Depremle Mücadele Milletin Bekası Meselesidir
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Marmara Denizi açıklarında meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerde hissedilen depremin ardından sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, yaşanan afet karşısında duygularını, avukatının yanına gelmesiyle birlikte kamuoyuna duyurdu.
DEPREMİN ARDINDAN İLK MESAJ
Ekrem İmamoğlu, yaptığı paylaşımda İstanbul'daki depremin ardından en büyük üzüntüsünün, afetle mücadeleye yıllarını adamış biri olarak, böylesi kritik bir günde vatandaşlarla sahada olamamak olduğunu belirtti. “Hayatını İstanbul’u afet odaklı planlamaya adayan bir yönetici olarak, bu zor günde sahada olamamak en büyük üzüntümdür.” dedi.
İBB EKİPLERİ TEYAKKUZ HALİNDE
İlk tespitlerde herhangi bir can veya mal kaybı olmadığının sevindirici olduğunu söyleyen İmamoğlu, İBB ekiplerinin sahada ve devlet kurumlarıyla koordineli şekilde görev başında olduğunu ifade etti. Tüm birimlerin olası risklere karşı hazır beklediğini belirtti.
“DEPREMLE MÜCADELE BEKA MÜCADELESİDİR”
İmamoğlu, İstanbul’daki deprem riskine dikkat çekerek şu vurguyu yaptı: “Depremle mücadele, sadece yerel yönetimlerin değil, devletin tüm kurumlarının önceliği olmalıdır. Bu mesele seçim kazanmaktan veya koltuk yarışından çok daha büyük bir meseledir; bu bir beka mücadelesidir.”
ORTAK AKIL VE BİRLİK MESAJI
İBB Başkanı, merkezi hükümetle bu konuda çalışmaya her zaman hazır olduklarını ve bu yönde çeşitli öneriler sunduklarını söyledi. “Ortak akıl, birlik ve dayanışma en büyük ihtiyaçlarımızdır. İstanbul Deprem Konseyi’nin hayata geçirilmesi artık bir zorunluluk halini almıştır.” sözleriyle çağrıda bulundu.
KENTSEL DÖNÜŞÜM VE ALTYAPI VURGUSU
İmamoğlu, kentsel dönüşüm, altyapı-üst yapı yatırımları, yeşil alan planlaması, ulaşım sistemlerinin dayanıklılığı ve doğa dostu şehircilik prensipleriyle ilgili kapsamlı bir çalışmanın şart olduğunu ifade etti. “İstanbul ve çevresini kapsayan, ulusal ve uluslararası iş birliklerini içeren geniş çaplı bir hazırlık yapılmalıdır.” dedi.
“KANAL İSTANBUL GİBİ PROJELERDEN VAZGEÇİLMELİ”
İmamoğlu, İstanbul'un deprem tehdidine karşı hazırlanmasında, kaynakların doğru alanlara yönlendirilmesi gerektiğini belirtti. Bu bağlamda, Kanal İstanbul gibi projeleri “ihanet projesi” olarak nitelendirerek, İstanbul’un bu tür girişimlerden uzak tutulması gerektiğini savundu. “Devletimiz ve milletimiz için beka meselesi olan deprem riskine karşı acilen harekete geçmeliyiz” çağrısında bulundu.
“MİLLETİMİZE GEÇMİŞ OLSUN”
Mesajının sonunda tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Ekrem İmamoğlu, özellikle İstanbul halkına sağduyu ve dayanışma çağrısında bulundu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - YAK Trakya Bölge Toplantısı Edirne’de yapıldı. Gönüllü ekiplerin eğitimi, koordinasyon ve yeni projeler masaya yatırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde terörle mücadele kapsamında kararlılıkla sürdürülen operasyonlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Enez Limanı’na demirleyen TCG Akçakoca gemisi, vatandaşların ve gazilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.
Esenyurt Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında engelli bireylerin istihdamını desteklemeye devam ediyor.
Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Esenler Gençlik Günleri, 16-19 Mayıs tarihleri arasında dopdolu bir programla gençleri karşılıyor.
Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren ‘Bi’Mola Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışının birinci yıl dönümü, düzenlenen Bahar Şenliği ile kutlandı.
"KOCAELİ’DE 19 MAYIS COŞKUSU SOKAKLARA TAŞTI"
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl Şırnak’taki Gabar Dağı’nda özel bir kutlamayla anıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Malta’da Türkiye Cumhuriyeti’nin büyükelçisi olarak görev yapan Erdeniz Şen’in yaşamını yitirdiği açıklandı.
Silivri İlçe Millî Eğitim Müdürü olarak görev yapan İbrahim Hakkı DAMAT, milletimizin bağımsızlık yolunda attığı ilk adımın 106. yıl dönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamanın gururunu yaşıyorum.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Milyonlarca memur ve emekli, Temmuz ayında maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS- İstanbul'da eğitim camiasını sarsan bir olay ortaya çıktı.
19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak yaktığı bağımsızlık meşalesi, bir milletin kaderini değiştiren kutlu bir yürüyüşün başlangıcıdır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.