYA YAYILAN BİR İLHAM HİKÂYESİ”
Mustafa Genç’in sosyal medyada paylaştığı antrenman görüntüleri kısa sürede büyük ilgi gördü. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Amerika ve Asya’dan binlerce sporsever, bu dönüş hikâyesine destek mesajları gönderdi. Yeniden spora başlama cesareti bulan, hayata daha sıkı sarıldığını söyleyen birçok insan, “Son Raunt”un daha şimdiden küresel bir ilham kaynağına dönüştüğünü gösterdi.
“BİR ŞAMPİYONDAN DAHA FAZLASI”
Belgesel, Mustafa Genç’i yalnızca eski bir dünya şampiyonu olarak değil; hayatını spora adamış bir spor insanı olarak ele alıyor. Aktif sporculuk kariyerinin ardından uzun yıllar antrenörlük yapan Genç, yüzlerce sporcu yetiştirdi. Birçok sporcunun Türkiye şampiyonu ve milli sporcu olmasına katkı sağladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çeşitli görevler üstlendi, on yıl boyunca Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yaparak binlerce gencin sporla tanışmasına öncülük etti.
Kendi sözleriyle bu belgesel, spordan aldığını yeniden spora ve gençlere verme çabasının bir yansıması.
“GERÇEK VE SİNEMATOGRAFİK BİR ANLATI”
“Son Raunt” belgeseli, siyah beyaz sinematografik dili, arşiv görüntüleri, gerçek ses kayıtları ve günlük antrenman anlarıyla dikkat çekiyor. Geçmişin zirve başarıları ile bugünün mücadelesi arasında güçlü bir bağ kuran yapım, bir şampiyonun ringe ve hayata karşı verdiği son büyük mücadeleyi izleyiciye samimi bir dille aktarıyor.

“TÜRKİYE VE ALMANYA’DA ÇEKİLİYOR”
Çekimleri Türkiye ve Almanya’da devam eden belgeselin, festival sürecinin ardından ulusal ve uluslararası platformlarda izleyiciyle buluşması planlanıyor. Yapım ekibi, “Son Raunt”un yalnızca spor severlere değil, hayatın farklı alanlarında mücadele veren herkese hitap eden evrensel bir hikâye sunduğunu vurguluyor.
“HAYATA ATILAN SON AMA EN GÜÇLÜ RAUNT”
Mustafa Genç’in ağzından dökülen ortak mesaj net. İnsan isterse, inandığı yoldan vazgeçmezse ve sabırla çalışırsa, hayatın en sert darbelerinden sonra bile yeniden ayağa kalkabilir. “Son Raunt”, tam da bu gerçeği hatırlatan güçlü bir yaşam belgesi olarak öne çıkıyor.
Anahtar Kelimeler: Mustafa Genç belgesel, Son Raunt belgeseli, dünya şampiyonu boksör Mustafa Genç, Türk boksu, spor belgeseli, Nezir Karayün, ADOM Ajans
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Beylikdüzü Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatma Kanmaz’ı makamında ziyaret etti.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Beylikdüzü Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatma Kanmaz’ı makamında ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Dergisi’nin şubat sayısı bağımlılıkla mücadele konusuna ayrıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlediği etkinliklerle vatandaşlara sevgi dolu anlar yaşattı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valisi Yunus Sezer, Selimiye Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı’nın Ramazan boyunca kültürel ve manevi etkinliklere ev sahipliği yapacağını açıkladı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de sağanak ve fırtına etkili oldu. Selimiye Camii yakınlarında devrilen ağaç, park halindeki bir aracın üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken araçta maddi hasar meydana geldi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER- Kartal’da sporun ve aile bağlarının güçlendiği anlamlı bir etkinliğe imza atıldı.
Beylikdüzü Belediyesi, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak için afet farkındalık eğitimlerini ilçe genelinde yaygınlaştırarak sürdürüyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Esenyurt Belediyesi, iş arayan engelli vatandaşları işverenlerle buluşturmak için önemli bir adım attı.
HABER/ M. MUSTAFA KARAYÜN / ESENLER - Esenler Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Sabri Ugan Esenler Sokak Ligi finali büyük bir coşkuya sahne oldu.
HABER / AHMET KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul’da balık tezgahları bu sezon adeta bereketle doldu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya’da turizm tesislerine yönelik yangın güvenliği uygulamaları, sektör temsilcileri ve kamuoyunda geniş tartışmalara yol açtı.
ABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya’nın Oba Mahallesi’nde bulunan bir ortaokulda yaşandığı iddia edilen olay ilçede geniş yankı uyandırdı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.